המשמש שיגיע בקרוב בפסח - יעלה 60 שקל לק"ג
בגליל העליון ניטעו לראשונה עצי משמש לגידול מסחרי, המקדים את עונת הפרי בחודש באמצעות מים בטמפרטורת 42 מעלות. אך אם נרצה לאכול את הפרי כבר בפסח - נצטרך לשלם הרבה כסף
הבוקר (יום ד') ניטעו מאות עצי משמש בחוות המטעים שבגליל העליון לגידול מסחרי, לאחר שש שנות מחקר של מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון והחברה לפיתוח הגליל. החוקרים אומרים כי מדובר במשמש שייהנה מחימום באמצעות מים מקידוחי שמיר, בטמפרטורה של 42 מעלות, כך שחום המים יגרום למשמש לפרוח מוקדם יותר ולספק פרי איכותי כבר בחג הפסח, כחודש לפני תחילת עונת הגידול בארץ.
ראש המועצה האזורית גליל עליון, גיורא זלץ, שסייע בנטיעת שתילי העצים הראשונים אמר: "כילד אני זוכר את הפיתוחים והחדשנות מהגליל, שהצעידו את החקלאות הישראלית בארץ ובעולם והיום אנחנו מצמיחים פיתוח חדש לשיווק מסחרי, שיעניק יתרון לחקלאי הגליל. בעזרת השם ובעזרת החקלאים, נראה דונמים רבים של פרי. המים המחממים את בתי הגידול בחממה, מועברים בצינורות לגידול דגים בברכות הדגים הסמוכות, כך שקיים ניצול מקסימלי של המים מקידוחי שמיר".
רמי אברהמי, פרויקטור תחום המשמש מקיבוץ ברעם, השותפים בגידול החדש, עם החברה לפיתוח הגליל, הסביר: "נטיעת בית צמיחה ויישום המחקר הינו יום חג. אנו נוטעים בשלב זה 5 דונם של משמש וכבר בשנה הבאה נרחיב את הגידול. המטרה הינה לספק לשווקים בונבוניירה, משמש איכותי ומתוק מאוד כחודש לפני העונה, כך שניתן יהיה ליהנות ממנו כבר בפסח וזאת במחיר של 50-60 שקלים לק"ג".
סמנכ"ל החקלאות בחברה לפיתוח הגליל, עמוס לוין, ברך על שיתוף הפעולה בין החברה לפיתוח הגליל, מו"פ צפון, מים בגליל, מועצה אזורית גליל עליון, קיבוץ ברעם והחקלאים ואמר: "בתוך חמש שנים יוקמו בגליל יותר ממאה דונם של בתי צמיחה שיאפשרו ייצוא פירות מקדימים ואיכותיים לשווקי הארץ והעולם".
יו"ר המועצה הכלכלית בקיבוץ ברעם, יוסי הלפרין, סיכם ואמר: "בלי חזון לא ניתן לעשות דבר, הגליל ידע בעבר לקדם פיתוחים בראייה עתידית והיום אנחנו מחדשים זאת".
הפיתוח החדשני יחד עם פיתוחים רבים נוספים, יוצגו במסגרת "כנס חקלאות חכמה" של החברה לפיתוח הגליל ביום רביעי הבא (14/2) במלון גליליון, אז יחנכו גם את מרכז החדשנית, המאגד את פעילות המחקר בגליל ובגולן בין מו"פ צפון, מו"פ גולן ומיגל.