3 כפות עלי זעתר טריים (אם אין אפשר להשתמש בעלי אורגנו)
למריחה על הנאן -
100 גר' חמאה מומסת
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
לשים יחד את הקמח, השמרים, הדבש, החלב והיוגורט במשך 4-3 דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים את החמאה המומסת והמלח, וממשיכים ללוש במשך 3-2 דקות.
שמים את הבצק בקערה מכוסה בניילון ומניחים בצד למשך 30 דקות למנוחה ולתפיחה.
(צילום: אביהו שפירא)
כשהבצק תופח, מחלקים אותו ל-10 כדורים. נותנים גם להם לנוח על השיש מכוסים בניילון במשך 20-15 דקות.
בינתיים, מכינים את המילוי - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
(צילום: אביהו שפירא)
פותחים כל כדור לדיסקט בקוטר 20-18 ס"מ בערך. מורחים בחמאה המומסת ויוצקים למרכז הדיסקט כף מהמילוי. מפזרים את המילוי בעדינות, ומקפלים את קצוות הדיסקט כלפי פנים. סוגרים היטב את הקצוות ומרדדים הפוך על משטח מעט מקומח לנאן לא עבה מדי.
(צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, קולים כל נאן בנפרד עד להזהבה ותוך כדי קלייה מורחים מורחים מעט חמאה מומסת משני הצדדים. אוכלים מיד.