מתכון לפסח: פילה סלמון על גראטן תפוחי אדמה
השפית מאיה קליין מגישה: מנה טעימה וקלילה להכנה שמשלבת פילה סלמון אפוי, גראטן תפוחי אדמה נימוח וסלט שורשים פריך עם גרגרי חומוס
בשיתוף שטראוס
מה צריך? מצרכים ל-4 מנות:
סלמון נקי מעצמות - 600 גרם- מיני תפוחי אדמה קלופים ומבושלים – 1 חבילה
- לקט ירקות לסלט בסגנון אסייתי - 1 חבילה
- חומוס מבושל - 4 כפות
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 2 לימונים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הסלמון ל-4 נתחים.
- פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי של כחצי סנטימטר.
- מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
- מניחים את נתחי הסלמון.
- משמנים ממליחים ומפלפלים.
- מכניסים לתנור למשך 10 דקות.
- בקערה מערבבים את הסלט עם גרגרי החומוס, ומוספים שמן, לימון מלח ופלפל.
- מניחים במרכז הצלחת את גראטן תפוח האדמה, מעליו את הדג, ומעל הדג - את הסלט.
- סוחטים מעט לימון, מטפטפים שמן זית - ומגישים.
בשיתוף שטראוס
מתכון טעים שמתאים בול לפסח
מומלצים