מתכון לרוסטביף סינטה ממולא באספרגוס
מחפשים מתכון חגיגי במיוחד לליל הסדר שגם יצטלם לכם טוב לאינסטגרם? לשפית סבינה ולדמן יש מנה בשבילכם
במקום להכין השנה רוסטביף קלאסי לשולחן הסדר שלכם, תוכלו למלא את הנתח בצרור אספרגוס טרי, שנמצא עכשיו בשיא עונתו. את האספרגוס תקשרו לרולדה ותצלו איך שזה. התוצאה יפה מאוד ונראית כמו זר פרחים המבצבץ מתוך נתח הבשר - גם טעים וגם מרשים.
רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס
מצרכים (ל-8 מנות):
נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
2 צרורות אספרגוס ללא השליש התחתון הסיבי
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב חרדל -
1 כף חרדל גרגרים
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1 שן שום, כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית תימין
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממלאים את הסינטה וצולים - מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. קולפים את גבעולי האספרגוס (לא כולל התפרחת). חולטים במים הרותחים כ-2 דקות ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.
- חותכים את נתח סינטה במרכזו לצורת לפרפר (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים במלח ופלפל, מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה.
- קושרים את הבשר בחוט ומתבלים שוב במלח ופלפל. מעבירים את הנתח לתבנית.
- צולים כ-15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות מהצד השני עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.
- מכינים את הרוטב ומגישים - טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד השמן. מזלפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- פורסים את הסינטה גס ומגישים לצד הרוטב.
המתכון באדיבות רשת "טיב טעם"
מתכון חגיגי לרוסטביף עם אספרגוס
צילום: רונן מנגן
מומלצים