שתף קטע נבחר

 

אוכלים גם כשלא רעבים: כך תמנעו אכילה רגשית

אכילה רגשית מתרחשת כאשר האוכל הופך להיות דרך להרגיע ולמתן רגשות, לרוב שליליים, כמו מתח ודיכאון. התוצאה עלולה להיות השמנת יתר ויציאה מאיזון. התזונאי ד"ר שון פורטל מסביר מה גורם לאכילה הרגשית ומה אפשר לעשות כדי להתגבר על הצורך


 

זו הסיבה שרבים מאיתנו נכשלים בדרך למשקל היעד הנכסף: השבעת רעב היא איננה הסיבה היחידה שבגללה אנחנו אוכלים. לעיתים, האוכל הופך לדרך להרגיע תחושות של מתח וחרדה ולהתמודד עם רגשות שליליים כמו עצב, בדידות או שעמום (יש גם מקרים שבהם אוכלים דווקא כשמאוד שמחים - הרגשות החיוביים פשוט הופכים את האוכל לטעים יותר).

 

הבעיה רק הולכת וגדלה מכיוון שאחרי האכילה אנחנו מרגישים עוד יותר גרוע - לא רק שהרגשות השליליים המקוריים נשארים, אלא שעכשיו נוספים אליהם גם רגשות אשם על כך שאכלנו יותר מדי, לעיתים אף ללא תחושת רעב כלל. 

 

לא קשורה לרעב. אכילה רגשית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא קשורה לרעב. אכילה רגשית(צילום: shutterstock)
 

הדופמין, הורמון ש"עושה מסאז' למוח", מופרש כתגובה לאכילה מזונות שומניים ועתירי סוכר, מה שמעלה עוד יותר את הסיכון להשמנה כתוצאה מאכילת מזונות "מנחמים" כניסיון למלא תחושת חסר רגשית.

 

קראו גם:

המשקל נתקע? 5 טעויות שאתם עושים בחישוב הקלוריות

חדר כושר שלם לבית ב-30 שקל: אימון לכל הגוף‏

די לתירוצים: איך שומרים על המשקל בחורף

 

אז מה נעשה כדי לשמור על איזון?

1. הקפידו לאכול ארוחות מזינות וקבועות והמעיטו בקפה ובמזונות מקפיצי סוכר  - שעלולים להעצים את הצורך באכילה.

2. אכלו פחמימות מדגנים מלאים. הפחמימות מסייעות לייצור סרוטונין, שפועל כחומר אנטי דיכאוני.

3. ודאו שרמת ה-B12 לא נמצאת בתחתית הנורמה. דילול של ויטמין זה נמצא קשור בתסמיני דיכאון.

4. הקפידו לצרוך שומנים טובים ובעיקר אומגה 3 מסלמון, פשתן או צ'יה, לצורך תפקוד עצבי תקין במוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
דרך להרגיע רגשות שליליים. אכילה רגשית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים