טעימות עם יין: יקבים מתארחים במסעדות
שלושה אירועי יין במסעדות שלא כדאי לכם לפספס: פסטיבל יין במסעדת "תל יצחק" בהשתתפות היקבים המובילים בישראל, שיתוף פעולה בין מסעדת OCD ויקב "אמפורה" הוליד ערב טעימות שכולו בהשראת יינות היקב וגם במסעדת "נונו" בהוד השרון מתכוננים לאירוע של יין ואוכל טוב
פסטיבל יין בתל יצחק
החל מהיום (16 באוקטובר) ועד לסוף השבוע יתקיים פסטיבל יין מיוחד במסעדת "תל יצחק", בהשראת פסטיבל הבירה הגרמני "אוקטוברפסט". בפסטיבל ימזגו את יינותיהם לטעימה כמה מהיקבים המובילים בישראל: יקבי הבוטיק עמק יזרעאל, קסטל, יקב פלאם ויקב שאטו גולן. את היקבים הגדולים ייצגו יקבי רמת הגולן ויקב בנימינה.
הקונספט פשוט ומזמין: תמורת 80 שקלים יקבלו המבקרים כרטיס כניסה, שיעניק להם שובר לשלוש כוסות יין ראשונות ממגוון היינות שבמקום. שלוש כוסות נוספות יימזגו לבעלי הקיבולת המוגברת תמורת 60 שקלים נוספים. את היינות ילוו מנות כמו פיש אנד צ'יפס, פלטת גבינות, פיצות שחיתות ועוד במחירים שנעים בין 55-25 שקלים.
את הרעיון לפסטיבל הגה המסעדן ובעל המקום הראל בלו, מתוך רצון להעמיק את שיתוף הפעולה בין המסעדה ליקבים ולפרגן לאלו שיינותיהם מוגשים במסעדות שבבעלותו: מסעדת "סיטארה", מסעדת חוף "מציצים" ומסעדת "תל יצחק", כמובן. על האווירה ינצח די-ג'י ובכל ערב יופיע הרכב מוזיקלי אחר שישמיע מוזיקה חיה.
באופן ייחודי ושונה מהמאפיין את ההתייחסות לתעשיית היין - שבה לעתים קרובות משמשים היקבים מבחינת המארגנים כ"קישוט" לאירוע - יפעל הפסטיבל במתכונת בה היקבים יקבלו תשלום עבור כל כוס שתימזג . "רצינו לייצר משהו אחר בשיתוף פעולה עם היקבים. מה שעומד מאחורי זה שיהיה ווין-ווין לכולם ושנוכל להפוך את זה למסורת", מסכם בלו.
את יקבי הבוטיק המשתתפים בפסטיבל לא פשוט למצוא באירועים הפתוחים לקהל - מה שהופך את הפסטיבל לאטרקטיבי ביותר, זאת בנוסף להבטחה ליינות מיוחדים, חדשים ומתיישנים שאפשר יהיה לטעום.
איפה: בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110, ראשון-שבת 24:00-08:00, לא כשר
מתי: 18-16 באוקטובר בין השעות 24:00-18:00
יקב אמפורה ב-OCD
מסעדת השף OCD ויקב הבוטיק "אמפורה" בשיתוף פעולה ייחודי, יקיימו בתחילת נובמבר אירוע טעימות ל-40 סועדים במהלכו תוגש ארוחת הטעימות הכוללת כ-14 מנות, מים מינרלים או מוגזים ללא עלות והתאמת יינות היקב למהלך הארוחה (480 שקלים לסועד).
מה בתפריט? מנת סופגנייה עם קרם קוקוס, כרובית וקוויאר שחור בהשראת סוביניון בלאן מסדרת ריטון, ומנה מהודרת של חזה ברווז עם חסה, בצלצלי שאלוט ווינגרט שרי חם ששודכה ליין המרלו ברברה מסדרת המקורה היוקרתית של היקב.
איפה: תרצה 17 תל אביב, 03-5566774, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר
מתי: 2 בנובמבר בשני סבבים - הסבב הראשון יתקיים בשעה 19:00 והשני בשעה 21:30 (מומלץ להירשם לאירוע מראש)
ערב של יין במסעדת "נונו"
היינן הראשי של יקב ברקן ויקב גראז' דה פאפא, עידו לוינסון, יגיע ב-24 באוקטובר למסעדת "נונו" בהוד השרון לערב יין לא רשמי במהלכו יסתובב בין השולחנות, ישוחח עם הסועדים וישתה עמם יין.
מעבר לתפריט היין והמשקאות הרגילים, לוינסון יפתח בקבוקים שהוא אוהב במיוחד: לוינסון גראז' לבן ולוינסון גראז' אדום (כולל מתיישנים), כמה יינות ריזלינג מאיזור המוזל והריין בגרמניה, קוט רוטי מאיזור עמק הרון בצרפת ועוד הפתעות רבות מהאוסף הפרטי שלו.
את שלל היינות ילוו המנות הרגילות בתפריט, ביניהן פיצות עם תוספות שונות, מגוון פסטות, מתאבנים וסלטים שונים מהמטבח האיטלקי. האירוע עצמו יתקיים במסגרת אירועי היין שנערכים במסעדה בשנה וחצי האחרונות, והתשלום עבור האוכל והשתייה יוערך בהתאם ליין ולמנה שהסועדים יבחרו.
איפה: ז'בוטינסקי 2 הוד השרון 09-8353600, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
מתי: 24 באוקטובר, החל מהשעה 19:00 בערב ועד אחרון הלקוחות