דגים לחג בסגנון אסייתי
נמאס מהגפילטע ומהדג ברוטב? בואו תפתיעו את האורחים עם מנה של דגים בסגנון אסייתי: דג חמוץ מתוק, דג מאודה ודג ברוטב יין - וזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים
דג חמוץ-מתוק עם תמרהינדי ופלפלים
המרכיבים (למנה אחת):
1 דג דניס שלם
2 ליטר שמן (לטיגון)
1 חבילת קמח אורז
לרוטב -
2 כפות שמן
6 פלפלי טינקרבל מתוקים, חתוכים לחצי
1 בצל סגול, חתוך גס לקוביות
2 כפות סוכר
2 פלפלי צ'ילי אדום חריף
1 אצבע ג'ינגר
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס מחית תמרהינדי
6 שיני שום חתוכות
אופן ההכנה:
- מכינים את הדג - שמים את הדג על משטח העבודה, וחורצים עם סכין פסים לכל אורכו. מניחים את הדג על צלחת עם קמח אורז, מקמחים את הדג היטב ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב - למחבת עם 2 כפות שמן קנולה מוסיפים את הבצל סגול, הפלפלים החצויים ו-2 כפות סוכר ומטגנים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, הבצל הירוק והפלפל צ'ילי ומערבבים היטב במשך כ-5 דקות. מוסיפים את שיני השום ואת רוטב התמרהינדי, ומערבבים במשך 2 דקות נוספות.
- הגשה - את הדג המטוגן מסדרים על צלחת הגשה, ויוצקים מעל את הרוטב והירקות ומגישים.
דג מאודה ללא גלוטן
המרכיבים (למנה אחת):
1/2 כוס אורז שחור (אורז ללא גלוטן) - אפשר להכין גם עם אורז רגיל
2 עלי בננה או נייר פרגמנט
150 גר' פילה מוסר ים עם עור ללא עצמות
קורט מלח ים
קורט זרעי כוסברה
1 שן שום, פרוסה דק
1 גבעול בצל ירוק
2 גבעולי כוסברה
2 גבעולי שמיר
2 כפות בצל מטוגן
2 כפות סויה ללא גלוטן (אפשר גם רגיל)
חוט שמשון חום באורך 30 ס"מ
אופן ההכנה:
- מבשלים את האורז בסיר עם מים במשך כ-20 דקות ללא שום תיבול.
- שמים 2 עלי בננה או דפי פרגמנט על משטח עבודה ומצמידים אחד לשני. במרכז העלים שמים את הדג, מתבלים במלח ובזרעי כוסברה ושמים את כל שאר המרכיבים בצדו של הדג. מצדו השני שמים את חצי כוס האורז השחור המבושל.
- סוגרים את העלה הימני ואז את השמאלי, מחזיקים עם היד הפנויה ומקפלים כמו מעטפה מלמעלה ומלמטה. מהדקים היטב, קושרים בחוט שמשון בצורת איקס וקושרים קשר פרפר.
- מחממים מים בסיר (בערך חצי גובה מים) עד לרתיחה, שמים מסננת קוסקוס או סיר אידוי במבוק, מאדים במשך 20 דקות ומגישים.
דג ברוטב חמאה ויין עם ירקות צלויים
המרכיבים:
1 דג דניס שלם
2 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן לבישול
3 שיני שום
מיץ מ-4 עגבניות מגי טריות (כולל הזרעים)
4 עלי מרווה טרייה
1 גבעול בצל ירוק
1 שומר בינוני
5 יחידות צנונית קטנות
150 גר' חמאה
1 כפית מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
- למחבת חמה יוצקים כ-2 כפות שמן זית וצולים את הדג משני צידיו. מפזרים קורט מלח ים, מטגנים עד לקבלת גוון זהוב ומעבירים לצלחת לצינון.
- חותכים את הירקות לחצי, וצולים במחבת עם 2 כפות שמן זית על אש חזקה במשך כ-2 דקות. יוצקים למחבת 1/4 כוס יין וממתינים שהאלכוהול יתנדף במשך כ-5 דקות או עד שאפשר להדליק את התערובת שבמחבת עם מצית ארוכה והאש עולה.
- את הירקות מעבירים לסיר שמתאים לצלייה בתנור או בתבנית, ומוסיפים 150 גר' חמאה, מיץ עגבניות, מרווה, רוקט ומלח ומכניסים לתנור שחומם ל-250 מעלות במשך כ-10 דקות.
- מסדרים את הדג על צלחת הגשה, יוצקים עליו מהרוטב עם הירקות ומגישים.
המתכונים באדיבות מסעדת "ק-פה האנוי" בתל אביב