מתכון לטארט תפוחים
אוהבים עוגת תפוחים? המתכון הזה בשבילכם: טארט תפוחים עם דבש וקינמון שתוכלו להכין בבית, בקלות
צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
טארט תפוחים
המרכיבים:
לבצק -
100 גר' חמאה
2 כוסות קמח
100 גר' אבקת סוכר
1 ביצה
1/4 כוס מים (לפי הצורך)
למלית -
50 גר' חמאה
6 תפוחי גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס סוכר
5 כפות דבש
250 גר' חליטת סיידר תפוחים (אפשר להשתמש בחליטה של חוות "דרך התבלינים")
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי. את המים מוסיפים רק לפי הצורך.
- מכינים את המלית - במחבת גדולה מחממים את החמאה, ומפזרים מעל את חליטת הסיידר ל"פתיחת" טעמים. מוסיפים את קוביות התפוחים, ומטגנים מעט על אש גבוהה. מוסיפים סוכר ודבש, ממשיכים לבשל את התערובת במשך 5 דקות נוספות עד לאידוי הנוזלים, מכבים ומצננים.
- מרכיבים את הטארט - משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרדדים את הבצק הקר במערוך ומצמידים לתבנית. חותכים את שולי הבצק, מהדקים את השאריות לכדור ומכניסים להקפאה.
- מפזרים את השקדים הטחונים על תחתית הבצק, ויוצקים את מלית התפוחים. מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק, ובעזרת פומפייה מגררים פירורי בצק מעל הטארט.
- אופים בתנור שחומם לחום של 165 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד.
המתכון באדיבות חוות "דרך התבלינים" בבית הלחם הגלילית
טארט תפוחים
צילום: יפית בשבקין
מומלצים