שתף קטע נבחר
 

בלי להיכנס לתל אביב: מסעדות שף ברחבי הארץ

לא כולל תל אביב: ממושב לימן בצפון ועד אילת בדרום - מסעדות שף ברחבי הארץ

 (  )
 

מיכאל

השף מיכאל גרטופסקי, בוגר בית הספר "קורדון בלו" לבישול בלונדון, הספיק להתמחות אצל השפים הטובים בעולם, ביניהם גורדון רמזי ופראן אדריה, לפני שהתחיל את הקריירה שלו בארץ - במסעדות "הרברט סמואל" ו"סושיאל קלאב" בתל אביב.

שף מיכאל גרטופסקי, "מיכאל" (צילום: יח"צ)
שף מיכאל גרטופסקי, "מיכאל"(צילום: יח"צ)
 

את "מיכאל" הוא פתח כשנמאס לו מתל אביב ועבר עם משפחתו למושב לימן בצפון הרחוק. "מיכאל" הוא ביסטרו מקומי אינטימי עם 60 מקומות ישיבה בסך הכל ובוסתן רחב ידיים. התפריט מציע מנות בלאדי כפריות, ביניהן כאלו הנאפות בתנור פחמים שיובא למסעדה במיוחד מספרד. מנות ראשונות מתומחרות כאן באזור 50 שקלים, על מנות עיקריות תשלמו בן 150-80 שקלים וקינוחים יעלו לכם כ-40 שקלים.

 

בין היתר תוכלו לטעום כאן שקדי עגל מושחמים בפחמים עם ירקות צלויים וקרם ארטישוק ירושלמי, וטרטר טונה עם חלמון כבוש, טפנד צלפים, לבנה, חריף ובצלים בסומק.

 

הגפן 43 מושב לימן, 04-9821250, רביעי-שישי 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00, לא כשר


עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
אלרן שרפלר מעזורה: "האוכל שלי הוא לא גימיקי"
"אני לא מרוויח שקל על המנה שעולה 188 שקלים"

על אולימפידת השפים שמעתם?

 

בלה

השף עידן ליפשיץ עבד בתל אביב במסעדות נחשבות, כשבתפקיד האחרון שלו הוא היה הסו שף של ירון שלו במסעדת "טוטו" בתל אביב. כשחזר לעמק יזרעאל שבו נולד, פתח את "בלה" יחד עם חבר ילדותו ליאור גולן (שניהל את מסעדת "יוליה" שבנמל תל אביב). מטרתם של השניים הייתה לנפץ את התדמית הרווחת כי אין מחוץ לתל אביב מסעדות שמגישות אוכל טוב.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אל תתנו למראה הכפרי והצנוע של המסעדה להטעות אתכם: מדובר במסעדת שף נהדרת שמגישה מטבח עם-תיכוני עדכני עם נגיעות איטלקיות (וכן, יש גם ניוקי ערמונים של טוטו בתפריט). בימים אלו התפריט עובר מהפך, וכשיושק הוא צפוי להציע מנות כמו שישברק מפסטה טרייה במילוי בשר טלה המוגש לצד רוקט ויוגורט.

מימין: ליאור גולן ושף עידן ליפשיץ, "בלה" (צילום: לין לוי)
מימין: ליאור גולן ושף עידן ליפשיץ, "בלה"(צילום: לין לוי)
 

בית שערים, 04-9830730‏, ראשון, שלישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

מגדלנה

לשף יוסף (זוזו) חנא היו מסעדות אחרות לפני שפתח את מסעדת "מגדלנה" שבצומת מגדל, אבל "מגדלנה" היא למעשה של החלל ושל המנות.

שף יוסף (זוזו) חנא, "מגדלנה" (צילום: יח"צ)
שף יוסף (זוזו) חנא, "מגדלנה"(צילום: יח"צ)

אל תצפו למצוא כאן פלטת סלטים המסורתית המזוהה עם המסעדות הערביות בארץ וגם לא שיפודים. התפריט כאן גלילי ים-תיכוני עם מנות כמו סלט פטוש חלבי (48 שקלים), שישברק ממולא בשר טלה וצנוברים (62 שקלים), פילה לברק בחמאה לימונית עם קרם תפוחי אדמה (125 שקלים) ועוד.

 (צילום: רון שלף) (צילום: רון שלף)
(צילום: רון שלף)

מתחם צומת מגדל 
(על כביש 90), 6730064 -04, ראשון-שבת 15:00-12:00, 24:00-19:00 , לא כשר

 

רוטנברג

השף יזהר סהר מקיבוץ אפיקים, למד לבשל במסעדות באוסטרליה, ניו זילנד, ספרד והולנד ובארץ עבד במסעדת "מרתה", ב"לחמים" ועם השפים פול אסנהיים ורן שמואלי.

מסעדת "רוטנברג" (צילום: גיורא לייטנר )
מסעדת "רוטנברג"(צילום: גיורא לייטנר )
 

חלק מהמנות המוגשות במסעדה הן פרי מחקר של התרבות הקולינרית שערך השף, מתוך שאיפה להגיש את האוכל שמאפיין את המקום בו פועלת המסעדה. התפריט כאן מבטא הלכה למעשה את העונתיות ואת המטבח המקומי ויש ובו מנות כמו "חומוס" מכרובית עם מסבחה של ג'רג'יר ולימון; סטייק עם גרטן תפוחי אדמה והרבה רוטב; סינטה כבושה על טוסט מלחם מחמצת ולימון כבוש ועוד.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

לאחרונה השיקו במסעדה גם מאפייה ומעדניית בוטיק הפועלת בימי חמישי בין השעות 20:00-14:00 ובה אפשר למצוא מאפים טריים, לחמים, ממרחים, גבינות ועוד. בשישי-שבת בין השעות 12:00-10:00, מגישים במקום בראנצ'ים ללא תפריט קבוע שמחירם 170 שקלים לזוג.

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גשר הישנה, 04-6752237, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 23:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

רולא

מסעדתו של השף מועין חלבי, שנפתחה לפני שלוש שנים בציר מוריה שעל הכרמל ולאחרונה עברה למיקום חדש ומרווח יותר בעיר התחתית בחיפה. המסעדה נקראת על שמה של אשת השף  שמנהלת את המסעדה, ובעיני רבים היא נחשבת למסעדה הערבית הטובה בארץ.

השף מועין חלבי ואשתו רולא, "רולא" (צילום: נמרוד סונדרס)
השף מועין חלבי ואשתו רולא, "רולא"(צילום: נמרוד סונדרס)

במסעדה הזו מוגש המטבח הלבנטיני המסורתי עליו גדל השף חלבי, מבלי שעבר התאמה לחיך כזה או אחר. כך למשל תמצאו בתפריט מנות כמו עראיס שנאפה בטאבון הממוקם במרכז המסעדה, סמבוסק ג'באנה ועלי זעתר, קבב חלבי שנצלה על גריל פחמים, קציצות נענע, שישטוואק - קוביות פרגית עם יוגורט, שמן זית, נענע וזעתר, וסאודה - כבדי עוף עם שום, רכז רימונים וטחינה.

 (צילום: טל סיון ציפורן) (צילום: טל סיון ציפורן)
(צילום: טל סיון ציפורן)

 

הנמל 33 חיפה, 04-8383866, שני-שבת, 23:00-12:00, לא כשר

   

מריפוסה

המסעדה האלגנטית שוכנת בתוך מתחם הגולף של קיסריה, ונמצאת בבעלותם של שלושה שפים צעירים ומבטיחים - אשר חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי, שהכירו במטבח של מסעדת "מסה" בתל אביב, של השף אביב משה.

מימין לשמאל: השפים אשר חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי, "מריפוסה" (צילום: אלמוג גבאי) (צילום: אלמוג גבאי)
מימין לשמאל: השפים אשר חביב משה, מאיר אלאלוף ויומי לוי, "מריפוסה"(צילום: אלמוג גבאי)
 
 (צילום: נועהלו עיצוב רגעים) (צילום: נועהלו עיצוב רגעים)
(צילום: נועהלו עיצוב רגעים)

לאחרונה השיקו במסעדה תפריט חדש עם מנות כמו מרק תירס על בסיס חלב קוקוס (42 שקלים); מח עצם צלוי עם ויניגרט כבד אווז, אורוגולה, שומר ובצל סגול (54 שקלים); תבשיל לחי עגל עם ארטישוק ירושלמי (128 שקלים); קדרת פירות ים ופפרדלה ברוטב תירס, סויה וחלב קוקוס (142 שקלים); ופילה מוסר עטוף בטוגארשי ברוטב של חלב קוקוס ולמון גראס (137 שקלים).

 (צילום: נופר בוגנים) (צילום: נופר בוגנים)
(צילום: נופר בוגנים)

מועדון הגולף קיסריה, 04-6265000, ראשון-שבת 24:00-12:00 לא כשר

 

אורטוריו

מסעדה הממוקמת בתוך מלון "אלמא" שבזיכרון יעקב, שעל התפריט שלה אמון השף גיל אבירם. תפריט המסעדה מציג את טעמי המטבח המקומי ואת אומנות השימוש בחומרי גלם שאופייניים לאזור הכרמל והמזרח התיכון, והוא מוגש לצד מזנון עשיר בסלטים, לחמי מחמצת ומנות ראשונות בסגנון טאפאס. המנות העיקריות והקינוחים, מוגשים לשולחן.

שף גיל אבירם, "אורטוריו" (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
שף גיל אבירם, "אורטוריו"(צילום: יפית בשבקין)

בין המנות החדשות שנכנסו לאחרונה לתפריט המסעדה: מסאחאן - קונפי עוף ללא עצמות עם חצילים שרופים וצנוברים על פיתה דקה צלויה על הגריל; המנה הירוקה - פילה בס צרוב עם מבחר ירוקים חלוטים, קרם אפונה ופירה תפוחי אדמה; וסטייק אנד אגס - פילה בקר בסו וויד עם ביצה עלומה, פירה תפוחי אדמה וכמהין. מחיר ארוחה מלאה במסעדה הוא 230 שקלים.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

יאיר 1 (מלון אלמא) זיכרון יעקב, 04-6300110, ראשון-שישי 10:30-7:00, 22:00-18:30, שבת 11:00-7:00, כשר

 

הלנה בנמל

עמוס שיאון היה השף של "לחם ארז" בראשית דרכו של המקום, ולאחר מכן עבד במסעדת "כרמלה בנחלה" בתל אביב, הזכורה לטוב. ב-2004 פתח את "הלנה" באחד המבנים העתיקים של נמל קיסריה, ממש מול הגלים המתנפצים על המזח.

שף עמוס שיאון, "הלנה בנמל" (צילום: דני גולן)
שף עמוס שיאון, "הלנה בנמל"(צילום: דני גולן)

ב"הלנה" מגישים תפריט עונתי המבוסס על הדגה המקומית. בימים אלו חוגגים שם (בימי שלישי) את עונת הסרטנים והמולים עם שלל מנות חדשות כמו מולים בחמאת שמפניה (98 שקלים); מולים בקארי ירקות חורף וחלב קוקוס (98 שקלים); מולים בסיידר תפוחים ובייקון (98 שקלים); סרטנים ביין לבן, שום ולימון (98 שקלים); וסרטנים בפסטו, פטרוזיליה ופרמזן (98 שקלים) ועוד.

מכל הטוב שבים. ארוחה במסעדת "הלנה בנמל" (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
מכל הטוב שבים. ארוחה במסעדת "הלנה בנמל"(צילום: אפיק גבאי)

בנוסף, הושקו במסעדה תפריט עסקיות ותפריט זוגי שמחירו 420 שקלים לזוג והוא כולל שש מנות, ביניהן קפוצ'ינו סרטנים ושניצל שרימפס; מאפה טורקי של חצילים וגבינת טולום מהטאבון; מוסר כבוש בסלק וערק; סלט תמנונים עם שעועית בובס; רביולי סרטנים ועוד.

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

 

אורי בורי

אורי בורי, הלוא הוא האיש והזקן האייקוני אורי ירמיאס, הוא הבעלים והשף של מסעדת "אורי בורי", שהיא כנראה מסעדת הדגים המפורסמת בארץ ואף זכתה לפני מספר שבועות, לאחר 29 שנות פעילות, בתואר 'המסעדה המדורגת מספר אחת בישראל ובמזרח התיכון' לשנת 2017 באתר Tripadvisor.

אורי ירמיאס, "אורי בורי" (צילום: Sivan Askayo)
אורי ירמיאס, "אורי בורי"(צילום: Sivan Askayo)

בתפריט תמצאו את המנה המיתולוגית של המסעדה - פורל בקדרה (66 שקלים לחצי מנה או 118 שקלים למנה); כמו גם מנה חדשה ולא פחות טובה של סשימי סלמון עם סורבה ווסאבי (48 שקלים). כדאי גם להכיר כאן את מנת השרימפס וארטישוק על אטריות אורז שחור (69 שקלים לחצי מנה או 126 שקלים למנה), ולא לשכוח את הקינוח של מרק קיווי קר המוגש עם סורבה אשכוליות.

 (צילום: Sivan Askayo) (צילום: Sivan Askayo)
(צילום: Sivan Askayo)

 

רחוב ההגנה עכו, 04-9552212, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

גוז' ודניאל

מסעדה שבראשה עומד השף שניר אנג-סלע, שרכש את מרבית כישוריו כשעבד כשף של מסעדת "בלו היל" בניו יורק. ב"גוז' ודניאל" הוא מגיש מטבח עונתי, המשלב בין מסורות בישול מאיטליה, צרפת והמזרח התיכון.

שף שניר אנג-סלע, "גוז' ודניאל" (צילום: רוני פיינר)
שף שניר אנג-סלע, "גוז' ודניאל"(צילום: רוני פיינר)

הרכיבים של המנות נקטפים מידי יום מגידולי השדה שבסמוך למסעדה, ובין המנות שמציע התפריט תמצאו קרפצ'יו מוסר פרא (62 שקלים), קלמרי סיציליאני (44 שקלים) ופירות ים בסגנון פרובנס (118 שקלים). ארוחת הבוקר שמוגשת במקום מלווה בבופה מגוון, והנוף שנשקף מהחלונות הוא מהיפים שבאזור השרון.

 (צילום: עדי אדרי) (צילום: עדי אדרי)
(צילום: עדי אדרי)

 (צילום: טל ציפורן)
(צילום: טל ציפורן)

אנשי בראשית (ליד מגדל המים) מושב בני ציון, 09-7714122, ראשון-שישי 23:00-09:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

הרברט סמואל הרצליה

מסעדת שף הממוקמת במלון "ריץ קרלטון" שמעל המרינה של הרצליה, שעל המטבח שלה אמון השף מור כהן. תפריט המסעדה מבוסס על מטבחי המזרח התיכון עם דגש על חומרי גלם מקומיים. בנוסף, במסגרת תפריט החורף, מתקיימים במסעדה מדי חודש ערבים קולינריים בשיתוף יקבי בוטיק כשרים, התואמים את תפריט המסעדה.

שף מור כהן, "הרברט סמואל" (צילום: מיכל רביבו) (צילום: מיכל רביבו)
שף מור כהן, "הרברט סמואל"(צילום: מיכל רביבו)
 

בין המנות שבתפריט: סלט העגבניות המפורסם (52 שקלים); טורטליני גלילי עם חצילים שרופים (58 שקלים); סטייק טונה אדומה (138 שקלים); אסאדו עגל חלב (144 שקלים) ועוד. לאורך השבוע וגם בימי שישי, מוצעת במסעדה ארוחה עסקית במחיר של 98 שקלים.

 (צילום: יונתן בן חיים) (צילום: יונתן בן חיים)
(צילום: יונתן בן חיים)

השונית 4 (מלון "ריץ קרלטון") הרצליה פיתוח, 073-2037596‏, ראשון-חמישי 15:00-12:30, 23:00-18:30 שישי 14:30-12:30, כשר

 

שגב ארט

השף שגב משה חולש על מספר מסעדות: "#SegevArt", "שגב אקספרס", "שגב קיטשן גארדן", "שגב קונספט", "שגב קראנץ' בורגר" ו-"משה שגב" הכשרה בבאר-שבע. "#SegevArt" היא מסעדת השף שלו, ואפשר למצוא בתפריט שלה, שמאגד את מטבחי העולם, מנות בשר, דגים, ירקות וקינוחים מושחתים, ובעיקר - מצטלמים היטב לאינסטגרם. בשנת 2018, טוענים שם, המסעדה תשיק את השפה הקולינרית החדשה שלה. אנחנו כבר מצפים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אריה שנקר 16 הרצליה פיתוח, 077-4142025‏, שני-חמישי 16:00-12:00, 23:00-19:00, שישי 15:30-12:00, 24:00-18:00, שבת 17:00-13:00, 23:00-19:30

  

 (  )

אסתר

השף איציק בר סימן טוב הוא בוגר בית ספר לבישול שעבד בעברו במסעדה בעלת שלושה כוכבי מישלן בפריז, ולאחר מכן היה השף של מסעדת "קלודין".

 

מסעדת "אסתר", אותה מנהלת אשתו טלי, נחבאת בתוך מגרש חניה גדול בעיר יהוד, והיא פנינה צרפתית המוכרת רק ליודעי ח"ן. התפריט מציע שילוב בין מטבח צרפתי למטבח ביתי, ויש שם בראנצ'ים (75-60 שקלים), עסקיות שבת (115-105 שקלים), עסקיות באמצע השבוע ותפריט ערב שמורכב ממנות כמו כרוב ממולא באורז וצימוקים אוזבקים (39 שקלים), הרינג הולנדי עם בצל כבוש ותפוחי אדמה (42 שקלים), מחבת שרימפס עם פפריקה מרוקאית (90 שקלים), טלה צלוי על העצם (90 שקלים) ועוד.

לא לוותר על הקרפ סוזט, ביסטרו "אסתר" (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
לא לוותר על הקרפ סוזט, ביסטרו "אסתר"(צילום: תיקי גולן)
 

אל תוותרו על הקרפ סוזט לקינוח, לא תמצאו כזה בהרבה מסעדות בארץ.

 

דרך העצמאות 8 (בחצר) יהוד, 03-6325852, ראשון-חמישי 22:45-9:30, שישי 15:30-8:00, 22:45-17:45, שבת 15:45-9:30, לא כשר 

אברטו

מסעדתם של השף אסף שטרן (ששימש בעברו כשף של מסעדת "המזללה" של השף מאיר אדוני), איש העסקים והתיירות צחי צוק והיזם אור גבאי.

שף אסף שטרן, "אברטו" (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
שף אסף שטרן, "אברטו"(צילום: אפיק גבאי)

בין המנות שבתפריט המסעדה: סלט שורשים (55 שקלים), שייטל בסו וויד (66 שקלים), אנלוטי ריקוטה ותירס (75 שקלים) וקבב ים תיכון (85 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066‏, ראשון-חמישי 23:00-18:00 שישי 13:00-9:00, 23:00-18:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
 

כרמים

מסעדת שף שנמצאת בבעלות איש העסקים דניאל פרץ ובראשה עומד השף סהר רפאל, והיא מעוצבת בסגנון כפרי ומודרני.

שף סהר רפאל, "כרמים" (צילום: יסמין ואריה) (צילום: יסמין ואריה)
שף סהר רפאל, "כרמים"(צילום: יסמין ואריה)

במסעדה מוגש תפריט עונתי ים-תיכוני עם דגש על בשר שמיישנים במקום לצד מנות בוקר כמו קרואסון חריימה (54 שקלים), מנות ראשונות כמו קרעי חציל בלאדי (44 שקלים), ומנות עיקריות כמו לינגוויני עם קוביות סלמון (75 שקלים), צלעות טלה בלאדי (145 שקלים), פורטר האוס (43 שקלים ל-100 גרם), אסקלופ עוף בגריל (82 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 (צילום: יסמין ואריה) (צילום: יסמין ואריה)
(צילום: יסמין ואריה)

מושבה סגולה (בכניסה למושב) 08-8505859, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

  

המחבוא של אדי

צילום: תיקי גולן עריכה: אמיר סולומון צילום:רוני בלחסן

צילום: תיקי גולן עריכה: אמיר סולומון צילום:רוני בלחסן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אדי חץ היה השף הראשון שבישל במסעדה הקרויה על שמו. לאחר שהלך לעולמו ב-2014, בניו לאנס ואשלי לקחו על עצמם את ניהול המסעדה ואת המטבח, והם ממשיכים את מסורת הבישול שקבע אדי כשפתח את המסעדה ב-1979.

מסעדת "המחבוא של אדי" (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
מסעדת "המחבוא של אדי"(צילום: תיקי גולן)

התפריט כאן מציע מנות קלאסיות כמו מרק בצל צרפתי (30 שקלים), פילה רוסיני (150 שקלים) וביף סטרוגונוף (85 שקלים); מנות ים כמו סלט דייגים (59 שקלים), טייגר שרימפס (59 שקלים) ושרימפס עטופים בביקון (62 שקלים); ומנות יצירתיות כמו "סרף את טרף" המורכבת מסטייק ושרימפס (140 שקלים).

 (צילום: רוני בלחסן ) (צילום: רוני בלחסן )
(צילום: רוני בלחסן )

 (צילום: רוני בלחסן ) (צילום: רוני בלחסן )
(צילום: רוני בלחסן )

המסגר 2 אילת, 08-6371137, שני-שבת 02:00-17:00 לא כשר

 

לוויתן

השפים ליאור רפאל וענבר שפירא הם בני זוג שנולדו באילת. השניים עבדו במלונות העיר, למדו בבית הספר לבישול בקנדה, עבדו בלונדון וגם במסעדת "קפריס" בניו יורק. כשחזרו ארצה פתחו באזור התעשייה של אילת את מסעדתם הראשונה - "המסגר 5". לאחר סגירת המסעדה, פתחו השניים את מסעדת "לוויתן", בה רפאל מבשל ושפירא אחראית על מחלקת הקונדיטוריה.

מסעדת "הלוויתן" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת "הלוויתן"(צילום: יח"צ)

התפריט במסעדה מבוסס על המטבח הצרפתי המסורתי, ויש בו טוויסטים אישיים ויצירתיים המחברים את המסעדה למזרח-התיכון ולתוצרת הימית הטרייה. לאחרונה, אחד החללים של המסעדה הפך ל"פלמגו" - ביסטרו בעל אווירה קלילה יותר, בו מוגשות חצאי מנות בלבד.

 

בנוסף, בימים אלו מוגשות במסעדה מנות חורף מיוחדות כמו אוסובוקו חזיר עם כרוב כבוש שבושל ביין מאלזס ותפוח אדמה ראטה (105 שקלים), ואוסובוקו טלה בציר טלה ויין אדום המוגש עם קרם בצל סגול, גרגירי חומוס וסלסה ורדה (165 שקלים).

 

טיילת מלון הרודס המזרחית (החוף הצפוני) אילת 08-9209393, ראשון-שישי 23:00-19:00, לא כשר

 

 (  )

מונא

מסעדתם של השפים איתמר נבון ומושיקו גמליאלי, שרכשו אותה מקבוצת "מחניודה" של אסף גרניט. "מונא" היא מסעדה רומנטית השוכנת בתוך בית האומנים בירושלים, היא מציעה מנות כמו טרטר דג עם ברביקיו שרימפס (64 שקלים); ספייריבס בקרמל הוי סין ודלעת מקורמלת (108 שקלים) ודניס עם ירוקים ממשק חביביאן המוגש עם ניוקי (142 שקלים).

מסעדת "מונא" (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מסעדת "מונא"(צילום: תום להט)

שמואל הנגיד 12 ירושלים, 02-6222283, ראשון-חמישי 24:00-18:30, שישי 16:30-12:30, 24:00-18:30, שבת 24:00-12:30, לא כשר

 

המוציא

מסעדתו של השף אבי לוי, שמתמחה במטבח האלג'יראי והמרוקאי ומגישה מנות בעלות זהות ירושלמית. בקיץ האחרון, לאחר פעילות בת שש שנים, המסעדה עברה למיקום חדש ומרווח במרכז העיר (לא הרחק משוק "מחנה יהודה"). במיקום החדש משיק לוי מגוון תפריטים וקונספטים חדשים, ביניהם ערבי קונספט יווניים המתקיימים בימי רביעי החל מהשעה 21:00 בערב, אותם מלווה הופעה של זמר יווני.

שף אבי לוי, "המוציא" (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
שף אבי לוי, "המוציא"(צילום: דניאל אליאור)

בנוסף, מציע לוי תפריט עם מנות חדשות המכונה "לה גוטה", הכולל מגוון מנות מהמטבח המרוקאי והאלג'יראי לצד תפריט אלכוהול עשיר. התפריט החדש מוגש בימים ראשון עד חמישי החל מהשעה 22:00 בלילה, ומלבדו יש גם מנות "אפריטיף" חדשות כמו סינייה של חמישה סוגי סלטים ובייגלה ירושלמי של העיר העתיקה. כמו גם, מגישים שם מנות צהריים חדשות בבישול ארוך על פתיליות, ומנות על טהרת דגים טריים שנכנסו לתפריט הערב.

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

יפו 113 ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 01:00-12:00, שישי 16:30-11:30, כשר

 

החצר

מסעדת שף כשרה השייכת לשף מוטי אוחנה ולשותפו משה כהן. המסעדה ממוקמת באחד המבנים יוצאי הדופן ששומרו במתחם הרכבת הישנה בירושלים.

מסעדת "החצר" (צילום: אסף קרלה) (צילום: אסף קרלה)
מסעדת "החצר"(צילום: אסף קרלה)

בקיץ האחרון, לרגל חגיגות העשור למסעדה, הושק תפריט עסקיות חדש הכולל מנת פתיחה של פלטת מזטים לצד לחם הבית שנאפה במקום, מנות ראשונות כמו פטה כבדים בריבת עגבניות ושומר או סלט עגבניות, ומנות עיקריות כמו ריזוטו אפונה עם זעפרן וקונפי שומר (78 שקלים), רביולי חצילים (78 שקלים), קבב אנטרקוט (86 שקלים) ופרגית במרינדה של תפוזים, רוזמרין וסילאן (90 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

דרך בית לחם 7 ירושלים, 02-6719922‏, ראשון-חמישי 17:00-12:00, 23:00-18:00, כשר

 

סאטיה

מסעדתו של השף אילן גרוסי, שעבד במשך 15 שנה במטבחים של המסעדות המובילות, ביניהן גם ה"צ'אקרה" הירושלמית. את "סאטיה" הוא פתח לפני שלוש שנים, והוא מגיש בה אוכל מכל קצוות העולם באינטרפטציה אישית.

 

תפריט המסעדה כולל מנות קבועות וספיישלים מתחלפים, ביניהם כרובית עם תפוחי אדמה ובצל סגול בגראם מסאלה (38 שקלים); ברוסקטה של אסאדו מפורק על חציל וטחינה גולמית (58 שקלים); יקיטורי שרימפס עם אטריות שעועית ושמן שומשום (64 שקלים); מעורב ירושלמי של ים (108 שקלים); "סרף אנד טרף" - פפרדלה עם חמאת עגבניות, שרימפס ונתחי פילה בקר (112 שקלים) ועוד.

 

קרן היסוד 36 ירושלים, 02-6506808‏, ראשון-שישי 01:00-18:00, שבת 01:00-12:30, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיורא לייטנר
מסעדות שף מחוץ לתל אביב
צילום: גיורא לייטנר
מומלצים