לביבות קצת אחרת
אוהבים להעז? זה המתכון בשבילכם: לביבות חנוכה מפירות וירקות - אגס, אפרסמון, תירס וגם אחת מסלק וגבינת עזים
לביבות אפרסמון, פקאן סיני ונענע
המצרכים (לכ-20 לביבות):
8 אפרסמונים קשים, קלופים ומגוררים
2 כפות פקאן סיני קצוץ
2 כפות שטוחות סוכר
1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים
1/2 כפית קינמון
2 ביצים
כ-10 עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות שטוחות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
גיוון:
במקום הנענע, אפשר להוסיף 2 כפות חמוציות או מעט מלח גס.
לביבות אגסים ושקדים
המצרכים (לכ-20 לביבות):
8 אגסים, קשים וקלופים
4 כפיות סוכר
2 כפות שקדים גרוסים
1/3 כוס שקדים טחונים
4 כפות שקדים פרוסים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מגררים את האגסים בפומפייה, וסוחטים היטב להוצאת נוזלים.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- צרים מהתערובת לביבות עבות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
לביבות תירס ומייפל
המצרכים (לכ- 25 לביבות):1 קופסת תירס מתוק
1/2 1 כוס קמח (מומלץ להחליף 1/4 כוס קמח רגיל בקמח תירס)
קורט מלח
1/2 1 כפית אבקת אפייה
4 כפיות סוכר
5 כפות סירופ מייפל
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מסננים את התירס מנוזלי השימור ומעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת עמוקה. מעבירים לשמן כף מהתערובת, משטחים מעט ומטגנים עד להזהבה.
לביבות סלק וגבינת עזים
המצרכים (לכ-25 לביבות):
2 סלקים, גדולים ומקולפים
200 גר' גבינת עזים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס קמח
4 ביצים
אופן ההכנה:
- מגררים את הסלקים, וסוחטים היטב להוצאת הנוזלים.
- בוצעים גושים מהגבינה ומוסיפים לסלקים.
- מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים עם הידיים ומועכים את הגבינה לתוך התערובת.
- יוצרים קציצות עבות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
המתכונים באדיבות "מתוקה"