שתף קטע נבחר
 

בשביל מה אני צריך את כל הטרראם הזה?

הדילמה של טום אביב, זוכה "מאסטר שף" ומבעלי מסעדת קוקו במבינו

בשיתוף בנק הפועלים

 

שנה אחרי שזכה בתוכנית "מאסטר שף" פתח טום אביב (28) יחד עם שותפים את המסעדה האיטלקית קוקו במבינו בתל־אביב, במקום שבו פעלה המסעדה האיטלקית פאפאס. הוא קורא לה "חאפלה איטלקית".

 

 (צילום: אוהד רומנו) (צילום: אוהד רומנו)
(צילום: אוהד רומנו)

 

"הדילמה הייתה לפתוח או לא לפתוח", מספר אביב. "מעבר לעובדה שמדובר בלפתוח עסק, מדובר בעסק מסוג שאפילו הבנקים מגדירים 'עסק בסיכון', כלומר, הלוואה לפתיחת עסק של מזון כמעט אף אחד לא מוכן לנדב. זה אומר שאתה נכנס מראש לעסק שהבנקים לא מאמינים בו. מעבר לזה, כל יום פותחים עיתון וקוראים על מסעדות חדשות שנסגרות. מדברים על סטטיסטיקות ש־80% מהן לא מחזיקות חמש שנים, וזה לא מפחיד - זה מבעית. אז השאלה הייתה בשביל מה אני צריך את כל הטרראם הזה, אם זה כל כך שחור".

 

אבל בכל זאת הלכת על זה.

"אני מדבר בשם עצמי, אבל כל אחד בתחום מכיר את הסיפור. בסופו של דבר זה ג'וק בראש שלא עוזב אותך. אנחנו נהנים לארח אנשים, להאכיל אנשים, ובסופו של דבר זה מה ששבר את הדילמה, הנטייה האמוציונלית, ופחות השיקול הכלכלי. שוק האוכל היום רווי בתחליפים לפתיחת מסעדה, כמו דוכני מזון מהיר, או פוד טראק, שזה מזנונים ניידים שעושים אירועים פרטיים. עשיתי במשך שנה אירועים פרטיים והשתכרתי נהדר, אבל בסופו של דבר זה לא ממלא אותך כמו לארח אנשים אצלך במקום, אז החלטתי ללכת ללא נודע, שהוא פחות בטוח מאירועים פרטיים".

 

מה הביא להחלטה הסופית? 

"מפגש מקרי עם מסעדנים חברים (אורי רז ואיתי ביטון - ח"ד), שהיו בעלי מסעדת פאפאס. הם רצו לשתף אותי ושאהיה השף של המקום, ואני העדפתי משהו חדש, להפוך את המקום למשהו אחר לגמרי, ומשם זה נוצר ונעשינו שותפים במסעדה, ממקום של אמונה בנכס. האמנתי בחזון שלהם, והם נתנו לי ביטחון. באתי לעסק הזה כחדש, והעובדה שמצאתי לי שותפים לדרך עם ניסיון, שיכולים לתת לי גב עם הוותק שלהם, זה נתן לי את הדחיפה הסופית".

 

היה מישהו נוסף שייעץ לך?

"התייעצתי עם אבי, מסעדן ותיק (עשי אביב - ח"ד), שפסל את הרעיון על הסף כי הוא מכיר את הקשיים ואיך זה לעשות עסקים בארץ, ובכלל פחות מאמין בשותפויות, כך שדווקא הוא היה לגמרי נגד. הלכתי נגד הדעה שלו ועם החלום שלי. אבל אני עדיין מתייעץ איתו על כל צעד, ענייני כספים, אירוח, איך להתנהל מול עובדים, הכל. כל פיפס קטן. הוא ראה שהבן העקשן שלו לא יורד מהסיפור ושזה בוער בו, אז אחרי שהחלטתי לעשות את הצעד, הוא מפרגן ועוזר ותומך".

 

בשיתוף בנק הפועלים

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד רומנו
טום אביב
צילום: אוהד רומנו
מומלצים