שתף קטע נבחר

 

תבשילים עם עשבים מהמטבח הערבי

עכוב, חוביזה, חמציץ הבר, עולש בר וריג'לה: המטבח הערבי שופע בשלל עשבים ירוקים ויש כל כך הרבה מה לעשות איתם - מתכונים ערבים עם עשבים

צילום: עידו ארז

צילום: עידו ארז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עלים ממולאים

מתכון של סמיה מתא

 

המצרכים:

חופן עלי חמציץ הבר או לשון הפר-מרוות ירושלים או עלי רקפת  או עלי חוביזה או עולש, חלוטים קלות במים רותחים 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

למלית הבשר - 

2 כוסות אורז (אפשר להחליף בבורגול עבה) שטוף היטב, מושרה במים במשך כ-30 דקות ומסונן מנוזלים 

200 גר' בשר טחון

מלח, פלפל, בהרט

שיני שום קלופות ושלמות - לא חובה

מעט שמן זית

למילוי בורגול צמחוני - 

2 כוסות בורגול עבה, מושרה במים

1 בצל, קצוץ

1/2 כוס עשבי תיבול, קצוצים

1 שן שום, קצוצה

מעט שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים היטב את מרכיבי המלית (הצמחונית או הבשרית, לפי טעמכם).  
  2. מניחים כף מהמלית על העלה הפרוס, מגלגלים יחד כך שהגליל יהיה סגור משני צידיו. חוזרים על פעולה זו עם יתר העלים.
  3. מסדרים את הגלילים בסיר, מפסרים ביניהם את שיני השום הקלופות ויוצקים מעט שמן זית.
  4. יוצקים מים עד לכיסוי, ומבשלים במשך 40 דקות ברתיחה עדינה.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

סלט חם של עולש בר

מתכון של אחלאס חטחות

עולש בר (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
עולש בר(צילום: אסף רונן)
 

המצרכים: 

1 ק"ג עולש בר

3 בצל, קצוץ

1 כוס שמן זית

מלח

מיץ לימון טרי - לפי הטעם

 (צילום: נעמי חג'ג') (צילום: נעמי חג'ג')
(צילום: נעמי חג'ג')
  

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העלים היטב, וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים. מסננים מנוזלים וסוחטים היטב. 
  2. מטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הירק וממשיכים לטגן במשך 10 דקות.
  3. מעבירים את התבשיל לצלחת הגשה, מתבלים במלח ולימון ואוכלים מיד. 


גיוון: 

  • במקום עולש בר אפשר להשתמש בחוביזה, ובמקרה זה אין צורך להרתיח את העלים לפני.
  • אפשר להוסיף לסלט שן שום. 

  

תבשיל עגבניות ופרפחינה (ריג'לת הגינה)

מתכון של סמיה מתא

 

המצרכים: 

1 ק"ג פרפחינה 

1/2 כוס שמן זית

3 בצלים קצוצים

8-7 עגבניות חלוטות וקלופות, חתוכות לרבעים  

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה: 

  1. שוטפים את הירק היטב, וקוצצים דק עד כמה שאפשר.
  2. במחבת מחממים כ-1/2 כוס שמן זית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפרפחינה, ומטגנים במשך כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, ומבשלים בין 30-20 דקות תוך כדי ערבוב. 
  4. מתבלים ומגישים חם.

 

גיוון:

  • עם עלי הפרפחינה אפשר להכין גם סלט טרי עם לימון, שמן זית ומלח. מי שרוצה יכול להוסיף גם עגבניות קצוצות. 

 

פשטידת עכוב במחבת

מתכון של אחלאס חטחות

עכוב - זהירות מהקוצים (צילום: גיא רובננקו) (צילום: גיא רובננקו)
עכוב - זהירות מהקוצים(צילום: גיא רובננקו)
 

המצרכים:

חבילה של ראשי עכוב מורתחים ומבושלים, חתוכים דק (יש להיזהר בניקוי הקוצים, מומלץ לקנות אותו קלוף ומוכן לבישול) 

4 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

1 בצל, קצוץ

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (בחרו לפי טעמכם)

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

1/2 כוס שמן זית, לטיגון

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל המרכיבים, מלבד שמן הזית, לתערובת אחידה ללא גושים.
  2. יוצקים את התערובת למחבת מחוממת עם שמן זית, ומטגנים משני הצדדים להזהבה. 
  3. בסיום הטיגון מעבירים את הפשטידה לצלחת הגשה, פורסים לחתיכות ומגישים.  

 

מיזם חברתי כלכלי בשם "נשים מבשלות" שיזמה סמדר קפלינסקי, הוקם בניסיון ליצור תעסוקה לנשים מבוגרות בכל רחבי הארץ, ובפריפריה בפרט, מכל המגזרים והעדות על ידי מתן הכשרה מקצועית, תנאי העסקה נאותים וסיפוק אפשרויות לעתיד. בנוסף, מציע המיזם תפריט אוכל מקוון ומספק שירותי הסעדה למוסדות וחברות, בהם גני ילדים, צהרונים, בתי ספר, קייטנות ומחנות קיץ, טיולים ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
מתכונים עם ירוקים מהמטבח הערבי
צילום: יח"צ
מומלצים