חצי שנה בלי משכורת: בעל חברה ישלם מכיסו
אלמנתו של שומר לשעבר בחברת "אלקטרז" תבעה את הבעלים על 7 חודשים שבהם לא קיבל שכר וזכויות סוציאליות. ביהמ"ש החליט על הרמת מסך
בית הדין לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה שבעליה של חברת השמירה "אלקטרז" ישלם מכיסו לאלמנת שומר שהועסק אצלו, ולא קיבל משכורת ב-7 החודשים שלפני מותו. השופטת שרון אלקיים קבעה כי הופגן זלזול שיטתי בזכויות העובד, ולכן החברה ובעליה ישלמו יחד 126 אלף שקל.
כמו כן היא דרשה זכויות סוציאליות רבות שלא שולמו לבעלה כדין, בהן פיצויי פיטורים, דמי מחלה, הפרשות לפנסיה ופיצויי הלנה. היא עתרה ל"הרמת מסך"
נגד בעל המניות החברה – שמשמעותה חיוב בעלי החברה באופן אישי בתשלום הפיצויים.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- 33 שקלים למכתב? ייצוגית נגד עיריית רמת גן
- ביהמ"ש עצר פינוי יתומה מבית אמה בקיבוץ
- סוף לאפליה בת"א: הנחת ארנונה על מרתפים
- 150 אלף שקל לאוהד כדורגל שהוכה ע"י שוטר
המנוח עבד בחברה מתחילת 2012 ועד נובמבר 2013 כמאבטח ומת מסרטן כחודש לאחר עזיבתו. בתביעה שהגישה אלמנתו בגין אי תשלום שכר היא צירפה את דוחות הנוכחות של בעלה ותחשיבים שערכה.
תביעה
פיזר צ'קים של החברה – וחויב לשלם בעצמו
מערכת PsakDin
יותר מעשר המחאות שנתן איש עסקים לחברת מתנות חזרו ללא כיסוי. ביהמ"ש החליט על הרמת מסך נגדו כי עשה שימוש ציני במוסד "החברה"
מנגד טענה החברה כי התביעה מנופחת וכי המנוח כן קיבל שכר, רק שהוא ביקש לקבל אותו במזומן כדי שאשתו לא תדע.
אבל השופטת שרון אלקיים קבעה כי "ממכלול הראיות והעדויות עולה כי הנתבעת פעלה בחוסר תום לב והעסיקה את המנוח בצורה פוגענית ומנצלת כשהיא נוהגת לא לשלם שכר עבודה כדין ובמועד... הנתבעת לא סיפקה הסבר מניח את הדעת מדוע נהגה לשלם למנוח את שכרו באיחור ניכר ומדוע נותרה חייבת למנוח שכר עבור חודשים רבים".
בפסק הדין צוין שאף אם ניתן היה לקבל את הגרסה שלפיה שכר העבודה שולם במזומן לבקשת המנוח, מצופה ממעסיק – קבלן בענף השמירה – שינהל מעקב אחר השכר. אבל החברה לא עמדה בנטל להוכיח ששילמה למנוח שכר עבודה עבור החודשים שבמחלוקת.
בנוגע לסוגיית הרמת המסך בדקה השופטת אלקיים אם יש לחייב את בעל המניות אף שהחברה היא אישיות משפטית נפרדת. פעולה כזו, הדגישה, שמורה למקרים יוצאי דופן שבהם הוכח כי בעלי המניות ניצלו לרעה את עקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה, תוך הסתתרות מאחורי מסך ההתאגדות על מנת להתחמק מהתחייבויותיהם.
במקרה הזה, כשהוכח שהחברה חטאה כלפי העובד במישורים רבים, כולל היעדרה של קרן פנסיה והתחמקות שיטתית מתשלום שכר עבודה וזכויות סוציאליות, החריג בהחלט מתקיים ועל בעל המניות לשאת יחד עם החברה בתשלום הפיצויים המגיעים לעובד, ולמעשה, לתובעת – אלמנתו.
לבסוף נפסק כי על החברה ובעל מניותיה לשלם ביחד ולחוד כ-126 אלף שקל, מתוכם 30 אלף שקל בגין פיצויי הלנת שכר. בנוסף יישאו הנתבעים ב-8,000 שקל שכר טרחת עו"ד.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעת: עו"ד בקסנסקי
- ב"כ הנתבעים: עו"ד מלכה
- עו"ד דורית אלעד עוסקת בדיני עבודה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים