השולחן המשפחתי של המדינה: מתכוני המשפחות של שמינית הגמר
לביבות סלק ורדרדות, מרק מינסטרונה מהביל, דג אפוי בתוספת סלט מרענן וקציצות עוף שמחממות את הבטן - המתכונים של 4 המשפחות הראשונות לפניכם
בשיתוף אסם
לביבות סלק
המתכון של משפחת אברהמסון
המרכיבים:
סלק גדול
1 תפוח אדמה גדול/או שנים בינוניים
כ-1/2 כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)
ביצה גדולה
150 גרם גבינה מלוחה קשה 15%
1 שמנת חמוצה 9%
בנוסף צריך גם - נייר אלומיניום, ספרי שמן להתזה, סיר בישול וטיגון באוויר חם, תנור אפיה, סיר לבישול תפוחי האדמה
אופן ההכנה:
- צולים את הסלק בנייר אלומיניום כשעה עד שמתרכך חלקית
- מבשלים את תפוחי האדמה 15 דק' עד שמתרככים חלקית, קולפים את הקליפה
- מגררים סלק, תפוח אדמה וגבינה בפומפייה מוסיפים ביצה ושיבולת שועל.
- בעזרת כף צרים צורות ומניחים בסיר הבישול וטיגון באוויר חם המרוסס במעט תרסיס שמן.
- מחכים שיאפה (5-10 דק ואז הופכים לצד השני).
- אוכלים חם עם מעט שמנת חמוצה.
בתיאבון.
מרק מינסטרונה
המתכון של משפחת טריגר
המרכיבים:
2 בצל
חבילת סלרי
חבילת פטרוזיליה
גבעול כרשה
פלפל חריף
ראש שום
4 גזרים
3 תפוחי אדמה אורגניים
2 קישואים
7 עגבניות גדולות
200 גרם דלעת
שקית שעועית אדומה מוכנה
שקית פסטה קונכיות
כרובית אחת
מלח
פלפל
עלי דפנה
חוואיג'
כורכום
שמן זית
פפריקה אדומה מתוקה
אופן ההכנה:
- קוצצים את כל הירקות ומטגנים קלות עם שמן זית, מוסיפים מים ומבשלים עד לקבלת מרק.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים לעוד 8 דקות.
פילה מושט אפוי בשום ולימון עם גרגירי חומוס
המתכון של משפחת שרגא. הדג מוגש לצד סלט בורגול חמוציות ועשבי תיבול (המתכון בהמשך)
המרכיבים:
6 פילה מושט טרי
להשריה:
1/3 כוס מיץ מלימון טרי.
1/4 כוס חומץ
2 כוסות מים
לתיבול:
2 בצל בינוני פרוסים
3 פלפל צהוב פרוס
1 ראש שום מפורק לשיניים, חלקן שלמות חלקן פרוסות
קופסת גרגירי חומוס מסוננת
צרור פטרוזיליה קצוץ
לימון צהוב פרוס
כוס שמן זית
כף חרדל
כ-10 עגבניות שרי שלמות לעיצוב
פלחי תפו"א לצידי הדג
מלח, פלפל שחור גרוס, גריל דג, קורט כרכום
אופן ההכנה:
- משרים את הדגים מקערת מים מהולה במיץ הלימון והחומץ לכ-30 דק'.
- מפזרים חצי מהבצל, השום, הפלפל והחומוס בתחתית התבנית
- מכניסים לקערית רחבה את השמן זית החרדל וכל התבלינים ומערבבים היטב .
- טובלים כל חתיכת דג משתי צידיו ומניחים על הירקות בתבנית, עם הגב בכיוון מטה.
- מעל הדגים מפזרים את שאר הירקות, החומוס, פרוסות הלימון ועגבניות השרי, ומעל הכל מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה .
- מתבלים את פלחי התפו"א ומסדרים אותם בצידי התבנית,יוצקים מעל הדגים את שאר הרוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות.
סלט בורגול חמוציות ועשבי תיבול
המרכיבים:
כוס בורגול דק
כוס כוסברה טרייה, קצוצה גס
1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס
בצל קטן, חתוך לריבועים קטנים
חופן חמוציות מיובשות
¼ כוס מיץ מלימון טרי
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול במים פושרים למשך 20 דקות עד לספיגת המים (אפשר לקצר הליכים בהשריה במים רותחים).
- מעבירים את הבורגול למסננת וסוחטים.
- מערבבים את הבורגול עם החמוציות הפטרוזיליה הכוסברה והבצל.
- מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
קציצות עוף ברוטב עגבניות
המתכון של משפחת גבעול
המרכיבים:
2 ק"ג בשר עוף טחון
1 בצל
2 קישואים
פטרוזיליה
קטשופ
סילאן
3 ביצים
רוטב צ'ילי מתוק
פירורי לחם
מלח
פלפל לבן
תבלין זנגביל
לרוטב:
שמן
1 קופסה של עגבניות מרוסקות
1 בקבוק רוטב צ'ילי שום
רוטב ברביקיו
שום כתוש
בצל
חרדל
אופן ההכנה:
- מניחים את העוף הטחון בקערה.
- קוצצים בצל קטן-קטן ומוסיפים לקערת הבשר.
- קולפים את הקישואים ומגררים בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת הבשר.
- קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקערת הבשר.
- לאחר מכן מוסיפים לקערה את הביצים, קטשופ, סילאן , רוטב צ'ילי מתוק, מלח, פלפל לבן וזנגביל ומערבבים את הכל ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- לאחר מכן מוסיפים פירורי לחם לעיסה ומערבבים שוב.
- מכינים את הרוטב: שמים בסיר מעט שמן וברגע שהוא חם מוסיפים שתי כפיות שום כתוש ובצל קצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רוטב צ'ילי שום, מעט רוטב ברביקיו, קטשופ, מעט חרדל, סילאן ואת התבלינים (זנגביל , מלח , פלפל שחור ופלפל לבן) ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד ומביאים לרתיחה על להבה בינונית/ גבוהה. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה.
- בעזרת שתי הידיים מתחילים ליצור מעיסת הבשר כדורים ומניחים בצורה מסודרת בסיר (מדי פעם ניתן להוסיף מעט פירורי לחם לפי צורך לתערובת הבשר על מנת שהכדורים יהיו יציבים).
- לאחר שכל הסיר מלא בכדורי הבשר מגבירים שוב את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר שרתח מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים בערך 45 דקות.
בשיתוף אסם