שתף קטע נבחר

 

מתכון לפסח: פילה סלמון על גראטן תפוחי אדמה

השפית מאיה קליין מגישה: מנה טעימה וקלילה להכנה שמשלבת פילה סלמון אפוי, גראטן תפוחי אדמה נימוח וסלט שורשים פריך עם גרגרי חומוס

 

בשיתוף שטראוס

 

 

מה צריך? מצרכים ל-4 מנות:

סלמון נקי מעצמות - 600 גרם
  • מיני תפוחי אדמה קלופים ומבושלים – 1 חבילה
  • לקט ירקות לסלט בסגנון אסייתי - 1 חבילה
  • חומוס מבושל - 4 כפות
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 לימונים

סלמון עם גראטן תפוחי אדמה וסלט פריך ()
מהיר, קליל וטעים. סלמון על גראטן תפוחי אדמה וסלט שורשים
 

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הסלמון ל-4 נתחים.
  • פורסים את תפוחי האדמה לטבעות בעובי של כחצי סנטימטר.
  • מרפדים תבנית עם נייר אפיה ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בצורת מניפה.
  • מניחים את נתחי הסלמון.
  • משמנים ממליחים ומפלפלים.
  • מכניסים לתנור למשך 10 דקות.
  • בקערה מערבבים את הסלט עם גרגרי החומוס, ומוספים שמן, לימון מלח ופלפל.
  • מניחים במרכז הצלחת את גראטן תפוח האדמה, מעליו את הדג, ומעל הדג - את הסלט.
  • סוחטים מעט לימון, מטפטפים שמן זית - ומגישים.

 

בשיתוף שטראוס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון טעים שמתאים בול לפסח
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים