קליפה של בננה כבר אכלתם?
הכירו את מונגיי: מדענים פיתחו בננה עם קליפה אכילה. המחיר ביפן כמעט 20 שקלים לבננה בודדת. וזה טעים?
אי פעם התעצלתם לקלף בננה וחשבתם לנגוס בקליפה שלה? חברת יפנית בשם "סטוזו טנקה" סוגרת את הפינה הזו עבורכם. על פי ה-"ניו יורק פוסט", מדענים פיתחו בננה בשם "מונגֶיי", עם קליפה אכילה לחלוטין. דרך אגב, פירוש המילה מונגיי ביפנית, הוא "בלתי ייאמן".
המדע שמאחורי הפרי המהפכני הזה כולל נטיעות וגידול עצי בננה בסביבת טמפרטורה של מינוס 60 מעלות צלזיוס. בדיוק ברגע הנכון, הבננות מופשרות ונשתלות מחדש – כלומר, השינוי בטמפרטורה גורם לבננה לצמוח במהירות רבה מהרגיל, ומותיר את הבננה עם קליפה בעלת מרקם "דמוי חסה", מספר טסויה טנאקה, דובר חברת D&T לגידולי בננה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- אייל שני פתח מסעדה בניו יורק
מספר עיתונאים יפניים ברי מזל מאתר RocketNews 24 ניסו את הפרי החדשני ודיווחו על הממצאים שלהם: "אכן לבננה הזאת יש קליפה דקה מאוד, וגם הטעם עוצמתי במיוחד, דומה יותר לזה של אננס". הפרי עצמו, כך דווח, מתוק מאוד: יש בו כ-24.8 גרם סוכר, לעומת ממוצע של 18.3 גרם סוכר בבננה רגילה. העיתונאים הוסיפו כי "הקליפה בפני עצמה אינה טעימה במיוחד".
אם תרצו לעשות מבחן טעימה בעצמכם תצטרכו להזמין כרטיס טיסה ליפן: בשלב זה בננות מונגיי נמכרות רק בחנות הפירות היוקרתית במערב יפן "טנמניה אוקיאמה", ובשל הכמות המוגבלת של הבננות מהמהדורה הראשונית הזו, תצטרכו להיפרד מ-19.60 שקלים עבור בננה בודדת, מחיר שככל הנראה קצת יעיב על הטעם.