כך תכינו סושי טבעוני בקערה
במקום להתעקש על גלגול של סושי, למה שלא תכניסו את הכל לקערה אחת ותגמרו את הסיפור? כל המרקמים יתערבבו כמו בסלט ואתם תקבלו מנה מהירה וטעימה: כך תכינו סושי טבעוני בקערה
קערת סושי
אני קוראת למנה הזו "סושי יהיה בסדר" - במקום להתעקש על דיוק וגלגול, שמים את כל מצרכי הסושי בקערה וסוגרים סיפור. זה פשוט וזה גאוני, כי כל המרקמים משחקים יפה ביחד, הטעמים מתערבבים כמו בסלט, ואפילו לא צריך להתלבט בין תוספת אבוקדו לצנונית או מלפפון.
המצרכים (ל-4 מנות):
1 כוס אורז עגול מלא או לבן (אורז לסושי)
2 כפות חומץ אורז
1 כפית רוטב סויה
1 כוס פולי אדממה קפואים, ללא התרמילים
2 אצות נורי
1 גזר בינוני, חתוך למקלות קצרים
1 אבוקדו, חצוי ופרוס לרוחב
1 פלפל אדום, פרוס לגפרורים (ז'וליינים)
5-4 צנוניות, פרוסות לגפרורים (ז'וליינים)
8-6 פרוסות ג'ינג'ר מוחמץ, קצוצות דק
1/2 כוס שומשום מלא
לרוטב ווסאבי -
2 כפות טחינה מלאה
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
כ-2-1 כפות מים
1/2 כפית משחת ווסאבי
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני עם 2 כוסות מים מבשלים את האורז עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן (אם משתמשים באורז לבן, משך הבישול יתקצר ל-20 דקות). מוסיפים חומץ אורז ורוטב סויה ומערבבים היטב.
- בסיר נוסף מרתיחים מים, מוסיפים פולי אדממה ומבשלים במשך 5 דקות על להבה גבוהה עד לריכוך. מסננים.
- קולים את אצות הנורי במחבת יבשה במשך כמה שניות עד לפריכות, וגוזרים אותן לרצועות דקות (באורך מקלוני הגזר) בעזרת מספריים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך במרקם של ממרח טחינה, מתקנים את התיבול עם וסאבי ואת מידת הסמיכות עם מים.
- מחלקים את האורז ל-4 קערות אישיות, ומוסיפים פנימה את האדממה, הירקות, הג'ינג'ר, השומשום והאצות.
- יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
זהר לוסטיגר-בשן היא שפית טבעית ומנחת סדנאות לבישול בריא.
עוד מתכונים קלים ומהירים, לכל מי שרוצה לאכול ולבשל קצת יותר בריא אפשר למצוא כאן