מתכון בטוח לאוזני המן
איך מכינים אוזני המן? לאופה אורי שפט יש מתכון בטוח לאוזני המן במילוי פרג קלאסי
דניאל לילה
אוזני המן
המצרכים (ל-40 יחידות):
לבצק -
1/2 ק"ג קמח (כ-4 כוסות)50 גר' שקדים טחונים דק ומנופים (1/4 כוס)
275 גר' חמאה
2 ביצים
120 גר' אבקת סוכר (1/2 כוס)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
1 קורט מלח
3 גר' אבקת אפייה
למלית פרג -
300 גר' חלב (כוס וחצי)
300 גר' פרג טרי טחון
200 גר' סוכר (כוס לא דחוסה)
50 גר' צימוקים
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
3 כפות ריבה או דבש
1 גרידה מלימון שלם
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים בקערה נפרדת.
- בקערת מיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה עם סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון). מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת מסה אחידה.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים. לשים מעט מאוד עד לקבלת מסה אחידה.
- משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות.
- מרדים את הבצק המצונן לעלה בעובי של כ-3-2 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
- מכינים את המלית - שמים בסיר חלב, פרג, סוכר, גרידת לימון וצימוקים ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.
- מוסיפים את הריבה או הדבש ואת האגוזים. מבשלים 5 דקות נוספות על להבה קטנה. מעבירים לשק זילוף ומצננים.
- הרכבת אוזני המן - מזלפים מלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לצורת אוזן המן.
- מניחים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
המתכון באדיבות מאפיית "לחמים"
אוזני המן - מתכון בטוח להכנה בבית
צילום: דניאל לילה
מומלצים