3 מתכוני מרקים
החורף חזר: מזג אוויר סגרירי וקצת גשם זה כל מה שאנחנו צריכים בשביל להחזיר את הסיר מהבוידעם ולהכין מרק חם. אז רגע לפני ששוב מתחמם, קבלו שלושה מתכוני מרקים קלים להכנה - מרק כרובית וטחינה, מרק גזר וחלב קוקוס וגם מרק חומוס עם קארי
צילום: ירון ברנר
מרק כרובית וטחינה
המצרכים:2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, מקולף וקצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כרובית גדולה, חתוכה גס
600 מ"ל מים רותחים
1 כפית כמון
1/2 כוס טחינה גולמית
מלח - לפי טעם
- מחממים שמן בסיר על להבה קטנה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות כ-2 דקות.
- מוסיפים את הכרובית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 20 דקות, עד לקבלת מרקם פירורי.
- מוסיפים את המים והכמון וממשיכים לבשל כחצי שעה.
- מוסיפים את הטחינה הגולמית, מערבבים היטב עד למרקם אחיד ומורידים מהאש. ממליחים לפי הטעם.
- מומלץ להגיש עם פיתה פריכה וסלט טרי.
מרק גזר וזרעי כוסברה
המצרכים:
1 כף חמאה
1 כף שמן זית כתית מעולה
1 כף זרעי כוסברה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
5 כוסות גזר קצוץ
6 כוסות מים (רצוי רותחים) או מרק ירקות/עוף צח
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 1 כפית מלח
פלפל טחון טרי - לפי הטעם
כוסברה או טימין ופלפל צ'ילי חריף, פרוס לטבעות - לקישוט
אופן ההכנה:
- קולים את זרעי הכוסברה בסיר על אש גבוהה כ-2 דקות, מוסיפים את השמן והחמאה ומערבבים במהירות. מוסיפים מייד את הבצל ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר את הסלרי, השום והגזר ומאדים עד שהבצל מקבל גוון שקוף. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
- יוצקים את המים או את ציר המרק על הירקות ומבשלים את התערובת כ-40 דקות על אש בינונית בבעבוע נמוך, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מוסיפים את חלב הקוקוס וטוחנים הכול למרק חלק ואחיד במרקמו.
- בהגשה מומלץ לקשט כל מנה בכוסברה טרייה או טימין וטבעות צ'ילי אדום.
מרק חומוס
המצרכים:1 שקית חומוס מבושל קפוא (800 גר')
5 שיני שום
2 כוסות בצל לבן קצוץ
2 גזרים קלופים
זר כוסברה - 3/4 קצוץ והיתר לקישוט
מלח, פלפל
2 כפות אבקת קארי צהוב
1/2 3 ליטר מים
אופן ההכנה:
- יוצקים לסיר מעט שמן ומאדים את הבצל. מוסיפים את הגזרים, החומוס, הקארי והתבלינים ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים ומבשלים שעה וחצי.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- מגישים כל מנה עם כוסברה לקישוט.
צילום: אלון מסיקה
מתכונים וסטיילינג: בנצי ארבל
כלים: גולף & קו http://www.golfco.co.il