17 מקומות חדשים בארץ
"קפיטריה" לוהטת ובועטת בתל אביב, מסעדת בישולים בירושלים לחיוקה הפיינליסט מ"משחקי השף", בשרים מעושנים בתוך כריכים בקריית טבעון ו"מנסורה" - בר אוכל חדש וסודי ביפו: מקומות חדשים שחשוב שפודיז יכירו
קפיטריה
מקום חדש ומדליק לקבוצת "קפה אירופה" בדמות בראסרי מודרני, הכי שיקי שאפשר לדמיין. במקום מספר חללים, בהם לאונג', בר מרכזי ומתחם ישיבה חיצוני. התקרות גבוהות, הרהיטים בצבעי פסטל והרצפה משיש צבעוני.
בתפריט של השף ליאור הדס יש מנות קלאסיות כמו נתח קצבים עם איולי (69 שקלים), סלט סשימי עם ירקות כבושים וטריים (67 שקלים), בקלאווה טלה ופיסטוק (39 שקלים) וצלחת דגים כבושים (48 שקלים).
מסתמן כי המקום החדש, שמלא עד אפס מקום כבר מיום פתיחתו, עומד להיות הלהיט החדש של העיר. מבטיחים לעקוב מקרוב.
החשמונאים 96 תל אביב, 03-9567216, 24:00-12:00, לא כשר
BUNZ
בחודש אוגוסט האחרון געשה הסצנה הקולינרית כשנודע כי השף רועי סופר ("בינדלה") עומד לפתוח דוכן רחוב חדש. לפני שבוע זה סוף-סוף קרה, והמקום נפתח בבניין פינתי בעל תקרות גבוהות וחלונות ענקיים ברחוב הרצל בתל אביב. סופר פיתח במשך שנה שלמה את הקונספט של המקום, שמבוסס כולו על לחמניות באן מאודות ממזרח אסיה.
הלחמניות מתומחרות ב-30-25 שקלים, ויש מגוון מהן: הבאן הטבעוני "רין באן" במילוי פטריות, ה"קריספי באן" עם חזה עוף, ה"פיגי באן" עם בטן חזיר צלויה, ה"באבי באן" עם סלמון וה"סי באן", שממולא בדג.
לילדים יש "קיד'ס באן" עם דג או עם עוף פריך בתוספת צ'יפס (40 שקלים). לעובדי המשרדים שבאזור יש ארוחת Bunz Deal, שכוללת שתי לחמניות באן עם תוספת לבחירה (מרק, סלט אסייתי או צ'יפס) ב-54 שקלים. תמורת תוספת של שני שקלים אפשר להמיר את הבאן הרגיל בבאן מקמח מלא.
לנמנעים מגלוטן מציעים כאן מבחר סלטים (37-30 שקלים) וקערות אורז (49-44 שקלים), למשל קערת אורז עם דג בקארי ירוק וקערת אורז עם בטן חזיר צלויה. בגזרת השתייה יש סאקה ובירה, ולקינוח - גלידת צ'אי.
הרצל 17 תל אביב, 03-9297075, ראשון-רביעי 1:00-12:00, חמישי-שישי 3:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
אורן חג'ג', המייסד של "אדון שיפון", עזב את השותפות בעסק
צ'יז קייק פקטורי מגיעים לארץ ריאיון עם אידי ישראלוביץ, מלך הדגים מאשדוד
וופל פקטורי גארדן
במקום 100 מקומות ישיבה, ואפשר גם לערוך בו אירועים פרטיים. בחודש אפריל תיפתח בסמוך רחבה חיצונית בגודל 500 מטרים, והסועדים יוכלו ליהנות בה מהוופל'ס היצירתיים ולנשום את האוויר הירושלמי המרענן.
התפריט החלבי מציע מנות כמו מקרוני אנד צ'יז (58 שקלים), ברוסקטות (38-32 שקלים), מגוון שקשוקות (55-50 שקלים), פוקצ'ות ופיצות (66-38 שקלים) מבחר מגולגלים בטורטייה (54-48 שקלים), פסטות וסלטים. גולת הכותרת, כמובן, היא הוופל'ס פורצי גבולות הדמיון (78-48 שקלים), למשל ופל מייפל פרוטי (58 שקלים) המוגש עם גלידה. מומלץ להזמין גם את המילקשייקים המטורפים (34 שקלים) או את משקאות השוקולד, כמו שוקו פרלינים (16 שקלים) ושוקו עוגיות (22 שקלים).
יצחק רבין 10 ירושלים, *6643, ראשון-רביעי 24:00-9:30, חמישי 1:00-9:30, שישי 15:30-9:30, מוצ"ש-1:00, כשר
קפה עלמה
שכונת נווה צדק התחדשה בבית קפה שכונתי שנפתח במקומו של "לולו". בית הקפה מבשר את תחילתה של רשת בתי קפה שכונתיים, שאת הקמתה יזמו הבעלים של רשת "לנדוור" בשיתוף היזם והבשלן צביקה קראוס. ההנחה המקצועית של היזמים היא שקהל הסועדים שבע ממסעדות שף ומחפש דווקא את האינטימיות והפשטות של בתי הקפה השכונתיים, אלה שיש בהם 60-50 מקומות ישיבה. כל סניפי הרשת החדשה ייקראו "קפה עלמה", אך לכל אחד מהם יהיה אופי משלו.
בסניף החדש אווירה אירופית נוסטלגית, שמתאימה לשכונה. תוכלו לספוג אותה בעודכם ישובים לשולחנות העגולים על המדרכה שצופים לרחוב, כמעט כמו בביסטרו שכונתי בפריז. בגזרת האוכל יחכה לכם תפריט פשוט שמתומחר במחירים סבירים למדי כמו "שקשוקה שוק" (43 שקלים) וקרוק מדאם (55-53 שקלים), מנות קטנות כמו פיצה בסגנון ביתי (39 שקלים) וטוסט מוצרלה (45 שקלים), מגוון כריכים וכריכונים (52-17 שקלים), סלטים כמו סלט שורשים אסייתי (55 שקלים), מגוון פסטות עם רטבים קלאסיים (54-49 שקלים) ומנות עיקריות כמו קובה סלק (58 שקלים), סינייה טבעונית (55 שקלים) ו"עלמה בורגר" (58 שקלים).
בשעות 17:00-12:00 יש במקום עסקיות צהריים, ובמחיר המנה העיקרית תקבלו גם סלט למנה הראשונה ושתייה קלה. חובבי האלכוהול והיין ימצאו כאן יין טוב במחיר סביר לגמרי.
שבזי 55 נווה צדק, 03-5168193, ראשון-שבת 23:30-7:30, לא כשר
Mansura
במבנה ששימש בעבר כמוסך נפתחה בשבועות האחרונים מסעדה חדשה. את המקום הקימו שלושה יוצאי מסעדת "שילה", בהם אלעד דגן, ששימש כשף בפועל של "שילה", ומנהל הפלור של המסעדה, עפרי לורי.
השניים סירבו להתראיין לכתבה או לגלות מה כולל התפריט שעליו הם שוקדים במרץ, אבל ממקורות יודעי דבר גילינו כי המקום החדש, שרצפתו מחופה בטון, כולל בר ומטבח פתוח, והאג'נדה: לארח גם את מי שמחפשים בילוי קולינרי וגם את מי שמעוניינים רק בדרינק ונשנוש טעים ליד.
התפריט של "מנסורה" יתבסס על דגים, פירות ים ובשר במחירים ונוחים, כדי להנגיש את מטבח השף לקהל רב ככל האפשר. המקום נמצא כעת בהרצה ופועל בשעות הערב בלבד.
סלמה 13 תל אביב, 03-9446556, ראשון-שבת 1:00-18:00, לא כשר
בורגרס בר
רשת ההמבורגרים הירושלמית השיקה לאחרונה את הסניף החדש שלה, ה-31 במספר, והמיוחד בו: הסניף בסימן שוק. זהו סניף הקונספט הראשון מסוגו ברשת, והאווירה והאוכל בהתאם: ברקע מתנגנת מוזיקה אותנטית, הישיבה היא על ארגזים והתפריט הוא תפריט אקספרס חדש.
התפריט החדש כולל בורגרים וכריכים, סיגרים במילוי בשר טחון פיקנטי (15 שקלים), צ'יפס בטטה (15 שקלים), שניצלונים (32 שקלים) ומבחר סלטים עם חזה עוף (39 שקלים), עם פטריות פורטובלו (39 שקלים) או עם שניצל קריספי (42 שקלים).
עץ החיים 68 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-9309490, ראשון-חמישי 3:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-3:00, כשר
אלדיוואן
לאחר שנות פעילות רבות באזור השרון והמרכז הגיעה מסעדת "אלדיוואן" גם לצפון. את המסעדה פתח המסעדן הוותיק חסן נסאר, הבעלים של מסעדת "יונס" באבן יהודה. בתפריט מבחר סלטים לפתיחה, ולעיקרית - בשרים על האש, דגים, ממולאים צמחוניים וסטייקים וצוואר טלה ממולא בסופי השבוע.
השולחנות במסעדה מצוידים בגריל קוריאני מיוחד עם סיר פחמים בתוכו, וסועדים שיבקשו להפוך את הבילוי לחווייתי יותר יוכלו לצלות בעצמם את הבשר שהזמינו ולקלוע בדיוק למידת העשייה המועדפת עליהם. לסיום הארוחה יקבלו הסועדים קפה ערבי משובח על חשבון הבית ומתוקים כמו בקלאווה, כנאפה ו"ליאלי ביירות" (קינוח פודינג לבנוני). ארוחה מלאה תעלה לכם 130-80 שקלים (הסלטים כלולים במחיר המנה העיקרית).
בכניסה למושב אילניה, 04-6103492, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר
קפה נמרוד
לפני 11 שנים פתחו דוד אייל ואהוד שגב, חברי ילדות מהגליל, בית קפה בנמל תל אביב בניסיון להביא את המטבח הגלילי אל לב מוקד הבילויים התל-אביבי. היום השניים חוזרים למקורות ופותחים סניף חדש, הרביעי במספר, של "קפה נמרוד" בגליל, בתוך אגמון מרקט שליד אגמון החולה. בהמשך השנה, אגב, תפתח הרשת המתרחבת שני סניפים נוספים.
הסניף החדש הוא הסניף החלבי הראשון של הרשת, אם כי גם טבעונים ימצאו בו מגוון רחב של מנות. במסעדה יש 100 מקומות ישיבה, חלקם גם באזור ישיבה חיצוני, המשקיף על הרי הגליל. מה בתפריט? מנות חדשות כמו "שניפל" - שניצל פלפלים (44 שקלים) - וגם מנות קלאסיות של בית הקפה כמו לביבות הבית (44 שקלים), ארוחות בוקר כמו "כפרית קטנה בעיר הקטנה" שיכולה להגיע גם בגרסה טבעונית (59 שקלים), "בוקר תימני" (59 שקלים), קציצות שף טבעוניות (64 שקלים), 14 סלטים שונים (62-40 שקלים) ועוד.
כמו כל שאר הסניפים, גם הסניף החדש מנציח את זכרו של נמרוד, אחיו של אהוד, שנפל במלחמת לבנון השנייה.
אגמון מרקט, צומת כח 077-2133007, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר
Butcher
גם בקריית טבעון נפתח מקום חדש, וכולו על טהרת הבשר המעושן שייכנס לתוך כריכים. מבחר הכריכים כולל את הכריך הטוסקני עם איולי בזיליקום, עגבנייה ורוקט, את כריך "מומבאי" עם צ'טני ירוק ואת כריך "מוסא" עם חרדל, עגבנייה ומלפפון חמוץ. הכריכים מוגשים בתוך לחמניות פרנה, שיודעות לספוג היטב את המיצים שניגרים מהבשר, ומחירם 45 שקלים.
בשעות 15:00-12:30 מוצעת במקום עסקית צהריים שכוללת סנדוויץ', פחית שתייה וחצי תפוח אדמה מעושן ב-50 שקלים בלבד. עבור אלו שנמנעים מגלוטן מציעים במקום פלטת בשר עם ירקות ותפוחי אדמה. כמו כן אפשר לקנות כאן נתחי בשר מעושנים במשקל: אסאדו, הודו, סינטה, קורנביף, וגם עוף שלם.
מרכז מסחרי אלכסנדר זייד קריית טבעון, 04-6138080, ראשון-חמישי 21:00-12:00, כשר
The Wine Temple
מתחם חדש ליין נפתח בירושלים במבנה טמפלרי מרהיב ביופיו שנבנה ב-1874. המקום הזה, שמתמחה ביינות כשרים בלבד, הוא הגשמת חלום של אלי ויסברגר, שעבד בכמה מהיקבים הבולטים בארץ ומביא עימו 12 שנות ניסיון בתחום. בחמש השנים האחרונות חיפש את המקום המושלם להגשים בו את חלומו, עד שמצא את המבנה העתיק. המקום עבר שיפוץ במשך יותר משנה, כדי לשוות לו ככל האפשר את מראהו המקורי מהתקופה הטמפלרית.
כעת, לאחר ההשקה החגיגית, הוא פתוח לקהל הרחב ומציע מעל 4,000 בקבוקי יין שאת כולם ישמחו לפתוח ולמזוג לכוסות המבקרים. המקום מיועד לאירוח קבוצות וטעימות יין (החל מזוג טועמים ועד קבוצות של 50 איש). במרכז החלל ניצב שולחן אבירים עתיק שמתאים לעד 30 איש, ואפשר לערוך בו הרצאות, סדנאות וכל מה שקשור לתרבות היין.
לצד היין תוכלו לנשנש גם טאפאס של גבינות, ירקות ודגים כבושים. את יין הבית, שיתחלף מדי חודש, ישמחו למזוג לכם כאן תמורת 30-25 שקלים לכוס, ושאר היינות שיימזגו לכוסו יתומחרו ב-50-30 שקלים.
עמק רפאים 8 ירושלים, 02-9929999, ראשון-חמישי 23:00-11:00, כשר
לוינסקי 50
חמארה חדשה נפתחה בשוק לוינסקי בתל אביב, במקום שבו פעל בעבר "בוטיק נקניק". את המקום פתחו שלושה חברים - אשר חביבי (הבעלים לשעבר של מסעדת pepe הקטלונית) והאחים אריאל חביב (הבעלים לשעבר של מסעדת "בלזק" באשדוד) ורון חביב. השלושה מחזיקים מקום נוסף בשוק הכרמל בשם "השקשוקיה", ואת החמארה פתחו ברצון להציע אוכל במחיר אטרקטיבי ואלכוהול זול שיעשה לאנשים טוב בלב ובבטן.
בתפריט של החמארה אלכוהול ונשנושים קטנים כמו דגים כבושים, עלי גפן עם צזיקי, גפילטע פיש, רוסטביף שמכינים במקום, קציצות לוקוס, סלט חצילים קלויים עם לבנה, שעועית לימה עם לימון וגם מנות גדולות יותר כמו צלחת גבינות, פלמידה לבנה, תרד עגבניות וזיתים, קציצות בקר עם גרגירי חומוס ולימונים כבושים וקציצות כבש. כל המנות מתומחרות עד 39 שקלים.
בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות שכוללות מנת בשר ולימונדה תוצרת בית ב-39 שקלים, ובימי שישי עורכים כאן קבלת שבת חגיגית עד השעה 17:00 עם המון אלכוהול ואווירה שמחה. בגזרת האלכוהול אוזו הוא המלך הבלתי-מעורער של המקום, ויש גם תפריט יינות ובירות במחירים אטרקטיביים כמו בירת הבית, זלטופרמה צ'כית (16 שקלים לשליש או 21 שקלים לחצי ליטר), או קלר הגרמנית (24 שקלים לשליש ו-29 שקלים לחצי ליטר).
לוינסקי 50 תל אביב, 050-4429816 ראשון-שני 17:30-8:00, שלישי-חמישי 24:00-8:00, שישי 17:30-8:00, לא כשר
זינגרלה
בבאר שבע נפתחה מסעדה חדשה, שמגישה אוכל מזרח אירופי. התפריט כולל סלטים כמו איקרה (22 שקלים) וכבד קצוץ (24 שקלים), רגל קרושה (25 שקלים), סלט רוסי עם דג מלוח (26 שקלים) ועוד. בעיקריות תמצאו ארבעה סוגים של ממליגה (54-38 שקלים), מרק צ'ורבה רומני (28 שקלים) ומרק גולש הונגרי (28 שקלים). יש גם מנות גריל רומניות, למשל קבב רומני, שמחירו עשרה שקלים בלבד ליחידה, וגם תבשיל גולש הונגרי (49 שקלים), פרגית ממולאת פירות יבשים (52 שקלים) וכרוב ממולא בבשר (45 שקלים).
הנגרים 14 באר שבע, 08-9527605, ראשון-חמישי 21:00-11:00, שישי-שבת 21:00-12:00, לא כשר
ג'ויה - סושי גריל בר
מסעדת סושי חדשה נפתחה במרינה של אשקלון, ממש על קו המים. המקום שייך לחן טוויטי ובו 100 מקומות ישיבה ובר קטן. על העיצוב של המקום אחראי יוסף אטיה, ואת התפריט בנה השף יוסף סלע, ששילב בין סושי בסגנון ים-תיכוני עם מרכיבים כמו פיסטוקים, פסיפלורה, מנגו ואפילו שניצל ותבשילים אסייתיים עם אורז או נודלס.
בשעות הצהריים מציעים במקום עסקית, ומי שמזמין קומבינציות של סושי ייהנה מהנחה של 20 אחוז ממחיר הרולים הבודדים. תפריט ההרצה מציע מבחר נשנושים אסייתים כמו ספרינג רול וייטנאמי (26 שקלים), מנות ראשונות כמו פרגית יקיטורי ברוטב סאטה (44 שקלים), לחמניות באן עם מבחר תוספות (52-48 שקלים) וגם סלטים ומרקים אסייתיים.
במבחר העיקריות סלמון בטריאקי (89 שקלים), מנות קארי (52 שקלים), פד קפאו (57 שקלים) ופד תאי (58-42 שקלים). את הסושי תוכלו להזמין ממבחר הרולים המיוחדים (46-34 שקלים) או להרכיב בעצמכם ממה שאתם אוהבים.
מרינה אשקלון, 08-6686565, ראשון-חמישי 24:00-11:00, מוצ"ש-1:00, כשר בד"צ
הסושייה
רשת המסעדות האסייתיות ממשיכה להתרחב ומגיעה לכפר סבא. הסניף שנפתח בעיר הוא ה-15 במספר, והוא שוכן בחלל שגודלו 110 מטרים. גם כאן, כמו בשאר הסניפים של הרשת, מציעים תפריט הכולל מבחר עצום של רולים (48-23 שקלים), דים סאם, מרקים אסייתיים, סלטים ומנות עיקריות מכל רחבי אסיה.
מלבד המנות הקבועות אפשר להזמין סושי בהרכבה עצמית על פי העדפות אישיות, ויש 12 סוגים שונים של קומבינציות בטווח מחירים של 99-47 שקלים.
ויצמן 24 כפר סבא, *9969, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-23:00, לא כשר
פופ-אפ סופגניות מבית The Showroom Bakehouse
לכבוד חג החנוכה יושק ב"שרונה מרקט" פופ-אפ של קולקציית סופגניות מיוחדת ומושחתת במיוחד, בקונספט "לונה פארק" ובמגוון צבעים וטעמים בלתי שגרתיים.
בין הסופגניות שתוכלו לטעום בדוכן: סופגניית פופקורן, סופגניית צמר גפן מתוק, סופגניית Candy Apple, סופגניית גלידה וסופגניית ס'מורס. בקיצור, טעמים מודרניים והשפעות אמריקניות שיצרה הקונדיטורית מיכל צייגר. הדוכן יפעל החל מ-21 בנומבר ועד 20 בדצמבר, ומחיר הסופגניות נע בין 16-12 שקלים ליחידה.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3 תל אביב, 03-6242424, ראשון-שישי 22:00-9:30, לא כשר
The Little Burger Shop - TLBS
המבורגרייה חדשה שעומדים לפתוח השף און משען, הבעלים של Urbano: My Food Lab, והקבוצה שבבעלותה מסעדת "ג'אבה", הבר "דיזי פרישדון", הבר "החוג הצפוני" ורשת הקצביות והמעדניות "מרקטו".
משען הוא גרמני-ישראלי שלמד בבית ספר לבישול בחו"ל, ולאחר סיום לימודיו עבד שמונה שנים במסעדות הכי טובות ביפן, באלסקה וגם אצל אשף המטבח המולקולרי הסטון בלומנטל. לפני שנה חזר ארצה כשבאמתחתו התמחות במטבח המולקולרי והמון ציוד מקצועי והתחיל לערוך אירועי פופ-אפ במעבדת האוכל שלו.
"הקבוצה" פנו אליו בבקשה לפתח את ההמבורגר הקרוב ביותר לקוֹבֶּה ביף בורגר של מסעדת The Fat Duck של אסטון בלומנטל, שעולה 120 ליש"ט, אבל מחומרי גלם נגישים ובמחיר הגיוני. עבודת הפיתוח נמשכה כשנה, ולבסוף הצליח משען ליצור את ההמבורגר המבוקש ואת לחמניית הבריוש נטולת החמאה. The Little Burger Shop ייפתח רשמית בעוד שבועיים, ועד אז אפשר לטעום את ההמבורגרים באירועי פופ-אפ שהצוות עורך ברחבי תל אביב (כדי לדעת איפה יתקיימו האירועים, היכנסו לעמוד הפייסבוק של ההמבורגרייה).
תפריט ההמבורגרים המצומצם שמוגש באירועים כולל את ההמבורגר הקלאסי עם מבחר תוספות ואת המבורגר "בלומנטל" בעל טעמי בשר חזקים ביותר, שעשוי מנתחי בשר פחות שגרתיים בהכנת בורגרים, למשל נתח קצבים. את הקציצה עצמה מכינים במקום בשיטת טחינה וקציצה ידנית לאחר שהבשר עובר המלחה, תהליכים שמעניקים לקציצה את המרקם והטעם הקרובים ביותר למקור היקר.
את ההמבורגר אפשר להזמין כפי שהוא או עם מבחר תוספות לא שגרתיות, למשל אננס טרי, מוחמץ בקינמון ותבלינים נוספים וצלוי על הגריל, תבשיל מכמה סוגי פטריות, בצל ושום קונפי שמבושל כל הלילה עם שמן זית ורוטב סויה, צ'ילי מסוכר ועוד.
דיזנגוף 125 תל אביב, לא כשר
חיוקה בפיתה
בחודשים האחרונים שמר פיינליסט "משחקי השף" השף אבירם חיוקה על עמימות, אבל כעת התגלה הסוד והירושלמים זכו במקום נוסף המשלב בין אוכל רחוב למטבח שף. גם למקום החדש חיוקה קרא "חיוקה בפיתה", כפי שנקרא המקום הקודם שלו שפעל במתחם התחנה, בירושלים גם כן. אבל הפעם בחר חיוקה להתמקם בחלל גדול יותר, ושם הוא יציע גם תבשילים כמו אסאדו, בשר סיסקה, כבד עוף ועוד. הקונספט של המקום החדש זהה לקודמו, וגם כאן יוגשו פיתות במילוי תבשילים ביתיים.
בימים אלו המקום נמצא בשלבים אחרונים של סידורים וארגונים, והוא אמור להיפתח רשמית ב-3 בדצמבר. אגב, במקום יוצע גם תפריט טייק אווי.
עמק רפאים 51 המושבה הגרמנית ירושלים, כשר