איפה אוכלים בדרך לחרמון?
אתר החרמון נפתח למבקרים, וכנראה גם אתם תהיו בדרך לשם ממש בקרוב. אז איפה אוכלים באזור החרמון? עשינו בשבילכם את העבודה
Green Apple
פאב אירי עם ברז גינס ותפריט שמציע אוכל אירי-ישראלי-ערבי, משהו שלא מצפים למצוא ביישוב דרוזי מרוחק כמו מג׳דל שמס.
בתפריט תמצאו זו לצד זו מנות כמו סלט פשוט וסלט טבולה (30 שקלים), ניוקי (54 שקלים), שרימפס (89 שקלים), צלעות טלה (105 שקלים), סטייק אנטרקוט (105 שקלים), המבורגר (50 שקלים) וגולת הכותרת - "הפלטה של סבתא", שכוללת סמבוסק בשר, סמבוסק גבינה וקובה המוגשת עם טחינה (58 שקלים).
מג׳דל שמס, 04-6871400, ראשון-שבת 2:30-11:00, לא כשר
STEAK WOOD
ברחוב הראשי של הכפר נמצאת מסעדה שמשלבת באופן מושלם בין מסעדת בשר מודרנית ובין מסעדה דרוזית אותנטית. ולא, זו לא עוד מלכודת תיירים: המחירים שתשלמו כאן סבירים למדי - מנת פרגית עולה 47 שקלים, סטייק פילה בקר 90 שקלים וצלעות כבש 70 שקלים.
תוסיפו לכך את השירות עם החיוך רחב, ותהיו מוכנים לצאת לדרך ארוכה חזרה הביתה. אם תחפשו כאן מנות מקוריות יותר מהמטבח הערבי, תמצאו שוק טלה וכתף טלה הנצלות בתנור רוטיסרי. לילדים מציעים כאן עופות זהובים הנצלים גם הם בגריל.
הכביש הראשי מסעדה, 050-7853723, ראשון-שבת 22:00-9:00, לא כשר
קדירת המכשפה והחלבן
מסעדה ותיקה השוכנת בתוך בקתת עץ שכולה חלונות עם תצפית לנוף מרהיב. האווירה במקום מעניינת, במיוחד לילדים, שיעופו על כל הפיצ'פקס שיש על הקירות. התפריט מציע שמונה קדירות שונות (136-77 שקלים), בהן "הקדירה של מכשפת ליבת ההר" (116 שקלים) - אוסובוקו עגל מבושל בציר עגל וצמחי תבלין בתוספת תפוחי אדמה ופלפל אדום קלוי.
יש גם מנות ילדים כמו שניצל, המבורגר ומינוט סטייק וגם מרקים חורפיים כמו מרק קרם ערמונים (49 שקלים) ומרק קרם שום (38 שקלים). לאוהבי הקלאסיקות יש במקום גם מרק בצל (44 שקלים) המוגש עם לחם קלוי מוקרם בגבינות פרמזן.
נמרוד, 04-6870049, ראשון-שבת 23:30-12:30, לא כשר
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
ניסן
הכפר מג׳דל שמס עמוס בימים שאתר החרמון פתוח למבקרים, ובכל זאת שווה להיכנס לשם ולו בשביל המסעדות - זה המקום הקרוב ביותר לחרמון שבו תוכלו למצוא מענה לרעב.
מסעדת "ניסן" נמצאת ביציאה מהכפר, ומלבד אוכל היא מציעה גם את אחד הנופים היפים ביותר שיש. זוהי מסעדה מודרנית עם אווירה נעימה, והתפריט מציע מנות ים-תיכוניות כמו חומוס, חציל בטחינה ובשר על האש. והודות לפינה האיטלקית, שמציעה פסטות סלטים, פיצה וטוסטים, גם הצמחונים ימצאו כאן מה לאכול. המנות נדיבות ויש גם עסקית משתלמת.
בכניסה לכפר מג׳דל שמס, 04-6984786, ראשון-חמישי 22:00-12:00, לא כשר
ממתקי אבו ג'בל
המקום הכי טוב לעצור בו מייד בירידה מהחרמון כדי להצטייד בממתקים לדרך. הקונדיטוריה הזו נחשבת לאחת הטובות באזור, ומציעים בה כנאפה טרייה ובקלאווה סורית.
מג׳דל שמס, מול מלון הנרקיס, 6871515–04, ראשון-שבת 22:00-10:00, לא כשר
פוקצ'ה גן הצפון
מסעדת שף איטלקית ים-תיכונית עם טאבון. בין המנות יש ריזוטו סלק וערמונים (56 שקלים), בריוש ביצה עלומה עם פטריות שימג'י, קרם פטריות ופרמזן (54 שקלים), סלט אנדיב והדרים (58 שקלים).
כמו כן תמצאו בתפריט מנות טבעוניות, בהן טורטליני עדשים (78 שקלים), וגם מנות של בשר ופירות ים, כמו פסטה פילה עוף (82 שקלים), ניוקי תבשיל עגל עם פטריות פורטבלו (102 שקלים), עוף בלימון (92 שקלים) וקבב טלה (71 שקלים).
בראשון-שישי בין השעות 18:00-12:00 מגישים ארוחות עסקיות: במחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה. עבור הסועדים הצעירים מציעים תפריט עשיר עם מנות פסטה, שניצל ועוד.
מתחם גן הצפון בכניסה לקיבוץ הגושרים, 04-6904474, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר
קלומפוס
דיינר אמריקני שמתמחה בהכנת המבורגרים. בימים ראשון עד רביעי, בין השעות 24:00-20:00 מוצע במקום דיל במסגרתו על כל ארוחת המבורגר עם המבורגר מעל 180 גרם - מקבלים המבורגר נוסף בחינם.
מתחם גן הצפון בכניסה לקיבוץ הגושרים, 072-2221243, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
טאלי
על המטבח של המסעדה ההודית הצמחונית הזאת אחראי קאלו באבא, הודי שחי כבר שנים רבות בארץ. תוכלו להתחמם כאן באווירה הודית אותנטית עם צ׳אי ארומטי ועם המנה האהובה על הישראלים, פלאק פניר (52 שקלים).
כמו כן תוכלו להזמין כאן גם טאלי הודי אמיתי (42 שקלים), מסאלה דוסה (35 שקלים) ומלאי כופתא (52 שקלים). לקינוח תוכלו להזמין כאן את הקינוח ההודי "הלו טו דה קווין" (35 שקלים).
נופית החרמון קריית שמונה, 04-6077764, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, לא כשר
המעדנייה
המעדנייה הזו היא מעין אטליז המציע מגוון בשרים טריים (לכל מי שמתכנן מנגל בדרך), גבינות ונקניקים מרחבי העולם, רטבים, פירות ים, יינות ועוד. כמו כן, מציעים כאן פלטת גבינות או פלטת נקניקים (48 שקלים) שאפשר ללוות בכוס יין אדום או לבן בבקבוק מאחד היינות שבחנות.
קיבוץ דפנה, 04-6211686, ראשון-חמישי 19:00-11:00, שישי 16:00-9:00, שבת 16:00-10:00, לא כשר
Cheese
מסעדה איטלקית גלילית הממוקמת בפאתי מושב בית הלל. יש שם מנות ראשונות כמו ריוזטו פטריות וערמונים (48 שקלים), מרק ים עם שרימפס, קלמארי ומולים בציר ים שמנת ולימון, פרמזן ועשבי תיבול (44 שקלים) ופולנטה כמהין ופטריות (44 שקלים).
בעיקריות תוכלו לבחור בין דגים, בשר, סלטים, פסטות ופיצות, בהן פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס (64 שקלים) או פפרדלה שרימפס ובייקון (76 שקלים). תפריט הפיצות גדול והוא כולל גם פיצה קרפצ׳יו (68 שקלים), פיצה סינטה (72 שקלים) ופיצה טבעונית (72 שקלים). בתפריט יש גם קינוחים וגם ארוחות בוקר, כמו ביצים עם בייקון (54 שקלים).
הכביש הראשי בית הלל, 04-6904699, ראשון-חמישי 23:00-9:30, שישי-שבת 23:00-9:00, לא כשר
בנג'ולינה
מסעדת שף קטנה, אינטימית ונעימה ששייכת לבני הזוג בן וענת קנור, שעברו לצפון אחרי שהשתפשפו במטבחים של מסעדות באזור המרכז. התפריט המצומצם בנוי ממנות קבועות וממנות מתחלפות, ויש גם עסקיות ומנות ילדים.
בתפריט הקבוע תמצאו מנות כמו ריזוטו איטלקי (40 שקלים) ושייטל פטריות פקאן (46 שקלים), פרגית בקרמל (82 שקלים) והמבורגר סלק וגבינה כחולה שעשוי מבשר שפונדרה (90 שקלים). התפריט המתחלף מציע היצע גדול של מנות.
נופית חרמון קריית שמונה, 04-6600876, שני-חמישי 21:30-12:00, שישי 22:00-12:00, שבת 21:00-12:00, לא כשר
הטחנה
אחת ממסעדות הבשר היותר-מוכרות ומזוהות עם הצפון הרחוק. מלבד נתחי בשר הפרימיום במשקל שהמסעדה מתמחה בהם, מגישים במקום גם סיגר ממולא באנטרקוט (45 שקלים), מרקים מיוחדים כמו מרק לימונים ודלעת (37 שקלים) וארבעה סוגים של סלטים. אפשר להזמין גם שיפודי פילה (125 שקלים ל-200 גרם) ושיפוד אנטרקוט (135 שקלים ל-300 גרם).
מציעים כאן גם מנות ספיישל כמו פיקנייה, רוסט שייטל ומרק המשתנה מדי שבוע, המבורגר מבשר צוואר ואסאדו (69 שקלים), כריך סלופי ג׳ו וקבב ערבי. בשנה האחרונה הכניסו לתפריט גם כמה מנות צמחוניות.
בכניסה למסעדה יש פינה חדשה של קמין, שינעים את ההמתנה לשולחן, וזה המקום לציין כי בימים שבהם אתר החרמון פתוח, המסעדה עמוסה, לכן מומלץ להזמין שולחן כבר כשיוצאים לכיוון הצפון.
הראשונים 1 מטולה, 04-6944810, שני-רביעי 22:00-13:00, חמישי-שבת 22:30-13:00
כביש 90
המבורגרייה שבה מגישים המבורגרים המיוצרים מ-100% בשר עגל מקומי טרי. מחיר המבורגר במשקל 220 גרם הוא 51 שקלים, ארוחת המבורגר עולה כאן 65 שקלים וארוחת המבורגר לילדים - 39 שקלים. יש במקום גם המבורגר טבעוני (44 שקלים) וגם מנות נוספת כמו סלט קיסר (52 שקלים).
צומת מחניים, 04-6160190, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
עיוני
חמארה מקומית אותנטית שבה מגישים פיצות בקוטר 36 ס"מ (39 שקלים לפיצה ללא תוספות) וכריכים יצירתיים כמו כריך טלה עם חמאת שום שמיר ורוטב ברביקיו (48 שקלים).
בנוסף, מגישים כאן לחמעג'ון (56 שקלים), פטריות ממולאות והמבורגרים שיהיה לכם כיף להחליק בגרון עם בירת הבית שמתחלפת מדי זמן מה ונמזגת במחיר ידידותי של 15 שקלים לשליש ו-21 שקלים לחצי ליטר.
הראשונים 21 מטולה, 072-3923794, 1:00-14:00, לא כשר
תל אביבה
קפה-מסעדה ובר שבו כל אזור מעוצב כמו שכונה, רחוב או אזור אחר בתל אביב. בתפריט של המקום תמצאו נישה טבעונית, נישה ללא גלוטן וגם עסקיות ומנות כמו "בוקר בשינקין" (62 שקלים), ארוחת בוקר זוגית שנקראת "בוקר ברוטשילד" (109 שקלים), שלושה סוגי שקשוקות, מנות ראשונות כמו "כדורי הבדולח" - כדורי ריזוטו מטוגנים בשמן עמוק על מצע קרם סלק, קרם ארטישוק וקרם טחינה שחורה (39 שקלים); פיצות, טוסטים, סלטים, פסטות, מנות מוקפצות ומנות דג כמו "פיש&רידינג" (64 שקלים) ו"דניס במרינה" (81 שקלים).
כמו כן, תפריט הקינוחים מונה 12 מנות מתוקות מכל הסגנונות והסוגים (52-24 שקלים).
שדרות תל חי 120 קריית שמונה, 04-6959887, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 16:00-9:00, מוצ"ש-24:00, כשר למהדרין
רסקו 67
בר ים-תיכוני חדש שנפתח ממש לאחרונה במרכז המסחרי רסקו. כאן מצפה לכם בסיום הגלישה בחרמון חוויה לבנטינית מודרנית עם מנות מהמטבחים הערבי והיווני - בקיצור, ים תיכון חדש.
למשל, תוכלו להזמין כאן עראיס בצלחת (49 שקלים) המוגש עם סלט עגבניות חריף, עמבה ופיתה שרופה; מוסחאן (55 שקלים) - שוק עוף ללא עצם המוגש מעל פיתה דרוזית; ומנות מקוריות נוספות כמו הקינוח "חאביבתי" - סופגניה אוורירית מקורמלת בדבש. בימים אלו, לרגל הפתיחה, לכל מנה עיקרית שתזמינו יתלוו שתי מנות קטנות.
רסקו 67 קריית שמונה, 04-9942298, שעות הפעילות לתקופת ההרצה: ראשון-חמישי 18:00-11:30, שישי 14:00-11:00, כשר
בר בשר
בחלק האחורי של המרכז המסחרי בצומת הגומא מסתתרת פנינה קרניבורית שווה: אטליז בוטיק עם בר ישיבה קטן שבו תוכלו לאכול באווירה לא מחייבת בשר טוב במחירים ידידותיים. למשל, כריך רוסטביף עם 220 גרם שייטל מעושן יעלה לכם 39 שקלים, וזהו גם המחיר שתשלמו על כריך פרגית.
כריך עם בשר סינטה או אנטרקוט יעלה 49 שקלים, והמבורגר במשקל 250 גרם עולה 39 שקלים. יש גם צלחת בשרים מעושנים (69 שקלים) שאפשר להזמין בימי שלישי וחמישי, אז מפעילים במקום את המעשנה.
בתפריט יש גם צלעות וטיבון שתוכלו לבחור מהוויטרינה ויצלו לכם אותן על הגריל במחיר החנות (129 שקלים). כאמור, לא מדובר במסעדה של ממש, אבל המחירים ואיכות הבשר בהחלט שווים את ההגעה למקום (וכך גם השירות הנעים).
צומת הגומא גליל עליון, 052-2480608, ראשון-שבת 19:00-9:00, לא כשר
קוקייה
בית קפה וקונדיטוריה השייכים לאביבה ויואל אורבוך. אביבה ניהלה בעבר את המטבחים של "אורנה ואלה", "פסטה מיה" ו"דיקסי", והיום היא מגישה ב"קוקייה" ארוחות בוקר מושקעות בין השעות 13:00-9:00 (52 שקלים ליחיד ו-98 שקלים לארוחה זוגית), כריכים (45-22 שקלים), סלטים (50-34 שקלים), עיקריות כמו פאי רועים (54 שקלים), סינייה ירקות (49 שקלים), מרק קובה סלק (34 שקלים) וגם דגים. צמוד לבית הקפה פועלת משאית פיצות שבה נאפות פיצות נהדרות בתנור איטלקי, ומומלץ ללוות אותן בבירה קרה מהחבית.
קיבוץ דפנה, 04-6945800, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר
דה קרינה
אחת השוקולטריות המעניינות שפועלות בארץ, ובו מרכז מבקרים ובית קפה עם משקאות שוקולד ומאכלי שוקולד מעניינים. ב"דה קרינה" שוקולד מריר, חלב או לבן וישנם בחנות גם מוצרים ללא גלוטן, מוצרים שמתאימים לטבעונים, מוצרים ללא סוכר ומוצרי פרווה.
בתפריט בית הקפה תמצאו מילקשייק שוקולד, בראוניז משוקולד 70% קקאו, משקאות שוקולד חמים עם או בלי קצפת וקינוח "אי העוצר" המורכב משני קינוחי שוקולד במילוי כדורי גלידה המעוטרים בשוקולד נמס וקצפת.
קיבוץ עין זיוון, 04-6993622, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר למהדרין
בית העוגות
בית קפה כפרי היושב בלב חצר ירוקה ומטופחת מציע תפריט כשר למהדרין עם ארוחת בוקר מפנקת שכוללת חביתה, ממרחים, לחמים וסלט. יש במקום גם מנות צהריים, אבל גולת הכותרת היא המאפים והקינוחים.
המזח 38 יסוד המעלה, 052-6510881, ראשון-חמישי 15:00-9:30, שישי 14:00-9:00, כשר למהדרין