מתכון של חורף: שעועית ירוקה בתנור
השבוע החורפי שהפציע שלח את מיכל וקסמן למטבחה הפרטי, שם היא רקחה מתכון מחמם של שעועית ירוקה ברוטב עגבניות בבישול ארוך בתנור
בחודשים האחרונים אני מוצאת את עצמי מאפסנת סירים ותבניות לשהות ארוכה ומגבשת בתנור. אני אוהבת את הריחות הנפוצים בבית ומלבים ציפייה לבאות, את השיזוף העמוק שעוטף את התבשיל, את הקו השחום שמסמן את מפלס הנוזלים בתחילת הבישול, את המרקם הרך, המתמסר, מבלי שיהפוך דייסתי, את השלווה השוכנת בסיר שחלה בו התמזגות שלא הופרעה על ידי בועות רתיחה עצבניות, את הטעמים שחוזקו, הודגשו ואוחדו לכדי טעם חדש, עמוק ושלם.
עוד מתכונים שיכולים לעניין אותך:
גם החורף שהפציע סוף-סוף קורא לחמם תנור, לתת לו להפיץ את חומו לכל עבר בעודו מכרבל בתוכו סירים מלאים בכל טוב.
יש אנשים שנרתעים מאוכל שדורש בישול ארוך. למה בעצם? מלאכת התקנת הסיר קצרה ופשוטה, ואת יתר העבודה עושה עבורכם התנור בזמן שאתם פנויים להסעות ילדים, קיפולי כביסה, התקנת מטעמים נוספים או קריאת ספר שממתין בסבלנות ליד המיטה.
שעועית ירוקה היא אחת מהירקות החביבים על בני הבית, גדולים כקטנים. כמעט כל צורת הכנה שלה תתקבל בברכה כתוספת או כארוחה בפני עצמה. לאחרונה גם היא זוכה לבלות שעות בתנור בחברת עגבניות מרוסקות, סלרי ובצלים.
נכון שהיא תהיה מוכנה וטעימה גם אחרי בישול של חצי שעה או שעה, אבל הזמן הארוך בתנור יעשה לה פלאים וייתן לה גוון חדש של טעם וצבע. לצד אורז או פתיתים היא תהיה יופי של ארוחה. אפשר להכין אותה יום קודם ולחמם בתנור או על הגז, טעמיה רק ישתבחו.
שעועית ירוקה בבישול ארוך בתנור
המצרכים:
1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה, קטומת זנב
4 כפות שמן זית
6-5 עגבניות בינונית, אדומות ובשלות (עדיף מגי), טחונות עם הקליפה במעבד מזון או מגוררות בפומפייה דקה
2 מקלות סלרי, פרוסים דק
2 בצלים, קצוצים דק
1 כפית גדושה רכז רימונים
1 כפית דיבס (דבש ענבים) או סילאן
מלח ים
2 כוסות מים (או עד גובה השעועית)
אופן ההכנה:
- בסיר כבד, שיכול להיכנס לתנור, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים סלרי ומטגנים בערבוב דקה-שתיים נוספות. מוסיפים שעועית ומערבבים היטב. מטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
- מערבבים בקערה עגבניות טחונות, דיבס, רכז רימונים ומלח ויוצקים לתוך סיר השעועית. מערבבים היטב. מוסיפים מים עד גובה השעועית, בלי להציף אותה (בערך 2 כוסות). מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה מתונה 10 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומבשלים מכוסה 3 שעות או יותר.
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים", "טעמים ראשונים" ו"בלדי"
לכל הטורים של מיכל וקסמן