מהי הפסטה האהובה על מירי רגב?
הנשיא לא יכול לעמוד בפני ספגטי נפוליטנה עם פפריקה חריפה של רעייתו, נחמה ריבלין; פסטה בולונז מעניקה לג'ודוקא אורי ששון אנרגיות לפני תחרויות; ניר ברקת לא מוותר על פסטה ברוטב עגבניות עם צלפים וטונה; וגם פסטה בסגנון ים-תיכוני של השרה מירי רגב: לרגל מרתון ירושלים קיבצנו כמה מתכונים לפסטה, ויש גם מתכון של השף שלום קדוש לפטוצ'יני ברוטב ארטישוק ירושלמי וכמהין
ספגטי נפוליטנה עם פפריקה חריפה I הנשיא רובי ריבלין
הנשיא ריבלין מעדיף את הפסטה שלו בדיוק איך שאשתו נחמה מכינה אותה לנכדים שמגיעים לאכול אצלם. מכיוון שהנשיא אוהב אוכל חריף, אשתו דואגת להוסיף למנה שלו פפריקה חריפה. זוהי גם המנה האהובה על נכדם של בני הזוג, מתן, שמעדיף את הפסטה שלו ללא חריפות בכלל.המצרכים:
1 חבילה (500 גר') ספגטי
לרוטב -
1/2 2 קופסאות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מבשלים מים עד לרתיחה. כשהמים רותחים מכניסים פנימה את הספגטי ומבשלים עם מעט מלח במשך 8 דקות.
- מחממים שמן במחבת ומוסיפים פנימה את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומגישים עם רוטב טבסקו בצד.
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- מייסד תנועת סלואו פוד העולמית: "הישראלים סקרנים לגסטרונומיה חדשה"
- איך מכינים ורניקי? 4 מתכונים מהמטבח הרוסי
- המסעדה החדשה במקום "רפאל", שווארמה חדשה למאיר אדוני ועוד מקומות חדשים בארץ
פסטה קרה עם עגבניות מיובשות I שרת התרבות והספורט מירי רגב
השרה מירי רגב אוהבת מאוד לבשל ומבלה חלק ניכר מזמנה הפנוי במטבח. בכל הנוגע לפסטה, לשרה ישנה העדפה ברורה לסגנון ים-תיכוני ובעיקר למנות הקרות שבו.המצרכים:
חצי חבילה (250 גר') פסטה מסוג פנה
סלסילת עגבניות שרי, חתוכות לחצי
10 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
20 זיתי קלמטה, ללא חרצן
20 עלי בזיליקום
1 כפית שום כתוש
100 גר' צנוברים קלויים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
1 חבילת מוצרלה בייבי - לא חובה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים לפי הוראות הבישול הרשומות על החבילה.
- מסננים את הפסטה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל המצרכים ומוסיפים את הפסטה הקרה.
- מערבבים היטב ומגישים קר.
פסטה בולונז I אורי ששון
הג'ודוקא הישראלי אורי ששון, זוכה מדליית הארד באולימפיאדת ריו במשקל מעל 100 קילו, מקפיד לצרוך - כחלק מההכנה לתחרויות - מנות עתירות פחמימות על מנת לייצר את האנרגיה הנדרשת לו לתחרות. לא פלא, אם כן, שהפסטה האהובה עליו היא פסטה בולונז.
המצרכים:
1 חבילת (500 גר') ספגטי
לרוטב -
400 גר' בשר טחון
2 בצלים, קצוצים דק
1 גזר גדול, חתוך לקוביות בינוניות
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
4 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
1 כפיות שום
1 כף שמן, לטיגון
1 כפית סוכר
מלח, פלפל
פפריקה
אופן ההכנה:
- מטגנים בצל בכף שמן עד לשקיפות. מוסיפים פנימה את קוביות הגזר ורצועות הפלפל ומבשלים עד לריכוך (מומלץ לכסות את הסיר במכסה כדי להאיץ את ריכוך הירקות).
- מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת רסק העגבניות ומבשלים 3 דקות. מוסיפים סוכר, כפיות שום כתוש, מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
- בסיר נפרד, ללא שמן, מבשלים את הבשר תוך כדי ערבוב עם מזלג כדי שלא יהיו גושים. ברגע שהבשר משנה את צבעו לאפרפר, מוסיפים אותו לסיר עם הרוטב וממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד לאיחוד טעמים.
פסטה ברוטב עגבניות עם צלפים וטונה I ראש העיר ירושלים ניר ברקת
ראש העיר ברקת שומר על אורח חיים ספורטיביים ואת עיקר זמנו הפנוי מקדיש לריצות ולרכיבה על אופניים. לפני יציאה לפעילות ספורטיבית מאתגרת, ברקת לא מוותר על מנת הפסטה האהובה עליו, שמשלבת עגבניות, צלפים וטונה.
המצרכים:
1 חבילה (500 גר') פסטה, מבושלת לפי הוראות היצרן
לרוטב -
מעט שמן זית, לאידוי
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 קופסאות טונה בשמן
1 קופסה עגבניות קלופות (אפשר גם קוביות עגבניות)
10-8 עגבניות שרי
1 פלפל חריף קטן
חופן צלפים
אופן ההכנה:
- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הטונה עם חלק מהשמן ומטגנים מעט. מוסיפים את העגבניות, עגבניות השרי והפלפל החריף ומבשלים כ-20 דקות.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה, מפזרים את הצלפים ומגישים.
פטוצ'יני ברוטב ארטישוק ירושלמי, קרם כמהין ועלי זהב I השף שלום קדוש, מלון "לאונרדו פלזה" ירושלים
המצרכים (ל-6-4 מנות):
1 חבילת פסטה פטוצ'יני (500 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן (רצוי לבשל את הפסטה קרוב לזמן ההגשה ולא מראש)
לרוטב -
300 גר' ארטישוק ירושלמי צעיר, קלוף וחתוך לקוביות
4 יחידות ארטישוק בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות (ומושרות במי לימון למניעת השחרה)
1 כף של מחית כמהין - לא חובה
100 גר' עלי חוביזה צעירים או עלי תרד שטופים ונקיים, ללא הגבעולים - לא חובה
חצי ליטר של ציר ירקות
4 שיני שום שלמות ומקולפות
1 בצל לבן, חתוך לקוביות
2 יחידות בצלי שאלוט, חתוכים לקוביות
4 כפות שמן זית
4 כפות יין לבן יבש
מיץ מלימון אחד טרי (לשמור לסיום הרוטב)
1 גבעול תימין
פלפל לבן גרוס טרי
מלח
להגשה - לא חובה
6-4 פרוסות כמהין דקות
עלה זהב
אופן ההכנה:
- מטגנים את בצלי השאלוט בשמן זית עד לשקיפות (הקפידו לא להשחים אותם). מוסיפים את שיני השום, את כל הארטישוקים והטימין ומאדים 5-4 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את היין הלבן.
- מוסיפים פנימה את ציר הירקות ומבשלים עד לריכוך של הארטישוק. מוציאים את הטימין ומוסיפים לסיר את קרם הכמהין. מערבבים ומעבירים לבלנדר עם עלי התרד או החוביזה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה (שימו לב: לא לשים את כל הנוזל ביחד, אלא להוסיף כל פעם קצת ולטחון עד לקבלת המרקם הרצוי). טועמים ומוסיפים מעט ממיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הצורך.
- מעבירים את הרוטב למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים ובודקים את הטעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מציר הירקות כדי לדלל אותו מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- הגשה - יוצקים את ההמנה לצלחת עמוקה, מקשטים בפטריות כמהין שחורות ועלה זהב (לא חובה). אפשר גם לקשט בצ'יפס מארטישוק ירושלמי עם עלי טימין טריים או בכל קישוט אחר שרוצים.
טיפים:
על מנת לקבל רוטב במרקם עדין וחלק, מומלץ להוסיף בסיום העיבוד מעט שמן זית. אם הרוטב לא חלק לגמרי, אפשר להעבירו דרך מסננת.
המתכונים באדיבות מרתון "ווינר" ירושלים, שיתקיים ב-9 במרס