איך מכינים חרוסת מרוקאית? ארבעה מתכוני עדות
תימני, טורקי, גרמני ומרוקאי חוגגים יחד את ליל הסדר: כך תכינו חרוסת של ארבע עדות שונות
חרוסת בנוסח מרוקאי
המצרכים (ל-10 מנות):
1 חבילת תמרים בוואקום, מגולענים
1 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
1.5 כוס יין מתוק
1 כף קינמון
1/2 כפית ציפורן
עלי ורדים יבשים
אופן ההכנה:
- ממיסים את התמרים ביין על להבה נמוכה עד לקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את האגוזים.
- מרפדים כלי בעלי ורדים מיובשים ושופכים את החרוסת, ומקשטים מעל שוב בעלי ורדים.
חרוסת בנוסח תימני
המצרכים (ל-10 מנות):חבילת תמרים בוואקום
3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס שומשום קלוי
200 גר' צימוקים
1 כוס אגוזים
1/2 כוס דבש
1 כפית קינמון
1 כפית חוויג׳
אופן ההכנה:
- מגלענים את התמרים ומועכים אותם עם מים רותחים.
- מוסיפים שומשום קלוי.
- טוחנים יחד את שאר המצרכים, ומערבבים יחד עם התמרים.
חרוסת בנוסח טורקי
המצרכים (ל-8 מנות):2 תפוחי עץ ירוקים קלופים, מגוררים ומסוננים היטב
250 גר' תמרים מגולענים
1 כוס יין אדום מתוק
60 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס
2-3 כפות סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את כל החומרים חוץ מאגוזי המלך.
- מבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזלים מתאדים והתערובת הופכת להיות מעין עיסה רכה. מעבירים למטחנה וטוחנים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוציאים לכלי ומפזרים אגוזים מלמעלה.
חרוסת בנוסח גרמני כפרי
המצרכים (ל-8 מנות):
5 אגסים, מגוררים וסחוטים
5 תפוחים עץ ירוקים, מגוררים וסחוטים
1 כוס יין אדום מתוק
2 כוסות אגוזי מלך, טחונים דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את התפוחים והאגסים עם היין על להבה נמוכה עד שהרוטב מעט מסמיך.
- מסירים מהכיריים ומוסיפים את אגוזי המלך הטחונים.
- מצננים במקרר יממה לפחות, ומגישים.
המתכונים באדיבות מיזם "נשים מבשלות", פרויקט חברתי-קולינרי המציע ארוחות חג מסורתיות ממטבחים אותנטיים של מבחר עדות ומתרבויות שונות. הזמנת ארוחות הביתה ליל הסדר תוכלו לבצע עד לתאריך 25/3 בטלפון: 03-6012418 או באתר