שתף קטע נבחר
 

3 מרקים ופשטידה: מתכונים לליל הסדר

אין ליל סדר בלי מרק: שלושה מתכונים למרקים מעדות שונות, וגם מתכון למעקוד - פשטידה טריפוליטאית כשרה לפסח

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרק קניידלך עם ירקות

המצרכים (ל-10 סועדים):

לקציצות -

2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים

3 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

קורט פלפל שחור

 

למרק -

10 שוקיים

2 בצלים שלמים

4 גזרים, חתוכים לטבעות

5 ענפים של סלרי חתוכים

1/2 צרור כוסברה

2 כפיות מלח

קורט פלפל שחור

פלאפל גבאי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת הקציצות - בקערה מערבבים את הקמח והתבלינים, יוצקים פנימה את המים הרותחים בהדרגה, ומערבבים היטב.  
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הביצים, מוסיפים לבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת למקרר עד לעד סיום הכנת המרק.
  3. מכינים את המרק - בסיר עם מים חמים מבשלים את הירקות עד לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים לרתיחה נוספת.
  4. בידיים רטובות ממים או משמן, מגלגלים מתערובת הקציצות כדורים בגודל אחיד. מוסיפים את הכדורים למרק, ומבשלים עד לרתיחה.

 

מרק שעועית

המצרכים (ל-10 סועדים):

400 גר' בשר שריר

2 כוסות שעועית לבנה (מושרית במים במשך 8 שעות לפחות) 

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שום כתוש

5 כפות רסק עגבניות

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

8 גבעולי סלרי קצוצים

1/2 צרור כוסברה קצוצה

פלאפל גבאי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים את השעועית. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
  2. מוסיפים לסיר את הסלרי וחצי מכמות מהכוסברה, ומתבלים במלח, פלפל, כמון , פפריקה ושום.
  3. מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

 

מרק תימני

המצרכים (ל-10 סועדים):

600 גר' בשר שריר

4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות

3 עגבניות, חתוכות לקוביות בינוניות

צרור כוסברה, קצוצה

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

10 גבעולי סלרי, קצוצים

2 כפות חוייאג' למרק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

2 כפות שום כתוש

פלאפל גבאי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבשר בסיר גדול עם מים עד לרתיחה, ומקפים את הקצף.
  2. מוסיפים את התבלינים והירקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך שעה או עד שהבשר מתרכך.
  3. מכבים את האש, מוסיפים חצי צרור כוסברה ומגישים.

   

פשטידת מעקוד טריפולטאית

המצרכים (לסיר גדול של ג'חנון או תבנית מלבנית גדולה):

לרוטב -

1 כף פפריקה מתוקה

1 כוס מים

1 כף רסק עגבניות

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף כורכום

1 כף מלח

מעט שמן

 

לפשטידה -

8 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

2 בצל, חתוך לקוביות

400 גר' חזה עוף טחון

צרור פטרוזיליה, קצוצה

צרור כוסברה, קצוצה

20 ביצים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - מוזגים לסיר מעט שמן. אחרי שהשמן מתחמם מוסיפים כף גדושה של פפריקה מתוקה. מערבבים, ומוסיפים מיד כוס מים. מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים של הרוטב ומערבבים היטב עד שהרוטב מעט נשרף.
  2. מכינים את הפשטידה - בקערה שמים את הבצל, תפוח האדמה והעוף. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים.
  3. מוסיפים את התערובת לסיר עם הרוטב, ומבבשלים כחצי שעה. מקררים.
  4. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולערבב בעדינות בשביל שהחלמונים לא ישברו.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות. משמנים תבנית ומעבירים לתוכה את התערובת.
  6. אופים בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות עד שהפשטידה מתקשה בחלקה העליון.
  7. פורסים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות "פלאפל גבאי" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק קניידלך עם ירקות
צילום: ירון ברנר
מומלצים