"חרגול פודטק" זכה במקום ה-1 בכנס החדשנות
החברה המתחמה בגידול חקלאי של חגבים וחרגולים לתעשיית המזון זכתה בתחרות שהתקיימה במסגרת כנס החדשנות בתל-אביב
הסטארט-אפ "חרגול פודטק" (לשעבר סטייק צרצר) זכה במקום הראשון בתחרות TLV Startup Challenge, שנערכה במסגרת בכנס החדשנות - TAU Innovation. הכנס התקיים השבוע בתל-אביב.
הסטארט-אפ הזוכה המתמחה בגידול חקלאי של חגבים וחרגולים לתעשיית המזון. בכנס אמרו כי בחברה הצליחו לגרום לביצים של החגבים והחרגולים לבקוע תוך זמן קצר ממה שהיה עד עכשיו וכן לקצר את תהליך הבגירה שלהם ממספר חודשים לחודש בודד. במקום השני הגיע חברת SandCage, למקום השלישי Fly Money, לרביעי GreenQ ולחמישי Eco Fusion. ליקיר השופטים נבחר הסטארטאפ Annoto, ולחביב הקהל נבחר הסטארטאפ Dataloop.
הכנס הוא אירוע בינלאומי אותו מוביל StarTAU - מרכז היזמות של אוניברסיטת תל-אביב, ומרכז רמות באוניברסיטה. בכנס השתתפו מעל 7,000 יזמים, מנהלים בכירים בחברות Fortune 500, דיפלומטים, משקיעים, אנשי אקדמיה, ועוד. כמו כן, משלחות יזמיות אחרות אשר מגיעות לארץ לטובת שבוע יזמות בו הן נחשפו לתכנים בתחומי החינוך, השקעות ונטוורקינג.
בכנס נאמו השנה דוברים בכירים מהתעשייה: מנואל ברונשטיין, סמנכ"ל מוצר ב-YouTube, לותר לאו, סמנכ"ל מדיניות ציבורית ב- Yelp, ג'יימס א'פרסון, CCO ב-Membit וקלמן קמנצ'י, מנהל מוצר ב- Prezi.
ג'יימס פירסון, מנהל התקשורת של Membit, אמר בכנס: "חדשנות נוצרת משיבוש יצירתי. ישראל היא אחת מהמדינות היחידות בעולם שהחדשנות המשבשת היא בדמה ובעורקיה. להערכתי, ההשפעה של ישראל על השיבוש הטכנולוגי בעולם רבה יותר מזו של עמק הסיליקון".
אלנה דוניץ מנכ"לית StarTAU הוסיפה: "מטרת האירוע היא לקדם את החיפוש של הטכנולוגיות הבאות והטאלנטים החדשים. האירוע מפגיש ביניהם ובין משקיעים המגיעים מכל העולם, על מנת לפגוש את הדבר החם הבא". דן בלטר, סמנכ"ל StarTAU, אמר: "גם השנה הוכחנו לעצמנו כמה ההשפעה של הכנס גדולה. אלפי יזמים, משקיעים ואנשי התעשייה מהארץ והעולם פקדו את הכנס בשלושת הימים".