מוקטייל זה לא קוקטייל
אחת המגמות הלוהטות בעולם כיום זה קוקטייל "בתולי" - קוקטייל ללא אלכוהול, שאפשר לשתות לפני נהיגה, במהלך יום עבודה וגם לפני שהגעתם לגיל 18: ארבעה מתכונים למוקטיילים שתוכלו להכין בבית
לונה וירג'ין
המצרכים:
צרור כוסברה טרייה
10 מ"ל מי סוכר
50 מ"ל מיץ תפוחים
25 מ"ל מיץ לימון טרי
20 מ"ל מונין פסיפלורה
ג'ינג'ר אייל
זסט תפוז

- כותשים צרור כוסברה עם מעט קרח גרוס ומי סוכר. מוסיפים את כל החומרים, פרט לתפוז ולג'ינג'ר אייל, ומנערים היטב עם קרח. מסננים ומוזגים ללאו בול.
- סוגרים את המשקה בג'ינג'ר אייל, מקשטים בזסט תפוז ומגישים.
לושי וירג'ין
המצרכים:50 מ"ל מיץ תפוחים
40 מ"ל מיץ לימון טרי
25 מ"ל מונין פסיפלורה
1 כף פסיפלורה טרייה
לקישוט -
חופן נענע
זסט תפוז
1 פסיפלורה טרייה

אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בכוס ערבוב, מנערים עם קרח ומסננים לכוס גבוהה גדושה בקרח.
- מקשטים בתפרחת נענע יפה, פסיפלורה טרייה וזסט תפוז, ומגישים.
בלסמיקו
המצרכים:2 תותים בינוניים (תלוי בגודל) כתושים היטב, ללא הראש
75 מ"ל מיץ רימונים
25 מ"ל מיץ לימון טרי
15 מ"ל מי סוכר
10 מ"ל בלסמי לבן
לקישוט -
1 תות טרי
חופן נענע
שוקולד לבן

- מנערים את כל המרכיבים, פרט לתותים עם הקרח, ומסננים לכוס גבוהה על רגל עם קרח. מוסיפים את התותים ומערבבים היטב.
- מקשטים בתות טרי, תפרחת נענע ובמקל שוקולד לבן.
בפרדס
המצרכים:
5 עלי בזיליקום סגול, כתושים בעדינות
100 מ"ל מיץ אשכוליות
35 מ"ל סירופ דבש והל (ראו מתכון בהמשך)
לקישוט -
תפוז מיובש
עלי גרניום טריים

- מערבבים כוס דבש עם שלוש כוסות מים חמים עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את סירופ ההל, ומצמצמים במשך 20 דקות.
- מנערים היטב את התערובת, מוסיפים קרח ומנערים שוב.
- מסננים את התערובת לכוס קופ, מקשטים בתפוז מיובש ועלי גרניום טריים, ומגישים.
סירופ דבש והל
המצרכים:
1 כוס דבש
3 כוסות מים
5 יחידות הל
25 מ"ל מיץ לימון טרי
15 מ"ל מי סוכר
25 מ"ל חלבון ביצה - לא חובה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
המתכונים באדיבות שחף עובדיה, מנהל בר מסעדת "קלארו" של רן שמואלי


