שלושה מתכונים עם דלעת
נשארה לכם דלעת? קבלו שלושה מתכונים - עם ערמונים, עם בשר, עם כוסמת או עם פטריות
מרק דלעת וערמונים
המצרכים (ל-4 מנות):
למרק -
1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות
200 גר' בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
250 גר' גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שן שום, קלופה
3 ענפי טימין
2 ליטר מים
מעט מלח
מעט פלפל לבן
50 מ"ל שמן זית
400 מ"ל שמנת מתוקה (42 אחוזי שומן)
50 גר' ערמונים, קלופים וקצוצים
2 עלי מרווה, קצוצים
מעט מלח
לקישוט -
חופן עירית קצוצה ומעט שמן זית
אופן ההכנה:
- הכנת המרק - צולים את הדלעת בתנור בחום של 180 מעלות עם מעט שמן זית עד שהדלעת מתרככת. משחימים בסיר את הבצל והגזר עם השום והשמן, מוסיפים את הדלעת ומערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כחצי שעה עד שהגזר מתרכך. טוחנים הכל היטב ביחד ומסננים. מתבלים במלח ופלפל לבן. שומרים חם עד להגשה.
- לקרם - מקציפים במיקסר את השמנת עם הערמונים והמרווה עד לקבלת מרקם יציב. מוסיפים מעט מלח, ושומרים בקופסה במקרר עד להגשה.
- הרכבת המנה - יוצקים מרק חם לצלחת. בעזרת כף חמימה עושים מעין כדור מהקצפת ומניחים במרכז הצלחת. מפזרים מעל הכל עירית קצוצה ומעט שמן זית, ומגישים.
דלעת ערמונים ממולאת בשר
המצרכים (ל-4 מנות):
4 יחידות דלעת ערמונים בגודל בינוני
למילוי -
200 גר' בשר טחון
200 גר' כוסמת
50 גר' בצל לבן, חתוך דק
חופן פטרוזיליה, קצוצה
מעט שמן זית
מעט מלח ופלפל
לקרם קשיו -200 גר' קשיו קלוף
60 גר' מים
לקישוט -
100 גר' אגוזי מלך, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
- לדלעת - אופים את הדלעת בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כחצי שעה. כאשר היא מתרככת מורידים קצה אחד של הדלעת, ובעזרת כף מרוקנים את הגרעינים מתוכה ומכינים אותה למילוי.
- הכנת המילוי - מבשלים את הכוסמת במים במשך כ-15 דקות עד שהיא מתנפחת ומתרככת. במחבת נחמם שמן ונשחים את הבצל, נצרף אליו את הבשר הטחון ואת הכוסמת עד שהבשר מוכן ולא נשארו נוזלים במחבת, נוסים את הפטרוזיליה ונערבב היטב. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
- את המילוי שהכנו נמלא בתוך הדלעת המוכנה ונהדק היטב, נסדר את הדלעת על מגש מוכן לחימום בתנור.
- הכנת הקרם - טוחנים במעבד מזון את הקשיו והמים, ומתבלים במעט מלח לפי הצורך.
- הרכבת המנה - בתחתית הצלחת מורחים שכבה אחידה ומעט נוזלית של הקרם. מחממים את הדלעת ומניחים אותה במרכז הצלחת. מפזרים מעל הכל מעט אגוזים קצוצים, ומגישים.
טטאקי דלעת עם פטריות צלויות
המצרכים (ל-4 מנות):
לטאטקי -
4 מלבנים יפים וסימטרים של דלעת קלופה ברוחב של 3 ס"מ, בגובה של 3 ס"מ ובאורך של 20 ס"מ בערך
לפטריות -
50 גר' חמאה
100 גר' פטריות חורש
100 גר' פטריות שי-מג'י
100 גר' ראשי פורטבלו, חתוכים לרבעים
1 שן שום, פרוסה לפרוסות
300 מ"ל יין לבן
3 ענפי טימין
מעט מלח
מעט פלפל
12 עלי באק-צ'וי שטופים
100 גר' שקדים פרוסים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
- הכנת הטאטקי - אופים את חתיכות הדלעת בתנור בטמפרטורה נמוכה של 140 מעלות למשך כ- 40 דקות עד שהן מתרככות מעט, אבל לא רכות ממש. פורסים את מלבני הדלעת לפרוסות. כל מלבן שנפרס משמש למנה אחת.
- לפטריות - במחבת רחבה מחממים חמאה. מקפיצים במחבת את כל סוגי הפטריות יחד עם השום.
- לאחר שהפטריות מקבלות צבע מוסיפים את היין ואת הבאק-צ'וי, ומקפיצים מעט ביחד. מורידים מהלהבה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- הרכבת המנה - מסדרים בצלחת חלק מהפטריות שבמחבת, ביחד עם הבק-צ'וי. מעל כל זה מסדרים את הפרוסות של הדלעת. מפזרים מעט מלח, פלפל ושמן זית, מפזרים מעל הכל שקדים קצוצים, ומגישים.
המתכונים באדיבות אוראל קימחי, שף מסעדת "פופינה" בתל אביב