מה אוכלים באזור הכינרת?
לידיעת המטיילים: ספונטניים מספיק כדי להתניע את האוטו ולצאת לכיוון הכינרת או שבעצם אתם מתכננים חופשה באזור עמק הירדן? כך או כך, הכתבה הזו בדיוק בשבילכם - הכירו את המסעדות בסביבת הכינרת
נופה המרשים של הכינרת היא סיבה טובה מספיק להגיע לעמק הירדן, אזור שבתקופה זו נצבע בירוק ונראה לפרקים כמעט כמו אירופה. גם האופי הרגוע של האזור היפהפה הזה, הוא כנראה בדיוק מה שצריך בשביל חופשה טובה. אבל רגע, מה בדיוק אפשר לאכול שם?
עוד כתבות שיכולות לעניין אתכם:
תמצאו כאן מכל טוב, החל ממסעדות בשרים, דרך מסעדות שף מפונפנות
ועד בר יין וחוות שוקולד לכל המשפחה. יצאנו לבדוק מה יש לאכול ליד הכינרת.
טיביס ורד הגליל
אם תגיעו בימי החורף הקרים (למרות שאין לנו הרבה מאלה השנה) תוכלו ליהנות מהקמין המעוצב שממקום במרכז החלל. חובבי היין יהנו כאן ממבחר יינות מהגליל, ומחדר יין מרשים.
מנת הדגל במקום היא הפורטרהאוס, המבטיח חוויה קולינרית לקרניבורים, אבל לא רק: מצד אחד תקבלו שם בשר פילה רך ונימוח, ומהצד השני - סינטה בשרנית ועסיסית עם עצם באמצע. בנוסף, התפריט מציע מנות כמו טורטליני מוח טלה בסלסה של עגבניות וכוסברה, חזה ברווז צלוי ברוטב פירות יער וגם טרין כבדים בטעמי פרובאנס.
חוות ורד הגליל, 04-6330885, ראשון-שבת 12:00-22:00, לא כשר
מגדלנה
השף יוסף (זוזו) חנא מגיש במסעדת השף המעוצבת והמושקעת שלו (המשקיפה על הכינרת ועל הר הארבל), תפריט גלילי ים-תיכוני עם השפעות מהמטבח הלבנוני.
בין היתר, תמצאו שם שישברק ממולאים בטלה וצנוברים מבושלים ביוגורט עזים עם נענע (62 שקלים), תבשיל עולש בר עם בצלים מקורמלים ויוגורט כבשים (52 שקלים) וגם קובה במילוי גבינת לבנה על רוטב טחינה.
בעיקריות יגיש לכם זוזו צלעות טלה מושלמות על תבשיל פריקה עם ירקות שורש (155 שקלים); שרימפ טרי על תבשיל עולש; פילה לברק בחמאה לימונית על קרם תפוחי אדמה וירק העונה (125 שקלים) ועוד מנות מרשימות במיוחד. יש גם אפשרות להזמין כאן את "ארוחת טעימות השף", שכוללת את כל המנות (מהפתיחה ועד הקינוח) ב-280 שקלים. אגב, פלטת סלטים לפתיחה לא תקבלו כאן, כך שאם תחשקו בשילוש הקדוש של חומוס, צ'יפס, סלט - מסעדת "תנורין" (גם היא בבעלות השף) שוכנת ממש ממול, ומוכרת בעיקר בזכות הקבבים המופלאים שלה.
ובחזרה ל"מגדלנה": אל תוותרו על המנות האחרונות שמגישים כאן: פלטת קינוחים שכוללת מלבי מושלם, קטאייף אגוזים על קרם פטיסייר ודובדבני אמרנה, חלאווית אלג’יבן (בצק סולת במילוי גבינה ערבית מתוקה) וקרם ברולה עם גבינה לבנה - שילוב מנצח של מתיקות וחמצמצות עדינה.
מתחם צומת מגדל (על כביש 90), 6730064 04, ראשון-שבת 15:00-12:00, 24:00-19:00, לא כשר
1910
בבר-מסעדה שממוקם בחצר ראשונים שבקיבוץ דגניה א' הנושק לכינרת, יבשל עבורכם השף עודד שוורצברד, שעבד בעבר בכמה מהמסעדות המובילות בתל אביב, מנות ים-תיכוניות בסגנון איטלקי, המבוססות ברובן על חומרי גלם מקומיים.
במסעדה, שהוקמה לפני חמש שנים במבנה שבגלגול הקודם שלו שימש כלול, כמתפרה וגם כבית קפה, לא תמצאו תפריט סטנדרטי של מנות ראשונות ועקריות אלא מנות גדולות וקטנות יותר, שמחולקות לקטגוריות: צמחוניות, דגים ופירות ים, טאבון ובשר.
מנת הדגל של המקום היא ניוקי ישראלי מתפוחי אדמה במילוי בקר עם קציפת איולי, כרובית וסלק צלוי, פלפל צו'מה, זעתר ופלפל חריף (56 שקלים).
תוכלו למצוא בתפריט גם פסטות בעבודת יד כמו פסטה לינגוויני שחורה "קרבונרה" עם קרם שמנת, בצל וכרישה, שרימפס, אווז מעושן ותרד (58 שקלים), פוקאצ'ה שנאפית בטאבון הממוקם בכניסה למסעדה ומוגשת עם מטבלים שונים (24 שקלים); סלט אנדיב עם אגסים ביין לבן, זוקיני, גבינת גרוגנזולה ואגוזים מקורמלים (48 שקלים) ופיצות מעולות כמו פיצה ליגוריה עם קרם בשמל וכמהין, מוצרלה, פטריות, בצל, תרד ורוקט (62 שקלים) שנאפות גם הן בטאבון האיטלקי והמרשים.
על מחלקת הקינוחים אחראים אחיו ואשתו של שוורצברד - הקונדיטורים ערן שוורצברד ובשמת וינר-שוורצברד. בין היתר תוכלו לאכול שם קינוח מסקרפונה עם ביסקוטי, יין מרסלה ורוטב אספרסו שממש לא כדאי לכם לפספס, וקרם גבינה עם וניל, תותים טריים וטוויל קרמל.
קיבוץ דגניה א', 04-6608565, 053-7931826, ראשון-שישי 18:30-עד אחרון הלקוחות; שבת 12:30-עד אחרון הלקוחות, לא כשר
Vila v
מסעדת השף של גיא בן שמחון, שממוקמת במתחם צימרים ביישוב חד נס. האווירה כאן אינטימית ונינוחה, והמקום כולל 20 מקומות ישיבה בלבד. על השולחנות מפות לבנות, והחלונות מהבר הקטן משקיפים על הנוף המקסים של הגולן והכינרת.
התפריט כאן עונתי, ומציע מנות עם השפעות איטלקיות וצרפתיות כמו פולנטה מתירס טרי עם פטריות ושמן כמהין (55 שקלים), צלעות טלה ביין מרסלה עם תפוחי אדמה אפויים (155 שקלים), בף בורגניון (155 שקלים), נתח קצבים עם ציר בקר ושום קונפי (155 שקלים), וכן מנות דגים כמו פילה דג מוסר ים עם עגבניות מיובשות וזעתר (120 שקלים).
בתאום מראש נערכות כאן סדנאות בישול המותאמות לזוגות ולקבוצות קטנות עד 16משתתפים בהנחייתו של בן שמחון. בין הסדנאות: סדנת בישול גורמה, סדנת המטבח המודרני – פיוז'ן, סדנאות בשר ודגים.
חד נס 055-2277120, ראשון-שישי 23:30-18:30, לא כשר
רוטנברג
מסעדה שף השוכנת במבנה היסטורי, ובה מוגש תפריט המבטא הלכה למעשה את עקרונת ה-Farm to Table. השף והבעלים, יזהר סהר, רוקח כאן מנות עונתיות שהן תוצאה של מחקר תרבות קולינרית שערך במשך שנים, מתוך שאיפה להגיש את האוכל שאפיין את המקום בו פועלת המסעדה מאז התקופה העתיקה.
בין היתר תמצאו שם מנות פתיחה כמו סלט תרד ותותים עם גבינת מרסלן וגרעיני חמניה (46שקלים) וקלמרי סגול בשום ויין לבן, עם שום קונפי, קרם פרש ובצל סגול (39 שקלים). בעיקריות תוכלו להתלבט בין 180 גרם של נתח טלה בעישון עדין עם פריקה ועשבים (120 שקלים); פסטה טרייה עם זוקיני, שום, בזיליקום וגבינה (68 שקלים) או מנה של פילה מוסר עם תבשיל חובזה ופירה תפוחי אדמה (96 שקלים)
לאחרונה השיקו ב״רוטנברג״ גם מאפייה ומעדניית בוטיק הפועלת בימי חמישי בין השעות 20:00-14:00 ובה מאפים טריים, לחמים ומוצרים מקומיים. כמו כן, בימי שישי-שבת, בין השעות 12:00-10:00, מגישים כאן בראנצ'ים שמחירם 170 שקלים לזוג.
גשר הישנה, 04-6752237, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי 23:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר
מושבוצ
בר-מסעדה בסגנון כפרי הממוקם במושב רמות, כשני ק"מ מחופה הצפון-מזרחי של הכינרת, המשלב בין אווירה אינטימית ונינוחה לתפריט Farm to Table משובח ועונתי שכולל בשרים מעושנים, קדירות ותבשילים, ירקות ומבחר יינות עשיר במיוחד, כולם תוצרת הגולן.
המסעדה הוקמה לפני כעשור על ידי השף ארז רגב (שניהל בעבר את מסעדת "אודאון" בתל אביב, ואת מסעדת "ורד הגליל" בצפון), שמכנה אותה: "פשוט מסעדה עם אוכל טוב". ואכן, במסעדה היפה עם חלונות הזכוכית מהם נשקפת הכינרת בשיא תפארתה, יודעים בדיוק איך לשמח את הסועדים: השף יפתח בן דוב (שעבד בעבר במסעדות גורמה עם כמה כוכבי מישלן בבריסל ובאיטליה), מייצר מהירקות הטריים שגדלים במושב מעלה גמלא שברמת הגולן, ומהבשר המשובח שמגדלים עבור המסעדה במושב כנף - יופי של אוכל.
בין היתר תמצאו שם נתח אסאדו עגלה בקר (800 גרם) - שהוא גם מנת הדגל של המקום - שלפני שהגיע לצלחת, בילה 24 שעות בסו וויד (ואקום) ב-80 מעלות, ולסיום מועבר להשחמה ולקלבת טעמים במעשנת (118 שקלים); 300 גרם של סינטה עגלה מקומי (138 שקלים); 350 גרם של פריים ריב טלה (148 שקלים) ועוד. המנות מוגשות לצד תוספות כמו פאפאס צ'יפס, סלט כפרי בוינגרט תמרים, בטטות צלויות, פירה בטטה עם שום וטימין או פריקה מבושלת בציר בקר וירקות שורש.
אבל עוד לפני הסטייקים, כדאי שלא לוותר על סלט התפוחים והרימונים עם פקאנים קלויים והעלים הירוקים בויניגרט תמרים (44 שקלים), ועל מנת הקבבונים הנטחנים במקום בתיבול ביתי ומוגשים לצד בצל, פלפל חריף על הגריל ופאפאס צ'יפס (78 שקלים). את ארוחת הבשרים הזו תוכלו לקנח במלבי עם שערות חלווה, בוטנים מקורמלים, פירות טריים ורוטב שוקולד עם דובדבנים או בקינוח קרם ברולה חצי קפוא עם בננות, גלידת שוקולד וטוויל שוקולד, מקושט באגוזים קצוצים (39 שקלים).
דליות 36 רמות, 04-6795095, ראשון-רביעי 21:00-13:00; חמישי-שישי 22:00-12:00, לא כשר
מרינדו
המסעדה היא חלק ממתחם שפועלות בו מעדנייה ואיטליז, ויש לה שלוחות בתל אביב וברמת השרון. העיצוב שלה אינו מרשים במיוחד, אבל הבשר המצוין שמוגש בה הוא לא פחות מאשר תענוג לחך.
מתחם "מרינדו", שקם על חורבותיו של מפעל מזרנים, הוקם על ידי איש העסקים רועי תבור והיזם איתמר קנדליק, שמטפחים החל משנת 2003 טלאים ועגלים מגזעים שונים שגדלים בחווה במושב כנף שברמת הגולן. בתפריט של המקום אפשר למצוא מנות כמו פולנטה (42 שקלים), בקר, טלה, עוף וגם אפשרות לטעום מהכול ב"מיקס מרינדו" המתומחר לפי מספר המשתתפים בחגיגה (619-260 שקלים).
לקרניבורים רציניים מומלץ לנסות כאן את השיפוד הכפול שעליו מסודרים תשעה סוגי בשר (כ-700 גרם), בעלות של 335 שקלים למנה זוגית, את מנות הטלה המצוינות שקשה להפסיק לזלול וגם את הקבבים והנקניקיות שמכינים מבשר טרי שנטחן במקום. גם הפורטרהאוס עגל יעשה לכם נעים בחך (189 שקלים לסועד, 329 שקלים לנתח זוגי). ואם במקרה הגעתם הנה עם חברים צמחוניים, אל דאגה - יש כאן מבחר אופציות צמחוניות המבוססות על ירקות מקומיים.
מול הכניסה לקיבוץ עין גב, 04-6658555, ראשון-שבת 21:00-12:00, לא כשר
זיגל
מסעדת הבשרים הכשרה ששוכנת בכפר האמנים הפסטורלי אניעם שברמת הגולן (קרוב מאוד לכינרת), השיקה בימים אלו תפריט חדש המתבסס על נתחי פרימיום משובחים שיושנו במעשנה שבמסעדה: אסאדו, פריים ריב, נתח קצבים, אנטרקוט אנגוס, ספריבס טלה ובריסקט. כמו כן, למעשנת הבשר נוסף רוטיסרי חדש שיכין עופות עסיסיים בגריל.
אז מה בתפריט? חציל סינייה שמוגש על לאפה עם בשר טחון, שמן זית, טחינה ונגיעות מטבל עגבניות (51 שקלים); שרקוטרייה - מחבת נקניקיות שמכינים במקום בעישון קל עם כרוב כבוש (55 שקלים) לראשונות.
בעיקריות מגישים כאן נתחי פרגית בסיידר תפוחים (72 שקלים); סטייק אנטרקוט שמיושן במקום (119 שקלים); אסאדו מהמעשנה (94 שקלים); ספריבס טלה בזיגוג סיידר תפוחים (103 שקלים); נתח קצבים (129 שקלים); ולקרניבורים רציניים מציעים כאן פלטת "זיגל מיקס" שכוללת נקניקיות צ'וריסוס, פרגית, אנטרקוט ואסאדו (229 שקלים).
כפר האמנים אניעם, 04-8335533, ראשון-חמישי 22:00-12:00; שישי ומוצ"ש פתוח לקבוצות בלבד בתיאום מראש, כשר
איסקנדר
המסעדה, ששוכנת על גדות נהר הירדן , מתמחה בהכנת מנות גריל בסגנון ים-תיכוני עם נגיעות מהמטבח הטורקי. בכניסה למסעדה, ניצב טאבון אבן אותנטי, ממנו בוקעים ניחוחות של מאפים טורקים כמו פידה איסקנדר - מאפה ממולא בחצילים ועגבניות (28 שקלים); לחמאעג'ון במילוי בשר טלה (34 שקלים) ועוד.
עוד בתפריט: מגוון סלטי הבית ולחם הבית שנאפה בטאבון שבמקום (14 שקלים לסועד); שמונה מיני נקניקיות מרגז פיקנטיות וצלויות על הגריל (28 שקלים); 300 גרם נתחי קצבים לצד ירקות קלויים ורוטב צ'ימיצ'ורי (128 שקלים); צלעות טלה- 350 גרם צלעות טלה לצד ירקות קלויים וצ'ימיצ'ורי (132 שקלים), דג פורל וסלמון ועוד.
קיבוץ גדות, 04-9007020, ראשון-חמישי 20:00-12:00; שישי 12:00-עד כניסת השבת, מומלץ להזמין מקומות מראש, כשר
אנגוס
מעצמת בשר השייכת לפאדי דאבח שמגיש במסעדותיו ובקצביות הבוטיק שלו שפזורות ברחבי הארץ, נתחים מיוחדים מטלה ועגל, המבורגרים ועוד.
בין המנות המוצעות שם תמצאו מיקסבורגר 230 גר' (35 שקלים), פריים ריב עם צ'יפס, הום פרייז, סלט ירוק וסלט קולסלאו אסייתי (38 שקלים ל-100 גרם) ואנגוס שורט ריבס (אסאדו) בבישול איטי וצלייה בגריל, המוגש לצד תוספות לבחירה (89 שקלים).
צומת מגדל (כביש 90) מתחם ויתנייה (טבריה), 04-6950967, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר
בקצה הנחל
מסעדה מזרחית עם תפריט המבוסס על המטבח הלבנוני עם נגיעות מהמטבח הגלילי, שבין מנות הדגל שלה אפשר למצוא את ה"מוזאיק" - מאפה ממולא שווארמה (48 שקלים), "שנקאליש" (38 שקלים) - כדורי לבנה המוגשים עם עגבניות, בצל ועלי זעתר ירוקים, מיני ממולאים ("דולמא" ו"שייח אל מחשי"), "חשווה, (אורז עם צנוברים), מבחר סוגים של "קבב על הסכין" (70 שקלים) ושישבראק. בנוסף יש כאן את כל הקלאסיקות המאפיינות את המטבח הערבי, ביניהן סלט פאתוש עם קרעי פיתה שרופה, סלט טבולה (28 שקלים) וקובה (33 שקלים).
קיבוץ גינוסר, 04-6717776, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר
תנורין
מסעדה שמגישה מטבח גלילי המשולב עם קולינריה מודרנית, בבעלותו של השף יוסף (זוזו) חנא. המסעדה ממוקמת במתחם תחנת הדלק בצומת כח, ממש מול מסעדת "מגדלנה" שלו (ראו למעלה), ובה, לעומת מסעדת השף, תוכלו לפתוח את הארוחה עם מגוון מזטים כמו "שנקליד" - לבנה עזים גלילית עם נענע, עגבנייה ושמן זית (35-28 שקלים).
לעיקרית מציעים כאן שישברק גלילי (78 שקלים), עראייס (48 שקלים) וגם מבחר מנות גריל, דגים ופירות ים. מנות הדגל במקום הן המושט המטוגן, הקבב הענתבלי והחומוס , שנחשב במיוחד על ידי חומוסולוגים ישראליים.
צומת כח כביש 90, 04-8218755, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
אחלה טלה
מסעדה ערבית ותיקה שבה מגישים פירות ים, דגים אפויים ומטוגנים, מנות בשר, הרבה טלה, קבבים וגם אוכל ערבי אסלי כמו מסחן ועלי גפן ממולאים. למרות התפאורה שתזרוק אתכם חזרה לשנות ה-80 העליזות וההגשה הלא אופנתית בעליל של המנות, זוהי מסעדה מצוינת, המגישה מנות נדיבות במיוחד והשירות בה נעים.
צומת צלמון כביש 807, 054-7346014, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
מפגש הדייגים
סוג של טברנה-מסבאה הממוקמת בתוך מבנה עץ לא גדול, עם אווירה שתזרוק אתכם לכפרים ביוון, עם המוזיקה היוונית, הדייגים והאותנטיות שמסביב. מגישים כאן בעיקר מזטים ודגים מטוגנים כמו בורי, מושט וסרדינים ולצידם צ'יפס מטובל בשום ולימון וחמוצים, אותם כדאי ללוות עם כוסית אוזו שעושה פלאים למצב הרוח.
נמל עין גב, 054-5658009, שלישי, חמישי 1:00-20:00, לא כשר
הדגים
מסעדת דגים שממוקמת בקיבוץ עין גב, ונוסדה בשנות ה-40, זמן קצר לאחר הקמתו של הקיבוץ. המקום עבר הרבה תהפוכות מאז שנפתח, ולפני כמה שנים המסעדה עוצבה מחדש והתפריט שלה, שמבוסס על דגה טרייה מהכינרת, השתדרג.
בגזרת המנות הראשונות תמצאו ברוסקטות עם סרדינים כבושים, כוכבי אניס, בצל כבוש ועשבי תיבול (35 שקלים), מושט מטוגן (89 שקלים) ושווארמה מושט על טחינה עם גרגירי חומוס (86 שקלים). בנוסף, מגישים במקום גם פילה מושט עם פריקי ותבשיל אפונה (92 שקלים), פורל, דניס, לברק, מוסר ולוקוס (118-108 שקלים). למי שלא בעניין של דגים מציעים כאן קיש בטטה, כמה מנות פסטה ופיצה.
עין גב, 04-6658136, ראשון-רביעי 18:00-9:00, חמישי 21:00-9:00, שישי 24:00-9:00, לא כשר
על הנהר
ביסטרו בן 12 שנה, השוכן בתוך חורשת אקליפטוסים על שפת נהר הירדן, ליד דגניה. בשעות הערב יש בו אווירה של ביסטרו, והחל מהשעה 23:00 המקום הופך לבר ומקום מפגש עבור תיירים וצעירי האזור. מומלץ שלא להגיע לכאן בלי להזמין מקום מראש, כי המקום מלא במבלים וסועדים בכל ימות השבוע.
"על הנהר" שייך לשני אחים מהיישוב מנחמיה, שמציעים כאן תפריט אלכוהול עשיר עם מעל 50 סוגי ויסקי ותשעה סוגי בירה מהחבית. בימי ראשון יש במקום ליין ללא תחתית במסגרתו, תמורת 78 שקלים, תוכלו לשתות בירה או קאווה עד בלי די.
תפריט האוכל כאן מציע קצת מהכול: מנות ראשונות כמו לחמניות באן עם תבשיל בקר (38 שקלים), פסטות כמו ניוקי אנטרקוט (69 שקלים), כריכי בשר (59-49 שקלים), סלטים, בשרים, דגים ופירות ים.
מתחם הירדנית, קבוצת כינרת 04-6759690, ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר
ניקה
מאפייה, קונדיטוריה ובית קפה השייך לקונדיטורית עינב ליברמן. לכל עוגה ועוגייה שהיא אופה יש סיפור אישי ומיוחד, ומבחר עוגות השמרים הנהדרות שלה מגוון וכולל שמרים שוקולד, שוקולד חלווה, אגוזים, פרג, שקדים וגבינה.
במהלך השבוע תמצאו במאפייה עוגיות ומאפים ממכרים, לצד קינוחים מפונפנים שיספקו ביסים שמימיים של אושר. בשישי בבוקר, מלבד המאפים והעוגות, שהמבחר שלהם מתרחב לכבוד סוף השבוע, ליברמן מציעה כאן גם תפריט נשנושים שאפשר לשבת ולאכול במקום כמו פוקאצ׳ות, קישים, בייגלה עם מטבלים, ג׳בטות עם תוספות מעניינות ובורקס ענק (30 שקלים).
המלצה שלנו: אל תצאו מכאן ללא עוגיות השקדים שנמסות בשנייה שהן נוגעות בחך, על תוותרו על עוגת השמרים שוקולד העשירה ועל עוגיות הפלורנטין, שהיו מהטעימות שטעמנו בחיינו. מחירי העוגיות נעים בין 35-25 שקלים, ומחירן של עוגות הפס נע בין 60-40 שקלים.
אשדות יעקב מאוחד,04-6757971, ראשון-חמישי 17:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר
St. Urban Wine Bar
בר יין שנפתח בתוך מרתף היין העתיק של "המלון הסקוטי" בטבריה. הבר, בעל התקרות המקושטות והעיצוב המרשים, אינו גדול וכולל 20 מקומות ישיבה בלבד בפנים, בחוץ יש אזור ישיבה נוסף הכולל מרפסת דק. בימי שישי מתקיים במרפסת הזו משתה צהריים עמוס במיוחד, שמכנס את כל חובבי היין שבאזור.
מי שפתח את המקום הם עומרי יצחק, סומלייה בוגר Wset בלונדון ודניס בודסוב, היינן והיזם של הבר. השניים מציעים במקום תפריט יין עונתי הכולל 30 סוגי יין שנמכרים בבקבוקים. לכוסות פותחים כאן חמישה יינות לבנים, 5 יינות אדומים, מבעבע אחד, רוזה אחד ויין קינוח אחד (45- 30 שקלים לכוס), כשהדגש כאן הוא על יינות ישראלים בלבד.
בקרוב יפעל במקום גם מטבח, ממנו יצאו נשנושים קטנים ואיכותיים של גבינות מהמחלבות המקומיות ונקניקים תוצרת חו"ל, סלמון כבוש, עלי גפן ואנטיפסטי.
"המלון הסקוטי" גדוד ברק 13 טבריה, 052-4562504, שני-חמישי 24:00-17:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר
פרסקה
פיצרייה מיוחדת שבה פועל טאבון איטלקי, איכותי ומקצועי, ממנו יוצאות פיצות מושלמות מבצק מחמצת שאור שנאפות בחום של 485 מעלות. הפיצות יוצאות בגודל אחיד של 30 ס"מ, והתפריט כולל מבחר מגוון של פיצות פשוטות כמו מרגריטה (48 שקלים), מעניינות יותר כמו מלנזנה (55 שקלים) ומקוריות כמו פיצת "תום ופפדיו" עם גבינת תום עיזים ופלפל פפדיו (58 שקלים).
קיבוץ מסדה, 04-6657266, ראשון-חמישי ושבת 23:00-17:00, לא כשר
גליתא
חוות שוקולד הממוקמת בקיבוץ דגניה ב' (סניף נוסף של הרשת ממוקם בקיבוץ צובה שליד ירושלים). את המקום הקימה השוקולטיירית גלית אלפרט, במטרה לאפשר להורים ולילדים להשתתף בסדנאות יצירה משוקולד.
מלבד סדנאות לילדים, מציעים ב"גליתא" גם סדנאות שוקולד למבוגרים, סדנאות משפחתיות ובחנות שצמודה לאזור הסדנאות - חובבי השוקולד יחוו חוויה קולינרית מעצימה. נמכרים כאן 25 סוגי פרלינים ומוצרי שוקולד נוספים כמו ליקר שוקולד מעולה, "אוגדן טבלאות שוקולד", גילגולדים, איגרות ברכה משוקולד ועוד.
קיבוץ דגניה ב׳, 072-3922500, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 17:00-10:00, כשר למהדרין