שתף קטע נבחר

 

מתכון לטארט תפוחים

אוהבים עוגת תפוחים? המתכון הזה בשבילכם: טארט תפוחים עם דבש וקינמון שתוכלו להכין בבית, בקלות

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

צילום: ירון ברנר, בימוי ועריכה: בן שפייר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

טארט תפוחים

המרכיבים:

לבצק -

100 גר' חמאה

2 כוסות קמח

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

1/4 כוס מים (לפי הצורך)

למלית -

50 גר' חמאה

6 תפוחי גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס סוכר

5 כפות דבש

250 גר' חליטת סיידר תפוחים (אפשר להשתמש בחליטה של חוות "דרך התבלינים")

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק נוח אך לא דביק מדי. את המים מוסיפים רק לפי הצורך.
  2. מכינים את המלית - במחבת גדולה מחממים את החמאה, ומפזרים מעל את חליטת הסיידר  ל"פתיחת" טעמים. מוסיפים את קוביות התפוחים, ומטגנים מעט על אש גבוהה. מוסיפים סוכר ודבש, ממשיכים לבשל את התערובת במשך 5 דקות נוספות עד לאידוי הנוזלים, מכבים ומצננים.
  3. מרכיבים את הטארט - משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרדדים את הבצק הקר במערוך ומצמידים לתבנית. חותכים את שולי הבצק, מהדקים את השאריות לכדור ומכניסים להקפאה.
  4. מפזרים את השקדים הטחונים על תחתית הבצק, ויוצקים את מלית התפוחים. מוציאים מהמקפיא את כדור הבצק, ובעזרת פומפייה מגררים פירורי בצק מעל הטארט.
  5. אופים בתנור שחומם לחום של 165 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהבצק זהוב מאוד.

 

המתכון באדיבות חוות "דרך התבלינים" בבית הלחם הגלילית 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יפית בשבקין
טארט תפוחים
צילום: יפית בשבקין
מומלצים