הפוך בכוס או בגביע?
הלהיט של חשבונות האינסטגרם ברחבי העולם מגיע גם לישראל: קפה טילון. הרעיון: אספרסו וחלב מוקצף בגביע מצופה שוקולד מבפנים. יצאנו לטעום
אנחנו חיים בתקופה שבה אנחנו אוכלים גם עם העיניים. מנות הופכות פופולריות לא בהכרח כי הן טעימות, אלא כי הן מצטלמות אחלה לאינסטגרם. אל תוך הטרנד הזה נכנס קינוח שצולם שוב ושוב ברחבי העולם בסערה: Coffee in a Cone, או בשמו המעוברת - קפה טילון: מנת אספרסו וחלב מוקצף שנמזגת לגביע גלידה מצופה בשוקולד.
המנה פותחה על ידי דיין לוינרד, באריסטה מדרום־אפריקה, שחיפש דרך להרוויח קצת לייקים ותיוגים לבית־הקפה שבו עבד ביוהנסבורג. הרעיון הוא לתת לקפה החם להמיס את השוקולד, ואז ליהנות מהשוקולד המותך, ולהתעלם מרגשות האשמה הנלווים. התענוג הנהנתני הזה יגיע לישראל החל מ־1 בינואר, לרשת "קפה לנדוור", שתגיש אותו בטעמי קפה, שוקו חם או וניל ורוד, במחיר של 19 שקלים לגביע.
אבל אם נשים את הלייקים בצד, איך הטעם? ובכן, מכירים את זה שאתם אוכלים טילון ובקצה למטה יש את המשולש של השוקולד, שהוא, בתכלס, החלק הכי טעים? אז זו ההרגשה, לכל אורך הדרך. הקפה סטנדרטי ולא רע בכלל, אבל גם אחרי ערבוב ממושך היה קשה להמיס את כל השוקולד שהכיל הגביע - ומדובר בחתיכת יציקה.
ברשת "לנדוור" טוענים כי הם עומדים לשווק את המשקה הן כקינוח והן כקפה של בוקר, אבל אחרי שצלחתי גביע עמוס שוקולד, הרגשתי כאילו כדאי שאבטל את כל התוכניות שלי לשארית היום, אז לא הייתי בונה על זה כזריקת אנרגיה כדי להתחיל את היום. בתור קינוח מושחת, להבדיל, ה"קפה טילון" לא רע, אם אתם בקטע של הפצצה שוקולדית חסרת רחמים. אבל עזבו אתכם מעניינים שוליים כמו טעם, מרקם וארומה: העיקר שזה מצטלם מעולה לסטורי!