שתף קטע נבחר
 

עכשיו העונה: איפה נמצא שום ירוק?

מהר לפני שייגמר: לין לוי עם 10 מנות עם שום ירוק שתוכלו למצוא ממש עכשיו במסעדות ברחבי הארץ

השום הירוק עדין מצד אחד ומצד שני הרבה יותר עסיסי מהשום היבש והמוכר. תוספת שלו למנה מעניקה לה פוש קטן של חריפות מרעננת ומלאת ארומה. המכורים לשום הירוק נאלצים להתמודד עם עונה קצרה במיוחד בה הוא ראוי לאכילה ולבישול. ולמה העונה קצרה כל כך? למעשה, השום הירוק הוא שום שנקטף בשלב מוקדם יותר של גידול השום, שבהמשך יהפוך לשום היבש והמוכר.

לחם שום ירוק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

ומה אפשר לעשות איתו? כמעט הכול: לאפות בתנור בחום נמוך עד לריכוך ולטחון למחית שתשמש כבסיס למנה. הוא גם יכול להיות בסיס דומיננטי לרטבים, אפשר להוסיף אותו לסלטים כשהוא מגורר או חתוך, וגם לשלב אותו בתערובת קציצות או קבבים, ולקבל בזכותו טעם עוקצני ומפתיע. אפשר גם להשתמש בעלים הטריים שלו –לשדרוג של רוטב פסטו או למרוח על טוסט ולאכול בהנאה.

לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

Aria

במסעדה, שבראשה עומד השף גיא גמזו, מגישים תפריט קבוע עם מנות כמו טרטר Tokyo style וסטייק כבד אווז (88 שקלים), ומבחר ספיישלים עונתיים. בימים אלו נוספה לתפריט הספיישלים מנה של שקדי טלה עם קרם כרוב מעושן, ציר טלה, פאף פריקה, צ'יפס קייל ושום ירוק (72 שקלים).

מנות עם שום ירוק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

נחלת בנימין 66 תל אביב, 03-5296054, ראשון-שבת 01:30-19:00, לא כשר

 

הלנה בנמל

במסעדתו של השף עמוס שיאן מגישים תפריט עונתי המבוסס על הדגה המקומית. תמצאו שם תפריט עסקיות, תפריט זוגי מיוחד וגם מבחר ספישלים, ביניהם קונכיות פסטה במילוי דלעת, מוצרלה, מרווה ושום ירוק שנאפה בטאבון עצים (78 שקלים).

 (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

Kirkas

בביסטרו החדש, שפתחו בלב שכונת פלורנטין דניאל לוי ואיתן גסווירד, מגישים תפריט פיוז'ן עונתי. כעת אפשר למצוא בו, לצד מנות כמו סביצ'ה (52 שקלים) וסלט שקדי עגל (58 שקלים), גם מנת טורטליני במילוי ארטישוק ירושלמי ושום ירוק בחמאת מרווה לימונית וזוקיני (62 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

שדרות וושינגטון 25 תל אביב, 03-5728555, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

אוזריה

בחמארה השמחה, שמביאה לאזור הבילויים של שוק לוינסקי את הווייב המיוחד של בתי המשקה היווניים, מציעים עסקיות שוות ב-55 שקלים ושלל נשנושים שיהיו בני לוויה מעולים למשקה אלכוהולי משובח. בימים אלו, לרגל עונת השום הירוק, מציעים במקום גם מנת ספיישל של אספרגוס בגריל ופנצ'טה טלה המונחים על קרם שום ירוק (54 שקלים).

מנות עם שום ירוק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מטלון 44 תל אביב 03-5330899, ראשון-שישי 24:00-12:00, לא כשר

 

רק היום

בדוכן האוכל הכי שמח ב"שוק צפון", השייך לשף אבנר רסקין, מבשלים את כל מה שהכי טרי בשוק באותו יום. בימים אלו, אפשר למצוא שם מנה של חריימה טבעוני המכילה שום ירוק, גזרים, בטטות, כרישה וכוסברה ומוגשת מעל פריקה. מחיר המנה הוא 48 שקלים.

מנות עם שום ירוק (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הנחושת 1 (שוק צפון) רמת החייל תל אביב, 03-5359980‏, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-10:00, כשר

 

אנג'ליקה

במסעדת השף הירושלמית שבבעלות השף מרכוס גרשקוביץ' ובניצוחו של השף יהונתן שרביט, מגישים בימים אלו מנת ספיישל של קובנייה טרטר פילה בקר עם קרם חצילים, אווז מעושן, פרחי שום ירוק וגספצ'ו עגבניות (68 שקלים).

מנות עם שום ירוק (צילום: יונתן שרביט)
(צילום: יונתן שרביט)

וושינגטון 4 ירושלים, 02-6230056, ראשון-חמישי 24:00-12:30, כשר

 

חדר האוכל

המסעדה של סטיבן לובל (שחוותה תהפוכות כמו עזיבתו של השף עומר מילר את המטבח) חברה לשף גיא מלכה ומשיקה תפריט חדש עם מנות כמו סרטי דלעת כבושה עם ויניגרט חמוץ מתוק, פיצוחים, זעתר טרי וריקוטה ביתית (32 שקלים) ושישברק גבינות עם זוקיני צלוי, נענע יבשה ורוטב יוגורט (68 שקלים).

 (צילום: גיא מלכה)
(צילום: גיא מלכה)

בגזרת הספיישלים תוכלו למצוא במקום מנה של לברק על מג'דרה וסלט עם שום ירוק, לימון כבוש וכמון (115 שקלים).

 

שאול המלך 23 תל אביב, 03-6966188, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

 

חצר גולדמן

במסעדת "חצר גולדמן", הממוקמת על התפר שבין תל אביב ליפו ומשקיפה על הנוף המשגע של הים שממול, מגישים תפריט ים-תיכוני מרענן. כעת, לרגל העונה המהירה של השום הירוק, תוכלו למצוא שם מנת ספיישל של סביצ'ה דגים ובייבי שרימפס המוגשים על ממרח עשבי תיבול, שום ירוק ליים ולימון סחוטים. מחיר המנה הוא 56 שקלים.

 (צילום: לילה גראבלי)
(צילום: לילה גראבלי)

נחום גולדמן 6 תל אביב-יפו, 073-7027333, ראשון 23:00-12:00, שני-שבת 23:00-9:30, לא כשר

 

מסה

במסעדת השף הוותיקה שממוקמת ברחוב הארבעה ובראשה עומד השף אביב משה, מציעים לרגל עונת השום הירוק מנת ספיישל של בר ים בקראסט שום ירוק עם קרם שורשים וניוקי פריך.

לחם שום ירוק (צילום: איליה מליניקוב)
(צילום: איליה מליניקוב)

הארבעה 19 תל אביב, 03-6856859, ראשון-שבת 15:30-12:00, 23:00-19:00, לא כשר

 

דוסה בר

במסעדה ההודית הטבעונית שהוקמה בשנת 2015, מכינים לכבוד עונת השום הירוק ספיישל של "אוטפאם שום", שהוא למעשה פנקייק שעשוי מבלילה מותססת של אורז ומש המוגש עם קונפי שום ירוק וזעתר טרי לצד צזיקי קשיו (34 שקלים).

 

בן יהודה 188 תל אביב, 03-6591961, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-11:00, כשר בהשגחת ארגון צהר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
איפה נמצא מנות עם שום ירוק?
צילום: יח"צ
מומלצים