שתף קטע נבחר
 

3 עוגות גבינה טבעוניות לחג השבועות

עוגה בטעם טרופי ללא גלוטן, עוגה ללא אפייה עם פירות יער וגם עוגה מקמח כוסמין וקשיו: מי אמר שטבעונים לא חוגגים את חג השבועות? שלושה מתכונים לעוגות "גבינה" ללא מוצרי חלב

צילום: חגי לפלר

צילום: חגי לפלר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

חג הקציר ממש מעבר לפינה, ויש תחושה שכולם מסביב מחפשים את המתכון הטוב ביותר לעוגת הגבינה המושלמת עבור ערב החג. כמי שנמנע ממוצרי חלב, חג השבועות הוא הזדמנות מצוינת עבורי לאפות עוגות גבינה טבעוניות המתבססות על אגוזים, מוצרי סויה וקוקוס.

 

אני בטוח שלא מעט מהקוראים מגלגלים את עיניהם כעת, וטוענים בתוקף כי עוגות שעשויות מקשיו ומקרם קוקוס הן רק תחליף לדבר האמיתי. יודעים מה? הם צודקים, אבל מי אמר שמדובר בדבר רע? גם מי שנמנעים ממוצרי חלב יכולים לחגוג את חג השבועות עם עוגה לבנה וחגיגית, שיש סיכוי שאפילו חובבי עוגות הגבינה הרציניים ביותר לא יבחינו בכך שהיא נטולת שמנת וגבינה. 

עוגות גבינה טבעוניות לשבועות (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)

המתכונים שלפניכם מורכבים מחומרי גלם בריאים שאפשר למצוא על המדפים ברוב בתי האוכל בארץ, ובמחיר הגון.

 

בתיאבון, ושיהיה חג שבועות שמח!

 

עוגת "גבינה" בטעם טרופי ללא גלוטן

עוגה עשירה מאוד, ללא קמח וללא גלוטן, עם טעמים טרופיים של אננס וקוקוס.

 

המצרכים:

לבצק - 

1 כוס אגוזי מלך

2 כפות שמן קוקוס

4 כפות מחית תמרים

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

למילוי -

1/2 1 כוסות קשיו טבעי

1 כוס קרם קוקוס (18% שומן)

1/2 כוס שמן קוקוס

מיץ מחצי לימון טרי 

1/2 כוס אבקת סוכר

1 כפית תמצית ווניל

1 כפית קליפת לימון מגורדת

לקרם אננס - 

300 גר' אננס (אפשר קפוא אם לא מוצאים טרי)

1/4 כוס שמן קוקוס

1/2 כפית שטוחה כורכום לצבע (לא חובה)

עוגות גבינה טבעוניות לשבועות (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במעבד מזון או בבלנדר טוחנים היטב את אגוזי המלך לפירורים. מעבירים לקערה ומוסיפים את מחית התמרים, המלח, תמצית הווניל ושמן הקוקוס ומערבבים היטב. מניחים בצד.
  2. מכינים את המלית - במעבד מזון טוחנים היטב את מרכיבי המלית עד שמתקבלת עיסה אחידה וללא גושים.
  3. מכינים את קרם האננס - יוצקים מחצית מכמות הבלילה לקערה נוספת, ומוסיפים לבלילה שנותרה במעבד המזון את האננס, 1/4 רבע כוס שמן קוקוס ואת הכורכום וטוחנים היטב.
  4. מרכיבים את העוגה - לתבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ משומנת היטב, מעבירים את תערובת האגוזים והתמרים ומשטחים בעזרת הידיים. יוצקים מעל את המלית הלבנה ומיד לאחר מכן את קרם האננס. מעבירים למקרר ומצננים במשך 4 שעות לפחות.

  

עוגת "גבינה" ללא אפייה עם פירות יער

עוגה רכה, דלת שומן, מרעננת ויפה עם קונפיטורה חמצמצה של פטל.

 

המרכיבים:

לבצק -

1/2 1 כוס קמח מלא (אפשר גם קמח טף או קמח קוקוס)

3 כפות שמן קנולה

1/2 כוס סוכר או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים

קורט מלח

1 כפית תמצית ווניל

למלית -

1 כוס חלב סויה ללא סוכר

250 גר' גבינת סויה של תנובה בטעם טבעי

250 גר' שמנת סויה של 5% שומן

340 גר' טופו משי (אריזה האדומה)

50 גר' סוכר וניל (5 אריזות של 10 גר' כל אחת)

מיץ מחצי לימון טרי

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגורדת

3 כפות שמן קנולה או כל שמן צמחי אחר

4 כפות אגר אגר (אפשר למצוא בחנויות טבע)

לקונפיטורת פטל -

2 כפות אגר אגר

מיץ מחצי לימון טרי

30 גר' סוכר וניל (3 שקיות של 10 גר' כל אחת)

1 כוס פטל (אפשר גם קפוא)

עוגות גבינה טבעוניות לשבועות (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)
 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם התחתית של העוגה - מוסיפים את כל מרכיבי הבצק לקערה, ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ושמנוני. בעזרת הידיים, מפוררים את הבצק עד שמתקבלים פירורים אחידים.
  2. משמנים תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 26 ס"מ, ומעבירים את פירורי הבצק לתבנית, מהדקים את התחתית ומעט מן השוליים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-12 דקות, עד שהבצק מתקשה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד כדי שיתקרר לחלוטין.
  4. מכינים את המלית - במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים, מלבד גרידת הלימון, השמן וה"אגר אגר" עד שמתקבלת בלילה במרקם של שמנת. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים 4 כפות אגר אגר ואת השמן ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-5 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
  5. מכינים את קונפיטורת הפטל - בסיר קטן מוסיפים את הפטל, הסוכר, מיץ הלימון ושבבי האגר אגר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות, ומסירים מהאש.
  6. מרכיבים את העוגה - מורחים את המלית על תחתית הבצק, יוצקים את קונפיטורת הפטל ומעט מן הרוטב במרכז העוגה ובצדדים. "דופקים" בעדינות את תבנית העוגה על השיש כדי לשחרר בועות אוויר, ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות. מגישים קר.

עוגת "גבינה" אפויה מקמח כוסמין  

עוגה עשירה, פשוטה וצנועה שדורשת מעט מאוד עבודה, והכי כיף לזלול אותה לצד כוס קפה (עם חלב סויה או שקדים, כמובן).

 

המצרכים:

1 כוס קשיו טבעי, מושרה במים למשך 4 שעות לפחות

1 כוס קמח לבן

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס חלב סויה

מיץ מחצי לימון טרי

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס סוכר (או 3 כפות סילאן)

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כף קליפת לימון מגורדת

לקישוט -

מעט אבקת סוכר

עוגות גבינה טבעוניות לשבועות (צילום: חגי לפלר)
(צילום: חגי לפלר)

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הקשיו מהמים, ובמעבד מזון או בלנדר טוחנים את הקשיו עם הלימון, הסוכר, הווניל, החלב סויה והשמן עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  2. מעבירים לקערה עמוקה, ומוסיפים את הקמח ואת שאר מרכיבי העוגה. מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים, ומעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45-40 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  4. מוציאים את העוגה מהתנור רק כשהיא התקררה לחלוטין (אחרת העוגה עלולה ליפול).

חגי לפלר הוא בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי לפלר
לא תרגישו בהבדל. עוגת "גבינה" עם פירות יער
צילום: חגי לפלר
מומלצים