שתף קטע נבחר
 

מתכון לעוגת גזר ואגוזים

פותחים את השבוע עם תשוקה למתוק: מתכון לעוגת גזר ואגוזים במרקם רך ובציפוי קרם גבינת שמנת חמצמצה

עוגת גזר

עוגה ביתית, מעולה ויפה עם גזר ואגוזים בניחוח קל של קינמון ובמרקם רך ולא דחוס. בתוספת ציפוי של קרם גבינת שמנת חמצמצה וגם בלי הציפוי, היא תהפוך למתכון קבוע בביתכם.

 

המצרכים (ל-10-8 מנות):

4 ביצים

135 גר' (2/3 כוס) סוכר

300 מ"ל (1 ו-1/4 כוסות) שמן

300 גר' (2 כוסות) קמח

2 כפיות קינמון

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/3 כפית מלח

250 גר' גזרים (כ-4 גזרים בינוניים), מגוררים גס

125 גר' (1 ו-1/4 כוסות) אגוזי מלך, קצוצים גס

 

לציפוי -

100 גר' (3/4 כוס) אבקת סוכר

200 גר' גבינת שמנת (רצוי "פילדלפיה") 30% שומן, בטמפרטורת חדר קרירה (כשעה מחוץ למקרר)

100 גר' חמאה רכה וגמישה

 

הכלים -

תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה

 (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במקצף ובמהירות בינונית-גבוהה כ-7 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. במהירות בינונית יוצקים את השמן לאט ובהדרגה, ומקציפים עוד כמה דקות.
  3. מנפים את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה והמלח לקערה בינונית. מקפלים את הגזר לתוך תערובת הביצים, לאחר מכן את תערובת הקמח ולבסוף את האגוזים.
  4. מעבירים לתבנית, ואופים כ-45 דקות או עד שהעוגה משחימה מעט וסכין המוחדרת במרכז יוצאת נקייה. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.
  5. מכינים את הציפוי - מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים פנימה את הגבינה והחמאה. במיקסר ידני (או במרית) ובמהירות נמוכה "אוספים" את אבקת הסוכר לתוך הגבינה והחמאה תוך הקצפה עד לקבלת תערובת חלקה, קלילה ואוורירית (חשוב להפסיק מיד כשמתקבל המרקם הרצוי, מפני שהקצפת יתר גורמת להתפרקות).
  6. כשהעוגה קרה, מורחים את הקרם מעל ומסביב לדפנות, ומעצבים סלסולים במרית מתכת ארוכה לקישוט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ביתית, יפה וטעימה. עוגת גזר
צילום: צביקה טישלר
מומלצים