שווארמה חדשה למאיר אדוני ועוד מקומות חדשים בארץ
מעשנת בשרים חדשה בירושלים, השף מאיר אדוני פותח רשת שווארמה בסגנון מרוקאי, מסעדת מאכלי עדות בשוק הכרמל וגם בר ים-תיכוני ומסעדת בשר בקריית שמונה: כל המקומות שכדאי לכם להכיר בארץ
Harvey's
שף חיים (הרווי) סנדלר פתח לפני כשבוע בירושלים את מסעדת Harvey's, שמתמחה בבשרים מעושנים וממוקמת בחלל שבו שכנה קודם מסעדת השף "גבריאל". המסעדה היא למעשה מעשנת העץ הראשונה בירושלים, המגישה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ עישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקני.
בין המנות שבתפריט: "טקסס ברביקיו נאצ'וס" עם חלפיניו כבוש, ירקות, תבשיל שעועית ובשר מעושן, גוואקמולי וסלסת עגבניות (49 שקלים); "פופקורן צ'יקן" - עוף קריספי בטמפורה, מיונז צ'יפוטלה, צ'ילי מתוק וברביקיו (42 שקלים); טאקו במילוי צלעות מפורקות ומעושנות עם מיונז צ'יפוטלה, סלסת פלפלים חריפה, כוסברה וגוואקמולי (46 שקלים) ועוד.
בעיקריות, שמוגשות כולן בתוספת צ'יפס ביתי או תפוחי אדמה, סלט קולסלואו ורוטב צ'ימיצ'ורי, תקבלו 300 גרם סטייק אנטרקוט (148 שקלים); 240 גר' מדליוני פילה בקר (154 שקלים); חצי קילו שאטובריאן (295 שקלים) וסלמון קייג'ון (95 שקלים). עוד בתפריט: סנדוויצ'ים בשריים בלחם פרנה.
בן שטח 7 ירושלים, 02-6246444, א'-ה' 23:00-12:00; מוצ"ש-עד אחרון הלקוחות, כשר
Coco Bambino
מסעדה איטלקית שמחה מבית היוצר של אורי רז (הבעלים של ה"סושיאל קלאב", "ריפאבליק", "פיאצה"), איתי ביטון ("פיאצה") וטום אביב (זוכה העונה השישית של "מאסטר שף"). ואם שאלתם את עצמכם מה פשר השם הנבחר, אז "במבינו" באיטלקית זה ילד בעל "בייבי פייס" ו"קוקו" הוא שם החיבה שהעניקו לטום השותפים שלו למסעדה.
האירוח במקום הוא בסגנון Sharing Dinner Party עם מוזיקה תוססת ואווירה שמחה, ומגישים בו מנות איטלקיות בפרשנות ים-תיכונית כמו "קולרבי יא ראבי" (34 שקלים); "לביבות נהנות יותר" - לביבות גבינה של סבתא אהובה עם שמנת של פעם וסלט "קיבוץ" (56 שקלים); טורטליני דרוזי עם חמאת זעתר, לימון, עגבניות שרי וקרצ'ופי פריטו על לבנה (48 שקלים); מעורב של צלע קצרה בבישול ארוך עם פירה (74 שקלים) ושלושה סוגי פיצה (54-49 שקלים).
בשבוע ההרצה הראשון, שיימשך עד 10 בינואר, יש הנחה של 25% על כל התפריט.
הלל הזקן 12 תל אביב-יפו, 054-3377667, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
איפה אוכלים בדרך לצפון?
השף מסביר: "איך אני לא מרוויח שקל על מנה שמחירה 188 שקלים" שיפודיות מומלצות בארץ
כרמל
שיפודייה חדשה בכניסה לשוק הכרמל, המציעה תפריט לא גדול של שיפודים של גריל פחם אמיתי.
בין המנות יש קבב (30 שקלים), פרגית עם סומק (30 שקלים), מעורב חלקי פנים של טלה (36 שקלים), נקניקיית מרגז (32 שקלים), שפונדרה (42 שקלים) וגם מנה טבעונית בפיתה (20 שקלים). לתוך הפיתה נכנסים גם תערובת ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), סלסת עגבניות ועמבה.
הלל הזקן 18 (בכניסה לשוק הכרמל) תל אביב, ראשון-חמישי 19:00-12:00, שישי 16:00-12:00
אמירוס
מסעדת מאכלי עדות חדשה נפתחה בשוק הכרמל, ומגישים בה אוכל ביתי בתוספת אווירת השוק. המקום הפשוט מזכיר את מסעדות הפועלים של פעם, ובין היתר תוכלו למצוא שם גם תבשילים (28 שקלים), ממולאים, מג׳דרה וקוסקוס.
בנוסף לזה אפשר לאכול כאן פיתה עם שקשוקה או עם חביתת ירק (15 שקלים) וגם שניצל, קבב או פרגית בפיתה (20 שקלים) או בבגט (25 שקלים). אבל עם כל הכבוד לכל אלו, מנת הדגל במקום היא מנת הקציצות של אמיר (28 שקלים), ומלבדה יש מדי יום גם תבשיל עממי משתנה כמו קובה סלק, למשל.
נחליאל 2 שוק הכרמל , 055-9703700, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 17:00-8:00, כשר
רסקו 67
בר ים-תיכוני חדש נפתח במרכז המסחרי "רסקו" שבקריית שמונה. המקום קטן ומושקע, ומאחוריו עומדות שתי אושיות אוכל - סרחיו הלמן, הבעלים לשעבר של "נחלים" והבעלים הנוכחי של חומוסיית "בלו באס" והמסעדה הודית "טאלי", והשף שלומי בן שימול, שהיה הבעלים של "קפה שינדלר" (יחד עם צופית גרנט) ועבד עם השף דייויד פרנקל ב"פרונטו" ועם השף מיכאל גרטופסקי במסעדת "מיכאל" שבלימן.
במקום החדש השניים סוגרים מעגל, מכיוון שבן שימול, יליד קריית שמונה, התחיל את הקריירה הקולינרית שלו במסעדת "נחלים" של הלמן בהיותו בן 14.
בימים אלו מציעה המסעדה תפריט הרצה שכולל מנות מהמטבח הלבנטיני והים-תיכוני, יין ישראלי ובירות בוטיק ישראליות בלבד. בין המנות תמצאו כאן פאבה - הגרסה היוונית לחומוס (39 שקלים); קבב עראיס המוגש עם סלט עגבניות חריף, עמבה ופיתה שרופה (49 שקלים), פרשנות מקורית למוסחאן הערבי, המוגשת כאן כשוק עוף ללא העצם מעל פיתה דרוזית (55 שקלים); לחמנייה מתוקה תוצרת בית במילוי בשר שמבושל 16 שעות (61 שקלים) ועוד.
מרכז רסקו קריית שמונה, 04-9942298, שעות הפעילות לתקופת ההרצה: ראשון-חמישי 18:00-11:30, שישי 14:00-11:00, כשר
חאן בשוק
השף פליקס רוזנטל (לשעבר "חאן מנולי") משיק בימים אלה בנמל תל אביב דוכן אוכל רחוב צבעוני, שנותן את כל הבמה לחומוס ולתוספות המקוריות שישודכו לו שם. הדוכן יפעל אחת לשבוע, בימי שישי בלבד, במסגרת שוק האיכרים שבנמל תל אביב ויתבסס על מסבחת החאן (26 שקלים).
מנות החומוס עם התוספות שתוכלו לנשנש כאן הן מסבחת סלקים מהאיכרים (36 שקלים) עם תבשיל סלקים צבעוניים של החקלאי אורי רבינוביץ'; מסבחת בצלים ספרדיים מזוגגים (36 שקלים); ומסבחת באבא גנוש מחצילי החורף של דוכן "ארץ ערבה" ( 36 שקלים). לחיזוק האווירה השמחה של יום שישי בצהריים יוגשו לצד החומוס ערק ובירות.
שוק האיכרים בשוק הנמל (האנגר 12) תל אביב, ימי שישי, החל מהשעה 9:00 בבוקר ועד שהחומוס נגמר, לא כשר
אמיגוס
קריית שמונה התחדשה בזמן האחרון במסעדת בשרים שמציעה עסקיות צהריים וערב משתלמות. בצהריים תיפתח הארוחה ב-12 סלטים ובלחם הבית ותמשיך בשני שיפודים לבחירה, שאליהם יצטרפו תוספת חמה לבחירה ושתייה (75 שקלים). העסקית הזו מוצעת גם בשעות הערב, והחל מ-18:00 יעלה מחירה ל-85 שקלים.
בנוסף, התפריט מציע ספיישלים כמו 300 גרם צלעות טלה על גחלים (147 שקלים); סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם (125 שקלים); ומיקס בשרים זוגי במשקל 850 גרם (220 שקלים). בין המנות הראשונות שמוצעות כאן: קובה בשר (33 שקלים); בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה (32 שקלים); אמפנדס במילוי פטריות (34 שקלים); תבשיל יומי משתנה; עסקית ילדים (46 שקלים) וכמה מנות דגים אפויים או צלויים על הגריל (110-70 שקלים).
תל חי 95 קריית שמונה, 04-6902330, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר
סמדר
מסעדה איטלקית חלבית שנפתחה על ידי "שקל", עמותה הפועלת למען בני נוער עם צרכים מיוחדים. על הצד הקולינרי כאן חתום השף ניר לוי ("טלביה"), ואילו השף בפועל הוא אברהם פרייזן (ששימש בעבר בתור הסו-שף של מסעדת "אנה"). חלל המסעדה קטן ואינטימי, ומועסקים בה בני נוער עם צרכים מיוחדים. גם למבנה שבו שוכנת המסעדה יש סיפור מיוחד: שוכן בו בית קולנוע "סמדר" המיתולוגי.
התפריט במקום מבוסס על המטבח האיטלקי, והוא מחולק ל"פרימי" (ראשונות) כמו פולנטה עם ביצה עלומה ואספרגוס (38 שקלים) וברוסקטה דניס צרוב וקפונטה חצילים (26 שקלים), ול"סקונדי" (מנות עיקריות) כמו ספגטי ארבייטה (54 שקלים), ריזוטו זעפרן (78 שקלים), מרק דגים (70 שקלים) וריזוטו שחור עם קרם ארטישוק ובר ים (92 שקלים). כמו כן יש כאן פוקצ'ה עם אגסים, בצלים ופרמזן (48 שקלים) ופיצה נפוליטנה (44 שקלים).
לויד ג'ורג' 4 ירושלים, 02-5443666, ראשון-חמישי 24:00-16:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר
מקדונלד'ס
הדבר הכי לא צפוי (או שאולי כן, לנוכח כל הסגירות) קרה במתחם שרונה: רשת McDonald's פותחת סניף חדש במתחם, שעתיד לשמש גם כסניף עם שירות משלוחים. הסניף ימוקם בתוך מבנה טמפלרי בן שתי קומות, ויהיה בו מתחם ישיבה חיצוני מקורה שבו תוכלו להסב לשולחן ולתקוע המבורגר וצ'יפס.
ארניה 6 תל אביב, לא כשר
vivino
רשת המסעדות האיטלקית בסגנון הפאסט-קז'ואל שבבעלות עודד שטראוס מתרחבת בסניף שלישי ומגיעה לדרום - באר שבע. זהו הסניף הכשר היחידי של הרשת, ויוגשו בו מנות הדגל כמו פולנטה עם מבחר סוגי פטריות וקרם כמהין, קנלוני תרד וגבינות, פיצות על בסיס רוטב עגבניות, שמנת או רוזה עם תוספות מפתיעות כמו טונה אדומה, קרם תרד וקונפי עגבניות שרי ומובן שגם פסטות, רביולי וניוקי.
הע"ל 30 (מרכז מסחרי "מול 7") באר שבע, 08-9790103, ראשון-חמישי 23:00-18:00, מוצ"ש-23:00, כשר
צ'יז קייק פקטורי
מותג עוגות הגבינה מארצות הברית פותח נקודת מכירה שנייה בארץ, הפעם בקניון האופנה TLV. בדוכן החדש מוצעים כ-14 סוגי עוגות בשלושה גדלים שונים: M (כ-100 שקלים לעוגה), L (כ-150 שקלים לעוגה) ו-XL (כ-220 שקלים לעוגה). פרוסת עוגה לאכילה במקום תעלה לכם 30 שקלים.
מלבד עוגת הגבינה המקורית והמפורסמת של המותג יציע הדוכן גם את עוגת הדגל של "דה צ'יזקייק פקטורי", עוגת ה"רד ולווט" עם שכבות של קקאו בצבע אדום, וגם את עוגת הגבינה עם ריבת חלב בטעם קרמל ושכבת מוס קרמל.
קניון TLV, החשמונאים 96 תל אביב, 072-3272470, לא כשר
SUI SUSHI
רשת מסעדות הבוטיק היפניות שבבעלות האחים עומרי ורונן בן אבי פתחה סניף שלישי בתל אביב, הפעם בשותפות עם איש העסקים ועורך הדין צ'רלי בוזגלו (בן הזוג של ריטה). מלבד מנות הסושי ומאכלים נוספים מהמטבח האסייתי מגישים בסניפי הרשת גם טעימות של סוגי סאקה שונים, בשאיפה להפוך את המשקה המסורתי לחלק בלתי נפרד מהארוחה היפנית בישראל.
שאול המלך 4 (לונדון מיניסטור) תל אביב, לא כשר
לה פרינה
סניף חדש לרשת מאפיות הבוטיק "לה פרינה" נפתח במרכז המסחרי "מליבו סנטר" בנס ציונה. זהו הסניף החמישי של הרשת הפועל מחוץ לסניפי "טיב טעם", וגם בו אפשר למצוא את לחמי המחמצת שנאפים בתנור אבן, את הפוקצ'ות, את הקישים ואת הסלטים הטריים.
כמו כן יציעו כאן את הכריכים המפורסמים של הרשת, בהם פוקאצ'ה קמבבר (23 שקלים); כריך פניני עוף ואבוקדו עם חזה עוף בגריל, גאודה צ‘ילי, ממרח אבוקדו, פלפל קלוי ועלי בייבי (13 שקלים לכריך קטן ו-26 שקלים לכריך גדול); בייגל מוצרלה (23 שקלים) ועוד.
מנחם בגין 10 (מרכז מסחרי "מליבו סנטר") נס ציונה, 054-9228083, ראשון-חמישי 21:00-8:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר
פאפא ג'ונס
רשת הפיצריות השלישית בגודלה בארצות הברית פתחה סניף נוסף בארץ, והפעם בחיפה. בנוסף לפתיחת הסניף החיפאי הקימה הרשת מפעל חדש באזור התעשייה פולג, שיספק את הבצק לכל סניפי הרשת.
מוריה 132 חיפה
הסושייה
גם רשת המסעדות האסייתיות מתרחבת, והיא מגיעה לקריית אתא שבצפון. את הסניף החדש פתח הזכיין בועז בר ליבשיץ, ששימש במשך 15 שנה כסושי-מן של הרשת. הסניף החדש יספק שירות משלוחים באזור הקריות ואף יפעל כדוכן בקניון עזריאלי של קריית אתא.
קניון עזריאלי קריית אתא, ראשון-חמישי 21:30-11:30, שישי 14:30-10:00, מוצ"ש-22:30, כשר
דוניא
השף מאיר אדוני פותח בקרוב רשת מסעדות, שבקדמת הבמה שלה יוצג המטבח של יהודי מרוקו.
בחשבון האינסטגרם שלו כתב אדוני: "'דוניא' תאפשר לי לחלוק את העולם הקולינרי שלי עם כלל העם בישראל, מצפון ועד דרום, בערים מרכזיות וביישובים קטנים". עוד מבטיח השף כי התפריט של הרשת יתבסס על אוכל מזרח-תיכוני פשוט וצבעוני ויכלול בשרים שייצלו על גריל עם גחלי הדרים ויוגשו בתוך מאפים לצד ירקות כבושים, מעושנים או חרוכים על הגריל.
מסעדה חדשה לעלאא מוסא
בחודש מרס צפויה להיפתח מסעדה חדשה בעיר התחתית בחיפה. מי שיפתח אותה הוא השף עלאא מוסא, שבבעלותו מסעדת "אל מרסא", הפועלת זה חמש שנים בעכו העתיקה. טרם אושר לפרסם את שמו של המקום, אך ידוע לנו כי מדובר בבר-מסעדה עם אווירה תל-אביבית וכי התפריט שלו יתבסס על המטבח הערבי המודרני עם השפעות של המטבח העכואי.