שתף קטע נבחר

 

לביבות קצת אחרת

אוהבים להעז? זה המתכון בשבילכם: לביבות חנוכה מפירות וירקות - אגס, אפרסמון, תירס וגם אחת מסלק וגבינת עזים

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לביבות אפרסמון, פקאן סיני ונענע

המצרכים (לכ-20 לביבות):

8 אפרסמונים קשים, קלופים ומגוררים

2 כפות פקאן סיני קצוץ

2 כפות שטוחות סוכר

1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים

1/2 כפית קינמון

2 ביצים

כ-10 עלי נענע קצוצים

 (צילום: בני גם זו לטובה) (צילום: בני גם זו לטובה)
(צילום: בני גם זו לטובה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים קציצות שטוחות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

 

גיוון:

במקום הנענע, אפשר להוסיף 2 כפות חמוציות או מעט מלח גס.

 

לביבות אגסים ושקדים

המצרכים (לכ-20 לביבות):

8 אגסים, קשים וקלופים

4 כפיות סוכר

2 כפות שקדים גרוסים

1/3 כוס שקדים טחונים

4 כפות שקדים פרוסים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קמח

2 ביצים

 (צילום: בני גם זו לטובה) (צילום: בני גם זו לטובה)
(צילום: בני גם זו לטובה)

אופן ההכנה: 

  1. מגררים את האגסים בפומפייה, וסוחטים היטב להוצאת נוזלים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  3. צרים מהתערובת לביבות עבות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

  

לביבות תירס ומייפל

המצרכים (לכ- 25 לביבות):

1 קופסת תירס מתוק

1/2 1 כוס קמח (מומלץ להחליף 1/4 כוס קמח רגיל בקמח תירס)

קורט מלח

1/2 1 כפית אבקת אפייה

4 כפיות סוכר

5 כפות סירופ מייפל

2 ביצים

 (צילום: בני גם זו לטובה)
(צילום: בני גם זו לטובה)
 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את התירס מנוזלי השימור ומעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן במחבת עמוקה. מעבירים לשמן כף מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד להזהבה.

 

לביבות סלק וגבינת עזים

המצרכים (לכ-25 לביבות):

2 סלקים, גדולים ומקולפים

200 גר' גבינת עזים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס קמח

4 ביצים

 (צילום: בני גם זו לטובה) (צילום: בני גם זו לטובה)
(צילום: בני גם זו לטובה)

אופן ההכנה: 

  1. מגררים את הסלקים, וסוחטים היטב להוצאת הנוזלים.
  2. בוצעים גושים מהגבינה ומוסיפים לסלקים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים עם הידיים ומועכים את הגבינה לתוך התערובת.
  4. יוצרים קציצות עבות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

 

המתכונים באדיבות "מתוקה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני גם זו לטובה
לביבות קצת אחרת: מאגס, אפרסמון וגם סלק
צילום: בני גם זו לטובה
מומלצים