שתף קטע נבחר
 

מתכון ללזניה שוקולד

חשבתם שלזניה יכולה להיות רק מלוחה? תחשבו שוב! אם אתם באמת רוצים להדהים את האורחים ואת בני המשפחה במנה שהם עוד לא נתקלו בה, זה בדיוק המתכון בשבילכם - לזניית שוקולד מושחתת שלא תרצו להפסיק לזלול

לזניית שוקולד

המצרכים:

1 חבילת דפי לזניה

200 גר' שוקולד

250 גר' חמאה

3 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

250 גר' (1 גביע) גבינה לבנה 9%

2 כוסות חלב

4 כפות סוכר

תבנית מלבנית 30X20

לציפוי -

200 גר' שוקולד מריר

1/2 כוס שמנת מתוקה

חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)

 (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  2. מוסיפים חלמונים בהדרגה, וטורפים היטב. מוסיפים גבינה, ומערבבים לקרם חלק.
  3. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומבריק, ומקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
  4. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
  5. מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה - בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה. יוצקים 1/3 מכמות הקרם, ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת. יוצקים 1/3 נוסף מהקרם, וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
  6. מכינים את הציפוי - מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
  7. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.

 

המתכון באדיבות חברת "ברילה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
מפתיעים את האורחים. לזניית שוקולד
צילום: רונן מנגן
מומלצים