מתכון מתוק לפסח: עוגת מוס שוקולד עם אפיפיות
לשולחן החג, ליום הולדת מתוק גם לילדים שרגישים לגלוטן, או סתם כשבא להתפנק: עוגת מוס שוקולד חגיגית, יפהפיה ומגרה בתוספת אפיפיות פריכות - וכל זה בלי טיפת גלוטן
בשיתוף שטראוס
פסח כבר ממש מעבר לפינה, וגם בחג החירות מגיע לנו להתפנק כמו שצריך עם עוגה חגיגית ומתוקה, עם המון שוקולד ובלי טיפת גלוטן. העוגה מתאימה כמובן גם לימי חול, ארוחות שבת, ימי הולדת וסתם כפינוק כשמתחשק. המוס האוורירי והמתוק ישתלב היטב עם הפריכות הקראנצ'ית של האפיפיות וייצור טעם בלתי נשכח ועיצוב שלא תפסיקו לקבל עליו מחמאות. אז קדימה, בואו ניגש לעבודה.
מה צריך?
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לבסיס
330 גרם (3 חבילות פנימיות) אפיפיות ללא גלוטן
100 גרם חמאה מומסת
למוס השוקולד
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
300 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
500 מ"ל (2 כוסות) שמנת להקצפה, קרה מאוד
לקישוט
220 גרם (2 חבילות פנימיות) אפיפיות ללא גלוטן
אופן ההכנה
בסיס:
1. משמנים קלות תבנית.
2. במעבד מזון טוחנים את האפיפיות לאבקה דקה.
3. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב ליצירת בסיס.
5. מקפיאים עד שהמוס מוכן.
מוס שוקולד:
6. בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמרפטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
7. קוצצים שוקולד ושמים בקערה. מוסיפים חלב וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
8. ממסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת השוקולד בערבוב.
9. מקציפים את השמנת עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה (מרקם של יוגורט) ומוסיפים כ-1/3 מכמות הקצפת לתערובת השוקולד. מערבבים היטב עד שתערובת השוקולד מקבלת מרקם רך יותר.
10. מוסיפים פנימה את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
11. יוצקים את המוס על בסיס האפיפיות ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה קטנה.
12. מקפיאים את העוגה במשך 3-4 שעות להתייצבות.
קישוט:
13. חותכים את האפיפיות לקוביות קטנות ומסדרים ערימה נאה של קוביות אפיפיות בחלק העליון של העוגה.
14. שומרים במקרר עד ההגשה.
טיפים
• העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד שבוע.
• אפשר להשתמש בשוקולד מריר רגיל ולא 60% מוצקי קקאו.
• אם רוצים, אפשר להוסיף טעמים למוס, למשל קינמון, קפה, וניל או כל טעם אחר שאוהבים.
• אם רוצים לקבל עוגה גבוהה במיוחד, אפשר להכין את המתכון בתבנית בקוטר 20 ס"מ.
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
בשיתוף שטראוס