השינוי של ננה שרייר שהשפיע על המשפחה המורחבת
כשננה שרייר הפכה להיות טבעונית היא ערכה מפגש משפחתי גדול והסבירה את הסיבות להחלטה. היום גם הגרוש שלה טבעוני והסבתות צמחוניות. "למדנו לשחות נגד הזרם, להיות שלמים עם ההחלטות שלנו ולהתייחס בכבוד לערך המשפחה"
לפני כ-4 שנים נחשפתי לתעשיית הבשר והבנתי שגם אני נושאת אחריות גדולה בתעשייה הזאת, בתור צרכנית די גדולה של תעשיית החי לטובת המסעדה. ככל שנחשפתי למה שקורה שם, כך התגבשה בי ההחלטה להפוך לטבעונית. ההחלטה לא הגיעה בבת אחת ובמשך שנה שלמה עשיתי ניסיונות להחדיר אוכל חדש לתפריט אליו אני רגילה ולהבין מחדש מה אוכלים במקום אותן הארוחות אותם היינו אוכלים עד היום. בעצם, לחשב מסלול מחדש וללמוד כל יום מחדש איך לעשות את הבחירה הנכונה ולאכול מן הצומח ולא מן החי. הטבעונות גורמת לשאלות נוקבות על תזונה - מה להאכיל את הילדים ושעצם התזונה שלהם תלוי בי ומה אני מספקת להם לתזונה בריאה ונכונה.
ערכתי מפגש משפחתי גדול, בו לא חסכתי פרטים. האמנתי שכל המשפחה המורחבת צריכה לעבור טלטלה ולהתעורר. היום גם הגרוש שלי טבעוני והסבתות צמחוניות. בבית בו גדלות שתי בנותיי (אמילי - 5.5 ועדן - 16.5) הבחירה שלי הייתה לחשוף אותן לאוכל אותו הם התרגלו לאכול עד עכשיו, כדי שיבינו באמת מאיפה מגיע המזון אותו הן אוכלות ומה היה צריך להיעשות על מנת שמנה מן החי תהיה אצלן בצלחת.
השינוי לא הגיע מיד וכמו כל דבר בחיים צריך לתת לזמן לעשות את שלו, הכל עניין של הרגלים. הבת הקטנה מיד נכנסה לעולם הטבעונות והבת הבכורה עדיין לא שם במאה אחוז, אבל חלק רחב מהתזונה שלה כבר מתבסס על מוצרים מן הצומח והיום היא והחברות שלה כבר הגדירו את ההמבורגר הטבעוני שלנו כאחת המנות האהובות עליהן.
אני חושבת שהדבר הכי חשוב שיצא מכל השינוי המשפחתי הזה הוא העובדה שזה לימד את בני המשפחה לחשוב באופן עצמאי, לבדוק ולחקור כל דבר שאנו צורכים ולהבין מה מקור האוכל שלנו, עד רמת הממתקים שהיינו רגילים לאכול, כיום ישנה יותר הבנה משפחתית למודעות מה האוכל עושה לגוף שלנו גם מבחינה פיזיולוגית. הבנות היום מבינות שאכילת פירות בבית הספר גורמת להן לאנרגיה שמחזיקה אותן לכל היום.
כיום ארוחה משפחתית אצלנו מורכבת מסלט של עשרה מרכיבים אותו מכינה הבת הקטנה שלי, קציצות טופו, ירקות, קטניות ומגוון סוגי לביבות וכולם לוקחים חלק פעיל בהכנה. הטבעונות לימדה אותנו בתור משפחה לעשות חשבון נפש, לימדה אותנו לריב ולהתעקש על מה שחשוב באמת ולעמוד על דעתנו. היא לימדה אותנו לשחות נגד הזרם ולהיות שלמים עם ההחלטות שלנו ותמיד להיות עם מחשבה ביקורתית, להתייחס בכבוד לערך המשפחה, לעולם שלנו ולכל נפש חיה שנמצאת בעולם שלנו.
ננה שרייר היא אמא לשתי בנות ומסעדנית והבעלים של מסעדת "ננוצ'קה"