שתף קטע נבחר
 

החיקוי הסיני לאייל שני: סניף מזויף של המזנון התגלה בסין

תעלומה: מי פתח חיקוי של המזנון של אייל שני בסין, העתיק את התפריט, את השפה ועוד העז ותלה תמונות של השף על הקיר? אייל שני: "נדהמתי כשראיתי את זה, נעשה כל צעד בשביל לעצור את הפעילות שלהם תחת השם שלנו"

חיקוי סיני, גרסת הפיתה: מסתבר שבסין יודעים להעתיק לא רק מותגי אופנה ואלקטרוניקה, אלא גם מותגים מתחומים אחרים. אוכל, למשל. לפני ארבעה ימים נפתחה באזור שאנזן בסין מסעדה חדשה בשם "מזנון", בדיוק כמו רשת הפאסט פוד של איל שני ושחר סגל, שלה שלוש מסעדות בתל אביב ועוד שלוש מסעדות ברחבי העולם - פריז, וינה ומלבורן.

 (  ) (  )

החיקוי הסיני ל"מזנון" של איל שני (  ) (  )
החיקוי הסיני ל"מזנון" של איל שני
אבל מסתבר שה"סניף" הסיני לא הסתפק בגניבת השם של מותג הקולינריה הישראלי, אלא גם מציע מנות בפיתה, וממותג ממש כמו המקור. לא די בזה, מי שהקים את המקום השתמש גם בלוגו של רשת "מזנון", בתפריט, ובשמות מנות שאותם הגה השף והם סימן ההיכר לשפה שלו - "תפוח אדמה שנדרס" ו"עץ ברוקולי".

 

באתר של המסעדה (שכבר הספיק לרדת מהרשת) לא ניסו הבעלים של המקום להסתיר את העובדה כי מדובר בתעתיק של מסעדות השף הישראלי, ואף התגאו בכך שה"מזנון" מגיע לסין ישירות מתל אביב וכי המקום שייך לפיגורה טלוויזיונית מוכרת בישראל ששמה איל שני.

 

ואם לא די בכך, הגדילו לעשות בגירסה הסינית, ותלו תמונות של איל שני על הקירות.

המקור: סניף "מזנון" בתל אביב (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
המקור: סניף "מזנון" בתל אביב(צילום: לין לוי)
  

הבמאי שחר סגל, שותפו של שני, הצליח ליצור קשר עם המפעילים של המקום. "נשמע לי שהם לא סינים אלא מערבים", מספר סגל, "זאת הייתה שיחה קצרה שכל מה שהיה להם להגיד זה ש'כולם מעתיקים' מאיתנו ושהם לא התכוונו להכעיס".

 

אבל כעסתם בכל זאת?

"תראי, המקום לא נפתח 'בהשראה' של איל שני, אלא זה ממש העתקה אחד לאחד. אני חושב שזה בין מאוד מחמיא למאוד מכעיס, איפה שהוא באמצע".

 

סניף מזנון" במלבורן, אוסטרליה:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"זה לא חיקוי, זו הדפסה", מסר בתגובה השף איל שני. "זה ממש קופי פייסט. אני לא מבין כמה מטומטמים או כמה חוצפנים הם יכולים להיות. מצד שני זה גם מחמיא לי שהם עושים כזה תעתיק".

השף איל שני: "נדהמתי" (צילום: רועי ברקוביץ') (צילום: רועי ברקוביץ')
השף איל שני: "נדהמתי"(צילום: רועי ברקוביץ')

איך הגבת כשראית את זה?

"נדהמתי, ממש לא הבנתי מה אני רואה. לרגע אחד חשבתי שאולי באמת יש לי 'מזנון' בסין".

 

אתם חושבים לנקוט נגדם באמצעים משפטיים ככל שהחוק מתיר לכם לעשות?

"אני לא אתן לזה להתקיים כיוון ש'מזנון' זה כלי שפורץ לנו מקום ודרך בעולם, וכל המחשבה והיצירה שלנו וגם היכולת שלנו הושקעו בדבר הפשוט הזה שנכנס לתוך פיתה. זה חומר שהוא כולו יצירה של שחר ושלי ואני רוצה שזה יהיה בידים שלנו. כרגע אנחנו בודקים מי הם וקשה לנו לעלות על הזהות המדויקת שלהם. אנחנו בודקים את החוק הסיני ואת החוק הישראלי מול זה, ונעשה כל צעד בשביל למנוע מזה להמשיך לפעול".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי ברקוביץ'
שף אייל שני
צילום: רועי ברקוביץ'
מומלצים