סבתא אפתה עוגה: 3 מתכונים מתוקים
עזבו אתכם ממאפים מפונפנים - אין כמו המתכונים הקלאסיים של סבתא: עוגת קצף קצפת, עוגיות בישקוטי עם שוקולד ופחזניות - שלושה מתכונים של פעם
עוגת גבינה וקצף בקלי קלות
מתכון של יונת גת
המרכיבים:
3 ביצים
2 מיכלים (500 גר') גבינה לבנה 5% או 9%
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 9%
2 כפות גדושות קמח תופח
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כוס (200 גר') סוכר או תחליף סוכר
אופן ההכנה:
- משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
- שמים בקערת מערבל ביצה, 3 חלמונים, גבינה, שמנת, קמח, תמצית וניל, מיץ לימון, קליפה מגורדת ו-3/4 כוס סוכר ומערבלים לעיסה אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-35 דקות עד שהעוגה יציבה אך המרכז שלה רוטט.
- מקציפים את 3 החלבונים הנותרים וכשנוצר קצף - מוסיפים את יתר הסוכר (1/4 כוס) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מורחים את הקצף על העוגה, ואופים במשך כ-5 דקות נוספות או עד שהקצף מתייבש ומזהיב.
- מצננים ושומרים במקרר שעתיים לפחות עד ההגשה.
עוגיות בישקוטי עם שוקולד
מתכון של שולה בן שמואל
המרכיבים (ל-60-50 עוגיות):
לבצק -
200 גר' חמאה
5 כוסות (700 גר') קמח
3 ביצים
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
1 שקית אפייה
2 שקיות סוכר וניל
קליפה מגורדת מלימון אחד
לטבילה -
100 גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים לבצק אחיד, ומניחים למנוחה בצד במשך 1/2 שעה.
- מרדדים עלה בעובי 5-4 מ"מ וקורצים ממנו בעזרת חותכן צורת חצי ירח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-170 מעלות במשך 15 דקות עד הזהבה (אם טרם הזהיב, אופים 5-3 דקות נוספות) ומצננים.
- טובלים את קצות העוגייה בשוקולד מומס, מצננים ומגישים.
פחזניות
מתכון של כרמלה גת
המרכיבים (ל-40 פחזניות):
100 גר' חמאה
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
1 כף סוכר
קורט מלח
1/2 1 כוסות (210 גר') קמח
4 ביצים
למילוי קרם וניל -
1 חבילה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 כף סוכר
להגשה -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית אפייה, ומחממים את התנור ל-190 מעלות שעה לפני האפייה, לפחות.
- מכינים את הבצק - שמים בסיר חמאה, מים, חלב, סוכר ומלח ומבשלים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים קמח ומערבבים מיד בעזרת כף. מבשלים את התערובת במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה, ומערבלים במשך 4-3 דקות עד שהבצק מתקרר. ממשיכים לערבל, ומוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השנייה.
- על תבנית האפייה מזלפים פחזניות בקוטר של 5-4 ס"מ במרחק 2 ס"מ זו מזו. אופים במדף האמצעי של התנור במשך כ-20-14 דקות או עד שהפחזניות תפוחות אך עדיין לא זהובות (שימו לב של לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה). מנמיכים את
- חום התנור ל-170 מעלות, ואופים במשך 20-15 דקות נוספות או עד שהפחזניות יבשות ומזהיבות. מצננים לגמרי.
- מכינים את המילוי - מערבלים את חומרי המילוי בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף. חוצים את הפחזניות לרוחבן, וממלאים בקרם. שומרים את הפחזניות במקרר עד להגשה.
- הגשה - בוזקים אבקת סוכר מעל הפחזניות, ומגישים.
המתכונים באדיבות "אחוזת ראשונים" ו"אחוזת צהלה" מבית קבוצת רובינשטיין