שוב: צפון קוריאה ערכה ניסוי במנוע רקטי
בפעם השלישית בשבועות האחרונים, ביצעה פיונגיאנג ניסוי במנוע טילים. כך עפ"י גורמים ביטחוניים בארה"ב, שסבורים: ייתכן שמדובר בחלק מתוכנית לפיתוח טיל בליסטי בין-יבשתי
שני גורמי ביטחון אמריקניים מסרו כי צפון קוריאה ביצעה ביום שישי האחרון ניסוי נוסף במנוע טילים. כך דווח הלילה (ג') בתקשורת האמריקנית. על פי הדיווח, מדובר בניסוי השלישי באותו סוג טכנולוגיה בשבועות האחרונים.
על פי דיווח של סוכנות הידיעות "רויטרס", אנשי ממשל אמריקנים מאמינים כי ייתכן שהמנוע הרקטי שנוסה הוא חלק מתוכנית לפיתוח טיל בליסטי בין-יבשתי. הניסוי מגיע לאחר ניסוי נוסף שהתבצע מוקדם יותר החודש, והוא מהווה סימן נוסף לתוכנית הנשק המתקדם של פיונגיאנג.
בארה"ב עוקבים בדאגה אחר הניסויים, מחשש שצפון קוריאה תבצע שוב ניסוי בשיגור טיל בליסטי או אף ניסוי גרעיני בעתיד הקרוב. כמה בכירי ממשל אמריקנים שביקשו להישאר בעילום שם אישרו כי הניסוי בוצע ביום שישי בלילה, וכי המנוע יכול לשמש טיל בליסטי בין-יבשתי.
לפני כשבוע וחצי דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה על ניסוי דומה במנוע טילים רב-עוצמה שפותח לאחרונה, ואשר בוצע בנוכחותו של המנהיג קים ג'ונג און. בדיווח נאמר כי המנוע ישדרג את יכולות המדינה לשגר לוויינים לחלל, וכי הוא נועד לשמש טילים ארוכי-טווח.
"קים ג'ון און מסר כי הצלחת הניסוי הנוכחי מהווה אירוע משמעותי בעל ערך היסטורי, שמציין לידה מחדש של תעשיית הטילים", דווח בסוכנות הידיעות הממשלתית. "העולם כולו בקרוב יהיה עד למשמעות הרבה של הניצחון שאירע היום". קים מסר בנוסף כי מדינתו קרובה לביצוע ניסיון שיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי.
אותו ניסוי נערך, וכנראה שלא במקרה, שעות ספורות בלבד לאחר שמזכיר המדינה האמריקני, רקס טילרסון, נפגש עם הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, בבייג'ינג. קודם ביקורו בסין הגיע טילרסון ליפן ולדרום קוריאה, ובמסיבת עיתונאים עם מקבילו הדרום-קוריאני אמר כי ארה"ב שוקלת להטיל סנקציות חדשות על פיונגיאנג, וכי האפשרות לפעולה צבאית "על השולחן".
צפון קוריאה ערכה עד כה חמישה ניסויים גרעיניים וכמה שיגורי טילים בליסטיים. מומחים בינלאומיים וגורמים ממשלתיים סבורים כי המדינה פועלת לפתח טילים בעלי ראשי נפץ גרעיניים שמסוגלים לפגוע בארה"ב. לפני כחודש פיונגיאנג שיגרה ארבעה טילים בליסטיים מאזור הסמוך לגבול הצפוני עם סין. בהודעת צבא דרום קוריאה נמסר כי הטילים הגיעו למרחק של כ-1,000 קילומטרים ונחתו בים.
חודש לפני שיגור ארבעת הטילים, שיגרה פיונגיאנג טיל בלתי מזוהה למרחק של כ-500 קילומטרים. הטיל נחת אל מול החופים המזרחיים של המדינה. היה זה הניסוי הראשון שערכה המדינה מאז נכנס נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לתפקידו. בהודעת הצבא כינו את הניסוי "הפגנת כוח" של פיונגיאנג נגד העמדה הנוקשה של ממשל טראמפ כלפיה.