שתף קטע נבחר
 

מצדיעים לתומכי מלגת 'אימפקט' של FIDF

כ-150 איש תורמי תכנית ‘אימפקט - תכנית המלגות של FIDF, הגיעו לאירוע הוקרה שנערך לכבודם בקאונטרי קלאב מרשים ביופיו בלינקולנווד. אירוע זה אורגן על ידי תמיר אופנהיים מנכ"ל סניף ארגון ידידי צה"ל בשיקאגו. על השולחנות המתינו לבאים כיבוד קל של שיפודי פירות, מגוון גבינות, שלל קרקרים פריכים וטעימים ומיני מאפה.

כמו כן, קדמו את האורחים צילומים של עשרות חיילים שהשלימו את השכלתם בחסות התורמים ב-אחד מ-90 מוסדות החינוך בארץ וכיום עובדים כמהנדסים, אנשי מקצוע, רואי חשבון, רופאים ועורכי-דין.

 

"רוב הזמן אנו עסוקים בגיוס כספים, מפעם לפעם צריך לעצור להוקיר תודה ולהצדיע לתורמים", הסביר אופנהיים את מטרת האירוע. בהזדמנות זו מוצגת לתורמים תמונה כללית של התכנית, התפלגות התעסוקה הנלמדת, הרקע המשפחתי, היקף התכנית בעבר והתוחלת לעתיד”.

אירוע זה מהווה גם הזדמנות לתורמים להגיע עם בני משפחתם, בני הדור הצעיר, בניהם ונכדיהם הנחשפים לתכנית.

 

האווירה הייתה משפחתית, תורמים יהודים וישראלים מכל הזרמים, בכל הגילאים ומכל המעמדות הסוציו-אקונומים. רובם הגדול של התורמים בני גיל הזהב היו עדים לתקופת השואה ולאזלת ידו של הממשל האמריקאי, חוו את מצוקת מדינת ישראל בהתהוותה והם מלאי חרדה לגורל מדינת ישראל. הופתעתי לשמוע עברית ולראות אנשי עסקים ישראלים רבים מובילים ותומכים בתכנית 'אימפקט'. מעורבותם נותנת לכל תחושה שזו תכנית ראויה. כבדו את האירוע בנוכחותם אישי ציבור רבים כגון אביב עזרא, הקונסול הכללי מזה חמישה שבועות בשיקאגו, מאיר כליפי – אמיר, אלוף (מיל') מנכ"ל הארגון בארה"ב, והאורח רם הדרג שאול מופז, הרמטכ"ל ושר הביטחון לשעבר שבתקופת כהונתו כרמטכ"ל רקמה תכנית אימפקט עור וגידים.

 

אלין ואלעד- סיפורי הצלחה  ()
אלין ואלעד- סיפורי הצלחה

 

תכנית הדגל של הארגון 'אימפקט' מעניקה מלגות לימודים מלאות להשכלה גבוהה לחיילים משוחררים. היא נוסדה בשיקאגו בשנת 2001 על ידי איזי לוי הישראלי ועמיתו האמריקאי אלפרד פרנק. תכניתם זכתה לתמיכתם הגורפת של תת אלוף (מיל') אליעזר המלי שכיהן כמנכ"ל FIDF לשעבר בארה”ב, ומאלוף (מיל') שר הבינוי והשיכון יואב גלנט בישראל.

 

"נולדתי במרוקו, עליתי ארצה כילד, לאחר שסיימתי את שרותי הצבאי הגעתי לארה"ב ב-1965 בלי כלום וללא השכלה ושירתי בצבא האמריקאי בווייטנאם”, סיפר איזי לוי, "כל חיי רציתי לתרום ולסייע ללוחמים משכונות מצוקה לרכוש השכלה. כשחברי אלפרד הציע לתרום מיליון דולר ובקש ממני לחשוב על תכנית לעתיד המדינה. חשבתי על מלגת 'אימפקט'. ישבתי עם עו"ד של ארגון ידידי צה"ל ששה חודשים וביחד כתבנו תקנון נוקשה בן 250 עמודים על תנאים לקבלת המלגה ללא שמץ של פרוטקציה. גובה המלגה 4000 דולר לכל שנת לימוד הממומנת על ידי תורם אישי”.

 

זוכי המלגה מתחייבים לקיים קשר רציף עם התורמים ולשלוח להם שני מכתבי עדכון בשנה. כמו כן עליהם להתנדב 130 שעות בשנה למען הקהילה.

לוי טס ארצה והקים ועדה קבלה המורכבת מאנשים מכובדים ומוערכים: אלופים ורמטכ"לים לשעבר, אנשי חינוך ואנשי עסקים, הוועדה קיימת ופועלת עד היום.

 לוי החולש כיום על אימפריה לשיווק יהלומים נאה דורש ונאה מקיים. הוא עצמו תמך ותומך בעשרים סטודנטים ומאמין בלב שלם שתכנית זו משפיעה על החוסן החברתי והכלכלי העתידי של מדינת ישראל . מאז יצאה התכנית לדרך צעדו בה כ-10,500 סטודנטים שנתנו כ-3.5 מיליון שעות לקהילה. המלגה נוגעת במאות אלפי ישראלים.

 

ולא די בזה, מועדון הבוגרים של תכנית אימפקט מונה כ-6000 בוגרים המציעים רשת תמיכה, סיוע והעסקת מלגאים חדשים.

עם תום לימודיהם הם נכנסו למעגל העבודה במשק ולא רק שלא היוו נטל על כספי רווחה של המדינה. הם מסוגלים לתמוך בעצמם במשפחתם ובמשפחה העתידית שלהם. גולת הכותרת היא שחלקם מאמצים סטודנט ומעניקים לו את מלגת אימפקט.

 

תמיר אופנהיים, עינת עזרא, שאול מופז ואביב עזרא. צילום: ג'ף אליס ()
תמיר אופנהיים, עינת עזרא, שאול מופז ואביב עזרא. צילום: ג'ף אליס

 

הקהל זכה לשמוע את סיפורו של אלעד בועז, בן 34, קצין ירושלמי משכונת הקטמונים ששרת בפלוגת החוד בצה"ל ונלחם במבצע "חומת מגן" ארבע שנים מ- 2001 עד 2005. אחיו בן 42 עובד כמנהל אחזקה בבית שמש, אחותו הצעירה בת 24 נולדה עם שיתוק מוחין ברמה קלה וסיימה שירות צבאי מלא למרות מגבלתה. הוריו מיעוטי יכולת, משכורתו של אביו נמוכה ואמו, גננת חלתה לפני 15 שנה ופסקה לעבוד.

עם שחרורו אלעד החל לחשוב על העתיד והגיש מועמדות למלגת אימפקט. הוא זוכר את הרגע בו התבשר שזכה במלגה. לדבריו “זה יותר טוב מזכיה בלוטו". כיום הוא רופא בשנה שנייה בהתמחותו במחלקת כירורגיה כללית במרכז הרפואי שערי צדק בירושלים.

 

סיפורה של אלין ריבלקה בת 27 ריגש את הקהל. אלין קצינה (מיל), כיום סטודנטית לחשבונאות שנה ד' בביה"ס למנהל עסקים במוסד האקדמי במכללה למנהל בראשון לציון. היא נולדה באוקראינה ועלתה עם משפחתה בשנת 1997. החל מגיל 8 ועד לגיוסה לצבא הייתה טניסאית מהעשיריה הראשונה. אלין שרתה בצה"ל חמש וחצי שנים כקצינת שלישות מצטיינת. בעקבות מחלתה של אמה בסרטן במהלך שירותה הצבאי הגישה אלין בקשה מצה"ל להשתחרר באופן מיידי כדי לסעוד את אמה עד מותה המר. על אף הקשיים הרגשיים הקשים ייחלה אלין להשכלה ובמהלך השנה שנייה נבחרה לנציגת הסטודנטים של השנתון, בהמשך כיהנה כראש מחלקת המילואים של המוסד האקדמי, המכללה למנהל. את מסגרת הנתינה לקהילה ראתה אלין כשליחות. היא התנדבה במשך שלוש שנים בעמותת 'עלה' המסייעת ותומכת באוכלוסיית העיוורים ולקויי הראיה בישראל. אלין הגישה סיוע וליווי תומך לנערה בת 16 שאבדה את אביה ונותרה עם אם עיוורת עד להשלמת לימודי התיכון בהצלחה. לסיום היא היציגה את המוטו שלה.

 

עם תום האירוע הוקראו שמות התורמים, סניף ידידי צה"ל בשיקאגו הנפיק סיכות בעיצוב מיוחד של ארבעה כוכבים. כל כוכב מסמל שנה בה ניתנת מלגה לסטודנט. סיכות אלו חולקו לתורמים הנדיבים.

 

 


פורסם לראשונה 21/10/2016 02:13

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים