שתף קטע נבחר
 

סוד החלבון: כל מה שצריך לדעת על אחד המרכיבים החשובים בארוחה מאוזנת

חלבון הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזונה מאוזנת, לכן חשוב מאוד להבין מה תפקיד החלבון בגוף, כיצד הוא תורם לתפקודו, ומה כמות החלבונים המספיקה. עבור מי שמחפש לצרוך חלבון איכותי מן הצומח, ועבור ילדים שלעתים מסרבים לאכול מזונות עשירים בחלבון, קיים פתרון עשיר בחלבון איכותי ומזין מן הצומח. היכן תוכלו למצוא "המון חלבון" בארוחה הצמחונית שלכם?

רבים מאיתנו מקפידים על פעילות גופנית, מחנכים את הילדים שלנו לתזונה נכונה ומנסים לאכול בריא ככל הניתן. אך עד כמה אנחנו מכירים את תפקיד החלבון, אחד מאבות המזון החיוניים עבור הפעילות התקינה של הגוף? ואיך נוכל להקפיד על תזונה מאוזנת עם כמות החלבון הנדרשת עבורנו, גם כשמדובר בחלבון מן הצומח?

 

החלבון – אחד מאבני הבניין של הגוף

בדומה לאבות המזון האחרים (פחמימות ושומנים), גם החלבון מהווה רכיב חיוני עבור הגוף שלנו, בתפריט מאוזן

לחלבונים תפקידים רבים ומגוונים בשמירה על תפקוד המערכת הפיזיולוגית שלנו, החלבון בונה, שומר ומהווה חלק ממערכות חשובות בגוף האדם כדוגמת שרירים, איברים פנימיים, מערכת החיסון, מערכות הדם, אנזימים והורמונים, תאי העור, שיער, ציפורניים, עצמות ועוד.

 

החלבונים חשובים פי כמה וכמה עבור ילדים ובני נוער, משום שהם חיוניים לגדילה ולהתפתחות תקינה של העצמות והגוף. בדומה, החלבון משחק תפקיד מכריע בחידוש רקמות במקרים כגון החלמה מפציעה או מכוויה.

 

מה החלבונים עושים, בעצם?

החלבון מורכב מיחידות בסיס הקרויות-חומצות אמינו,כאשר 9 מתוכן הן חומצות אמינו חיוניות שהגוף שלנו לא מייצר בעצמו, ולכן אנחנו חייבים לצרוך אותן מהמזון.

 

החלבונים אחראים על בניית תאי שריר, עוזרים בבניית רקמות בגוף ומסייעים להוביל חומרים חשובים כמו מזון וחמצן בגוף. ישנם גם חלבונים ייחודיים שמשמשים כנוגדנים במערכת החיסון שלנו, משום שהם מזהים חומרים זרים ותוקפים אותם.


איפה מצוי החלבון ומהי הכמות היומית המומלצת?

בין המזונות העשירים בחלבון תוכלו למצוא בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות, זרעים ואגוזים.

 

על פי ההמלצות, חלבונים צריכים להוות כ-15%-20% מהצריכה הקלורית היומית. עם זאת, הדרישה משתנה בהתאם לגיל, משום שבגיל צעיר, בזמן גדילה והתפתחות, ישנו צורך רב יותר בחלבונים. גם במקרים של פציעה או מחלה חשוב לצרוך יותר חלבונים שיסייעו בחידוש הרקמות ויתמכו בהחלמה.

 

אך יש לזכור שלא להפריז בכמויות החלבון, צריכה עודפת של חלבון עלולה להוביל להפרשת סידן מוגברת ולעומס על הכליות.

 

איך מקפידים על כמות מספקת של חלבון בתפריט?

הציבור המחפש חלבון איכותי מהצומח גדל עם השנים: מי שמנסה להפחית בכמויות הבשר או לגוון את מקורות החלבון, ילדים שמעדיפים מנה טעימה וקלה להכנה, ומי שדוגל בתזונה צמחונית – כולם עומדים בפני אתגר של מציאת תחליפים ראויים, מזינים ועשירים בחלבון, שיהוו מנה עיקרית להם ולכל בני המשפחה שלהם.

 

עבור ילדים מדובר באתגר כפול: מצד אחד, לחלבון תפקיד מכריע בצמיחה והתפתחות הגוף, ומצד שני, ילדים ובני נוער רבים מסרבים לאכול בשר ודגים, ולעתים קרובות מידי משאירים בצלחת את האוכל שבישלתם בעמל רב.

 

הפתרון המתאים לכל המשפחה: הדור הבא של שניצל התירס, מסדרת "המון חלבון" של טבעול

שניצל התירס של טבעול הוא שם מוכר בכל מטבח בישראל. אין מי שלא מכיר אותו, ורובנו טעמנו ממנו במהלך חיינו. הילדים אוהבים אותו הוא מהווה פתרון מעולה למשרד, או לארוחה קלה ומהירת הכנה

  

בטבעול מכירים היטב את היתרונות של שניצל התירס שלהם, אך בחברה רצו שהשניצל האהוב על כולם יהווה גם מקור לחלבון בתור מנה עיקרית לכל המשפחה.

 

לכן, המומחים של טבעול עבדו וחקרו במשך שנתיים, ולבסוף פיתחו את שניצל התירס החדש מסדרת "המון חלבון", עם 50% יותר חלבון. היתרון האיכותי של טבעול ממשיך גם בשניצל החדש, המבוסס על שלושה סוגי חלבון איכותי: חיטה, קטניות וביצים. עוד יתרון שטבעול הצליחו לשמור עליו הוא הטעם האהוב על הילדים שלכם: השניצל מהדור הבא קיבל ציונים גבוהים במבחני טעימה בקרב בני נוער וילדים.

 

והיתרון המשמעותי ביותר: כמות החלבונים והעשרה בברזל ובוויטמין B12 הופכים אותם לחלופה ראויה למנה עיקרית בארוחה מאוזנת ומגוונת עבור כל בני המשפחה.

 

כדי להגיע לרמות החלבון הדרושות בתזונה שלכם ושל הילדים מומלץ להקפיד על מנת חלבון בכל ארוחה, גם אם אינה בשרית. שניצל התירס ומגוון מוצרי "המון חלבון" של טבעול מספקים אופציות מגוונות למנה עיקרית עשירה בחלבונים.

 

זה הזמן לנסות וליהנות! לצפייה במתכונים עם טבעול "המון חלבון", היכנסו>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים