שתף קטע נבחר
 

חשש ב-KFC: המתכון הסודי נחשף

הרשת גועשת: פורסם דף בכתב יד הכולל רשימה של 11 תבלינים ועשבים, בהם תימין, בזיליקום וסלרי, שמהם מכינה KFC את הבלילה שמצפה את חתיכות העוף

האם התגלה אחד מהסודות השמורים והרווחיים של אחת מענקיות המזון בעולם? רשת KFC (קנטאקי פרייד צ'יקן) מתעקשת שלא, אך הרשת געשה בסוף השבוע סביב מה שנראה כמו גילוי המתכון עם רכיבי הציפוי המתובל שבו עוטפים את עופות החברה בכל העולם.

 

הרכיבים התגלו במחברת שנשמרה במשפחתו של קולונל הרלנד סנדרס, מייסד רשת המזון, הכוללת 19 אלף סניפים ב־123 מדינות ואשר הכנסותיה מוערכות בכ־25 מיליארד דולר בשנה.

 

הפרשה החלה בשבוע שעבר כשכתב ה'שיקגו טריביון' בא לקנטאקי כדי להכין כתבה למוסף התיירות על העיירה שבה נוסד הסניף הראשון של הרשת ב־1930. הוא פגש שם את אחיינו של קולונל סנדרס, שמת ב־1980 ופרצופו המזוקן הפך לסמלה המסחרי של הרשת. בשלב מסוים שלף האחיין, ג'ו לדינגדון, מחברת שהייתה שייכת לאשתו השנייה של סנדרס ובה דף עם הוראות הכנה בכתב יד. הדף כלל רשימה של 11 תבלינים, בכלל זה תימין, בזיליקום, מלח סלרי ומלח שום, שיש לערבב עם שתי כוסות קמח להכנת הציפוי ל־4 חתיכות עוף. האחיין התעקש תחילה שזה המתכון המקורי שבו משתמשים עד היום, אך בהמשך הבהיר כי הוא "לא בטוח".

 

רשתות הטלוויזיה ואתרי האינטרנט בארה"ב הוצפו בסוף השבוע בניסיונות לשחזר את המתכון ובהשוואות למוצר שנקנה בסניפים, אבל KFC מצידה מיהרה לצנן את ההתלהבות: "אנשים רבים טענו טענות על גילוי המתכון במשך השנים ואף אחד מהם לא היה מדויק — גם לא במקרה הזה", נמסר בהצהרה מהחברה. לדברי החברה, המתכון האמיתי והמעודכן מ־1940, הכתוב בכתב ידו של סנדרס, נעול בכספת במטה החברה בלואיוויל, קנטאקי, והוא סגור בחדר הנמצא מתחת לאדמה ויש עליו שמירה 24 שעות ביממה.

 

המתכון הסודי ל־4 מנות

• 2 כוסות קמח

• 2/3 כפית מלח

• חצי כפית של עלי תימין מיובשים

• חצי כפית של עלי בזיליקום מיובשים

• שליש כפית של עלי אורגנו מיובשים

• כפית מלח סלרי

• כפית פלפל שחור טחון

• כפית חרדל מיובש

• 4 כפיות פפריקה

• 2 כפיות מלח שום

• כפית ג'ינג'ר טחון

• 3 כפיות פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה (4 מנות או עוף אחד):

ערבבו את הקמח בקערה עם כל התבלינים ושימו בצד, ערבבו ביצה טרופה, חתכו את העוף ל־4 חלקים, השרו את חלקי העוף בביצה הטרופה במשך 30־20 דקות, עטפו את החלקים בקמח המעורבב ונערו היטב. לאחר 20 דקות טגנו בשמן עמוק שחומם ל־170 מעלות במשך 18־15 דקות עד שחתיכות העוף יוזהבו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים