הדרך לגרום לילדים לאכול אוכל מגוון
שלושת הילדים במשפחת ישראלי היו רגילים לאכול מתי שנוח להם והתפריט כלל בעיקר פסטה. מה גרם לשינוי ואיך הם פתאום אוכלים גם כרובית, קולורבי, מלפפון, גזר וגמבה?
בשיתוף אסם
לשנות הרגלים זה דבר לא קל אבל מתברר שבעזרת רצון טוב ונחישות הדברים מסתדרים על הצד הטוב ביותר. שירה (9.5), רוני (7.5) ויואב (5.5) ישראלי מכפר סבא אוכלים ארוחות ערב בימי שלישי וחמישי אצל אביהם. ב-18:30 הם מתחילים להכין את ארוחת הערב שהחלוקה היא כזו: אבא רן אחראי על האוכל, הבנות עוזרות לו ומסדרות את השולחן ויואב ממשיך לשחק.
"פעם היינו אוכלים כל הזמן פסטה. כל אחד אכל לבד, מתי שהוא היה רעב", מספרת שירה. "השינוי קרה בעקבות ההחלטה שאנחנו רוצים עוד זמן להיות ביחד ובנוסף החלטנו שיהיו ארוחות מגוונות יותר מלבד פסטה", מוסיף רן. "חלק מהילדים אוכלים אוכל מגוון וחלק פחות, והמטרה היא לחשוף אותם למאכלים נוספים. כחלק מהשינוי החלטנו שכל אחד יאכל לפחות ירק אחד בארוחה וזה מצליח".
היכנסו לשולחן משפחתי וקראו עוד בנושא
שירה: "הכנו רשימה וכתבנו בה את כל המאכלים שאנחנו רוצים לאכול והתפריט שלנו כולל כבר הרבה דברים, כמו למשל כרובית בתנור, ביצים, פסטה, קולורבי, מלפפון, גזר גמבה וגבינות. עכשיו יותר כיף לנו כי לאכול לבד זה משעמם".
"ארוחת ערב מבחינתי היא זמן מעולה לשבת ולדבר, לשאול מה שלומם ואיך עבר היום שלהם", אומר רן. "השינוי מאוד חיובי ומרגישים את זה, אנחנו הרבה יותר מאוחדים".
פעילות "שולחן משפחתי" מקדמת את ה"ביחד המשפחתי", בין אם בארוחות ערב משותפות או בפעילויות משפחתיות, במטרה לתת כלים ליצירת חוויות מהנות ובעלות ערכים.
בשיתוף אסם