"דלישס": סטייק רוקה עם טוויסט
בלי לטגן, בלי לצלות ובלי להזיע על המנגל - כל מה שאתם צריכים בשביל המתכון הזה זה צלחת לוהטת, קצב שיפרוס לכם נתחי בשר דקיקים ותיאבון בריא - כך תכינו סטייק עם עלי רוקט
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
סטייק רוקה, שף יהונתן בורוביץ'
המצרכים (ל-2 מנות):200 גרם שייטל או סינטה, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס“מ
2 צרורות רוקט, שטוף וממויין
2 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1/4 בצל סגול, פרוס דק
1 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
1 לימון, סחוט למיץ
2 צנוניות, פרוסות דק
חופן מלח אטלנטי
חופן פלפל שחור גרוס טרי
50 גרם גבינת פרמג`יאנו רג`יאנו, מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת או צלחת חסינת חום בתנור לחום גבוה מאוד (250-300 מעלות, למשך רבע שעה).
- משמנים את הצלחת ב-2 כפות שמן זית, ומניחים עליה את הנתחים על צד אחד בלבד. ממליחים ומפלפלים.
- מניחים את עלי הרוקט במרכז, את פרוסות הבצל הסגול מעל, זורים את הפרמג`יאנו, מתבלים במיץ לימון ושמן זית ומגישים מיד.
סטייק רוקה עם טוויסט
צילום: ירון ברנר
מומלצים