שתף קטע נבחר
 

כך תכינו את הבראנץ' המושלם

יש לכם תוכניות לסופ"ש? תבטלו הכל ותתכוננו לבראנץ' שיעיף אתכם: שני מתכונים של ביצים עם דגים וגם טיפים לבראנץ' המושלם

אין כמו לקום מאוחר בסופ"ש, ולהתפנק עם ארוחת בראנץ' עשירה ומשביעה. מושג הבראנץ' - ובעברית מדוברת "בוהוריים" - הומצא בשלהי 1896 על ידי סטודנט בריטי שאהב להתפנק במיטה עד מאוחר, ולאכול ארוחה אחת במקום להתעורר מוקדם ולאכול שתי ארוחות.

 

 

עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

  

בארצות הברית ובאירופה פיתחו את הבראנץ', והפכו אותו לארוחה רחבה יותר הכוללת את המרכיבים שנהוג להגיש, בדרך כלל, בארוחת הבוקר: מנות ביצים, פנקייקים, ירקות, לחם וגבינות. את אלו חיברו עם מנות בשר, נקניקיות ונקניקים, דגים כבושים וטריים ועוד. 

מנות שמגישים בבוקר - עברו לצהריים. חביתה תפוחה של שרימפס וצ'דר  (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
מנות שמגישים בבוקר - עברו לצהריים. חביתה תפוחה של שרימפס וצ'דר (צילום: דני גולן)

לאורך השנים המושג הוטמע במסעדות רבות ובבתי מלון, ועד היום אפשר למצוא בהם ארוחה עשירה, מלאה בכל טוב, המוגשת לאורך כל שעות הבוקר ועד שעות הצהריים המאוחרות.

 

בחרתי להגיש לכם שתי מנות מתוך בראנץ' דגים. דגים משתלבים נהדר עם ביצים, בזכות המרקם הרך שלהם שיוצר טעם מענג בפה. כשאני מכין את המנות הללו בבראנץ' בביתי, אני נוהג לפזר על השולחן סלטים קטנים כמו חצילים, לבנה, גבינת שמנת, סלט ירקות קצוץ דק ומתובל היטב, דגים מלוחים, וכמובן - לחמים טריים הישר מהתנור.

 

לפני שמתחילים - כמה טיפים ליצירת הבראנץ' המושלם:

  • אני נוהג להגיש את האוכל כבופה או במזנון פתוח, כשכל המנות פרושות על השולחן. כך כל אחד יכול להרכיב לעצמו צלחת עשירה על פי טעמו ועל פי הכמות אותה ירצה לאכול.
  • ארוחת בראנץ' טובה היא ארוחה מגוונת ועשירה, לכן רצוי ליצור מבחר גדול של מנות.
  • את הדג הכבוש במתכון המקושקשת אפשר להכין גם בנפרד מדג אחר, ולהגישו כדג כבוש שאפשר לשים על הלחם.
  • הכינו או קנו ממאפייה איכותית לחמים מכמה סוגים ליצירת מגוון טעמים: מקלות פרמזן, לחם כפרי, לחם מקמח כוסמין, לחמניות חלה ועוד.

מקושקשת עם מוסר כבוש בסלק (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
מקושקשת עם מוסר כבוש בסלק(צילום: דני גולן)

  • הגישו בארוחה משקה אלכוהולי שאתם אוהבים והכנתם בעצמכם, כמו קוקטייל, שמפניה עם חמוציות, פונץ' חם או קר שהכנתם מיין אדום או לבן, קמפארי עם תפוזים שיוצר צבעוניות ועוד.
  • אני מכין את הבראנץ' יחד עם שאר בני המשפחה, וכך מתקבלת חוויה נעימה וזמן איכות בין כולם וזה גם מקל עליי.
  • נסו ליצור תמהיל של מנות קרות וחמות, כשאת הקרות אפשר להכין כמה שעות קודם לכן ואף יום לפני, ואת החמות - להכין זמן קצר לפני שהאורחים מגיעים.

 

מקושקשת עם מוסר כבוש בסלק

המצרכים:

פילה של מוסר ים (במקרה שלנו זה מוסר ים, אך באותה מידה אפשר להשתמש בכל דג עבה כמו לוקוס, פרידה, אינטיאס, פלמידה או סלמון

לתערובת הסלק -

1 כוס סוכר

1 כוס מלח גס

1 סלק גדול, מגורד בפומפייה

1 שוט ערק

למקושקשת -

2 ביצים

4 כפות שמנת מתוקה

1 כף חמאה

להגשה -

דואה (תערובת תבלינים מצרית המכילה זרעי כוסברה ובוטנים - להשיג בחנויות תבלינים) מתמחות)

טוביקו, ביצי סלמון או קוויאר - לא חובה

 (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הכבישה - מערבבים את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. כובשים את הדג  - מסירים את העור מהדג, ומעבירים לתערובת הכבישה ל-40 דקות. בסיום התהליך הדג צריך להיות בגוון סגול מבחוץ ולבן במרכזו.
  3. מכינים את המקושקשת - בקערה מערבבים היטב את הביצים עם השמנת (מומלץ בבלנדר מוט). ממיסים חמאה במחבת, וכשהמחבת חמה, שופכים את הביצים פנימה ובעזרת לקקן מערבבים היטב ובזריזות.
  4. הגשה - מסדרים את המקושקשת בצלחת, פורסים מעל את המוסר הכבוש ומפזרים דואה, טוביקו, ביצי סלמון או קוויאר.

 

חביתה תפוחה של שרימפס וצ'דר

מתכון קל ופשוט עם תוצאה מרשימה ומענגת.

 

המצרכים: 

לחביתה - 

3 ביצים

150 מ"ל שמנת מתוקה

6 שרימפס, נקיים וקלופים (למי שלא אוהב, אפשר להמיר את השרימפס ב-6 פרוסות עבות של מקרל מעושן)

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

100 גר' גבינת צ'דר מגוררת

 (צילום: דני גולן) (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

אופן ההכנה:

  1. מקציפים היטב את הביצים והשמנת בבלנדר מוט, מוסיפים את הצ'דר, הפטרוזיליה והשרימפס (או המקרל הקצוץ).
  2. מחממים מחבת (שיכולה להיכנס גם לתנור) על להבה בינונית עם מעט חמאה, יוצקים את התערובת למחבת החמה, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כמה דקות, עד שהחביתה תופחת ויוצאת אוורירית.
  4. מפזרים מעט צ'דר מעל, ומגישים.  

 

טיפ למשקיעים:

אתם יכולים להכין ציר שרימפס מרוכז מהראשים של השרימפס, ולהוסיף כ-4 כפות לתערובת.

 

עמוס שיאון הוא השף והבעלים של מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני גולן
בראנץ' דגים. מקושקשת עם מוסר כבוש בסלק
צילום: דני גולן
מומלצים