שבועות טבעוני - חג החלב בלי חלב
גבינת קוטג', גבינת פטה, גבינת מוצרלה, גבינה לבנה ועוד - כך תכינו מתכונים טבעוניים לשבועות
גבינת "קוטג'" טבעונית
המצרכים:
1/4 כוס מיונז טבעוני (ראו מתכון בהמשך)
1/3 חלב קשיו (ראו מתכון בהמשך)
200 גר' טופו קשה
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
מיץ מלימון אחד טרי
1 בצל ירוק פרוס לעיגולים, לקישוט
אופן ההכנה:
- מפוררים את הטופו לפירורים קטנים, מערבבים עם חלב הקשיו והמיונז הטבעוני.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומעבירים למקרר לספיגת טעמים (אם יוצא יבש מדי - להוסיף חלב קשיו).
- מסדרים את ה"קוטג'" בקערה, מקשטים בעיגולי בצל ירוק ומגישים קר.
מיונז טבעוני
המצרכים:
1/4 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמן זרעי ענבים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת חרדל
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית חומץ סיידר תפוחים
אופן ההכנה:
טוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
חלב קשיו
המצרכים:
1/2 כוס אגוזי קשיו
2 כוסות חלב סויה
אופן ההכנה:
- משרים את הקשיו בחלב הסויה במקרר במשך 8 שעות לפחות.
- טוחנים היטב את התערובת בבלנדר, ומסננים בבד לסינון גבינות (אפשר גם בחיתול).
גבינת "פטה" שקדים אפוייה
המצרכים:
145 גר' שקדים טחונים
1/2 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 שן שום
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק.
- מניחים את המסננת מעל הקערה ומעל המסננת שמים חיתול בד.
- יוצקים את התערובת לחיתול ואוספים את הבד כלפי מעלה, יוצרים כדור, סוחטים את הנוזלים וקושרים את הקצוות. מכניסים ללילה למקרר.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים בשמן זית את המקום עליו מניחים את הגבינה, פותחים את הבד והופכים את הגבינה על התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
גבינת "מוצרלה" טבעונית
המצרכים:
1/2 כוס קשיו טבעי, מושרה במשך כמה שעות במים ומסונן היטב מנוזלים
2 כוסות מים חמים
2 כפות + 4 כפיות קמח טפיוקה
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 1 כפיות מלח אטלנטי
2 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים לסיר עם תחתית עבה ומביאים בעדינות לסף רתיחה, תוך כדי ערבוב.
מנמיכים את האש, ומבשלים עבמשך 5 דקות עד שהתערובת סמיכה וצמיגית.
*הגבינה יכולה להישמר במקרר במשך כמה ימים, ואפשר גם להקפיא אותה אם רוצים.
גבינת "לבנה" טבעונית
המצרכים:
1 כוס שקדים, מושרים במים למשך לילה
3/4 כוס מים
1/3 כוס מיץ מלימון אחד סחוט טרי
1 כפית שטוחה מלח
4 כפות שמן זית
2 שיני שום
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.
- אם רוצים, אפשר להוסיף לתערובת שמיר או זיתים.
חלב שקדים
המצרכים:
1 כוס שקדים, מושרים במים כשעה
3 כוסות מים
2 תמרים מזן מג'הול
1 כפית תמצית וניל טבעית
אופן ההכנה:
- טוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר.
- יוצקים את כל התערובת לתוך שקית בד, וסוחטים את כל הנוזלים.
- החלב נשמר במקרר עד 3 ימים.
גבינת "שמנת" טבעונית בטעם פיצה
המצרכים:250 גר' קשיו, מושרים ל-24 שעות (מחליפים את המים כל 6 שעות)
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מלימון אחד טרי
1 כפית שטוחה מלח אטלנטי
10 עגבניות מיובשות
10 עלי בזיליקום טריים
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
- מסננים היטב את הקשיו מנוזלים, ומעבירים לבלנדר.
- מוסיפים את שאר המצרכים, וטוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
גבינת קשיו
המצרכים:
1 כוס קשיו, שהושרה במים במשך לילה
מים מחצי לימון טרי
1 כף שמן זית
מלח - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מסננים את הקשיו מנוזלים ומעבירים לבלנדר.
- מוסיפים את שאר המצרכים, וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תכנית הלימודים "אוכלים בריא" ומבעלי עמותת "דרך החושים" המעבירה שיעורי בישול בבתי ספר