אין חג בלי עוף: מתכון חגיגי לפסח של אהרוני
נמאס לכם מהעוף האפוי בתנור עם תפוחי האדמה? השף ישראל אהרוני מגיש מתכון חגיגי וקל להכנה של עוף צלוי עם גזר ודבש
עוף צלוי עם גזר ודבש
המרכיבים:
6 שוקיים או כרעיים של עוף
2 בצלים פרוסים
6 גזרים חצויים לאורכם (ואפשר גם לחתיכות קטנות יותר)
1 כוס יין אדום
4 כפות דבש
2 כפות שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים בתבנית את העוף עם הבצלים והגזרים החתוכים.
- מערבבים בכלי אחר את היין, הדבש, השמן, המלח והפלפל.
- יוצקים את תערובת היין לתבנית, מערבבים ומסדרים יפה, כך שצד העור פונה כלפי מעלה.
- אופים בתנור החם במשך שעה, עד שהעוף והירקות משחימים יפה ונעשים פריכים מעט. במהלך הצלייה "משקים" מדי פעם את החלק העליון של העוף בנוזל שבתבנית.
עוף צלוי
צילום: shutterstock
מומלצים