שיא גינס בבשר על האש
16,500 קילו על המנגל: אורוגוואי, מדינה שבה יש פי שלושה ראשי בקר מאשר תושבים, שברה את השיא שקבעה ארגנטינה שכנתה
העיר הקטנה מינס שבאורוגוואי קבעה השבוע שיא עולם חדש – ארוחת הברביקיו הגדולה אי פעם.
כדי לשבור את השיא נצלו על האש 16,500 קילוגרם בקר. לשבירת השיא נדרשו כמעט 200 טבחים ו-60 טונות של עץ.
ב-BBC ציינו כי אורוגוואי היא אחת מיצואניות הבקר הגדולות בעולם, וכי מספר ראשי הבקר בה גדול פי שלושה ממספר תושביה.
בשיא הקודם החזיקה העיר לה פמפה בארגנטינה, שב-2008 ערכה ארוחה ענקית שבה נצלו על האש 9.16 טונות בשר.
"כל הסיפור כאן זה לא שיא גינס אלא לנצח את הארגנטינאים", הסביר אחד הטבחים לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP. בין שתי המדינות יש יריבות ארוכת שנים בנוגע לשאלה מי מהן מייצרת בשר טוב יותר.
אלפי בני אדם הגיעו לאירוע כדי לטעום מהבשר. כל מנה נמכרה בסכום שווה ערך לחמישה דולרים.
פורסם לראשונה 12/12/2017 22:55
שבירת השיא באורוגוואי
צילום: AFP
מומלצים