הכי קרוב לחמין: קדירת ירקות שורש
מתכון לקדירה טבעונית עם שפע ירקות, חומוס, עדשים ופירות מיובשים - הפירות המיובשים נותנים לרוטב מתיקות והערמונים מעניקים טעם אגוזי עדין, שמשתלב נפלא עם העדשים הכתומות
קדירת ירקות שורש עם קטניות, ערמונים ופירות מיובשים
הקדירה הזו היא הדבר הכי קרוב לחמין, מבלי להיות חמין. יש בה שפע של ירקות, גרגירי חומוס ועדשים. הפירות המיובשים נותנים לרוטב מתיקות, והערמונים מעניקים טעם אגוזי עדין שמשתלב נפלא עם העדשים הכתומות. מנגד, הלימון הכבוש והחומץ מאזנים את המתיקות. המלצה שלנו: הכינו אורז מלא, קינואה או קוסקוס ותיהנו מארוחה משביעה, מזינה וטעימה.
המצרכים (ל-6 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל, חצוי ופרוס
1 כרישה, חצויה לאורך ופרוסה דק (רק החלק הבהיר)
10 שיני שום קלופות
1 שומר, פרוס דק
1 בטטה, חתוכה לקוביות בגודל ביס
2 גזרים, חתוכים לקוביות בגודל ביס
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
100 גר' ערמונים קלויים בוואקום
10 שזיפים (או משמשים) מיובשים
1/4 כוס לימון כבוש קצוץ
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן-יין לבן
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול טריים קצוצים (רוזמרין, מרווה, טימין, זעתר,
אורגנו)
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף סילאן
להגשה -
אורז בסמטי לבן או מלא מבושל/קינואה/קוסקוס
אופן ההכנה:
- מחממים סיר ברזל כבד עם שמן זית, ומטגנים בצל וכרישה במשך 5 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את יתר החומרים, יוצקים מים עד מחצית מגובה הירקות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות עד שהירקות רכים. מגישים על אורז, קינואה או קוסקוס.
זהר לוסטיגר-בשן היא שפית טבעית ומנחת סדנאות לבישול בריא. עוד מתכונים קלים ומהירים בבלוג