הצצה ראשונה ל"דיסקו טוקיו" ועוד מסעדות חדשות בארץ
אחרי ציפייה ארוכה תיפתח השבוע מסעדת "דיסקו טוקיו" של הבראסרי, ואנחנו ביקרנו וטעמנו; וגם: סניף של "קפטן בורגר" בכיכר רבין בתל אביב, "קפה פופולר" של אבי ביטון נפתח בדיזנגוף בתל אביב, פופ-אפ בבריכה של כרמי יוסף, מסעדת אוכל ביתי בכפר ראמה ועוד מקומות חדשים בארץ שכדאי להכיר
דיסקו טוקיו
שלושה חודשים אחרי שפתחו את מתחם הרצל 16, רותי ומתי ברודו ("בראסרי", "קופי בר", "הוטל מונטיפיורי") עושים את זה שוב ופותחים מסעדה חדשה בשם "דיסקו טוקיו", הממוקמת באותה כתובת בדיוק. צפו.
הרצל 16 תל אביב, 03-5544300, ראשון-שבת 19:00-23:00 (שבת ערב שבועות סגור, כמו כן, ייתכנו שינויים בשעות הפעילות)
Captain בורגר
הרשת הירושלמית פותחת שני סניפים חדשים במקביל: הראשון הוא הסניף השני של הרשת בתל אביב, שהתמקם ברחוב אבן גבירול, בדיוק איפה ששכנה עד לא מזמן המבורגריית Wolfnight.
הסניף נוסף נפתח במתחם החדש מול חוף Village שבחדרה.
בדומה לסניפים שכבר פועלים, גם בשני הסניפים הללו מציעים את הצ'יפס המיוחד של הרשת, את טבעות הבצל שמיוצרות במקום וגם את המבורגר הדגל, "סמוקי", שמגיע במשקל של 110 גרם ומעליו רוטב ברביקיו, חלת בצל, קורנדביף ובצל מטוגן (55 שקלים).
הייחודיות של הסניף התל אביבי החדש היא מנת הגלידה המיוחדת שמוגשת בו: מדובר בגלידה סמיכה מאוד ועשירה שמזכירה את "בן & ג'ריס", שאפשר לשדרג עם תוספות שונות כמו פאי תפוחים, למשל (26 שקלים).
אבן גבירול 67 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
מול החוף וילג' חדרה, אין טלפון, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר
קפה פופולר
בבית המלון החדש "ג'ייקוב סמואל" שבסמוך לצומת דיזנגוף-ארלוזורוב, נפתח בימים אלה בר שמח של השף אבי ביטון. על המיזם אחראיים ארבעה מסעדנים תל-אביביים: עומר כצמן ותומר שפלר ("יאסו", "ז'ה פיקניו"), השף אבי ביטון ונדב לאור ("טאיזו", "צ'יקטי") והוא מתפרש על פני שתי קומות. בשלב זה עדיין לא נפתח הביסטרו, ורק בקומה התחתונה פועל בשלב זה בר עם תפריט אוכל.
הביסטרו יפעל עם שלושה תפריטים שונים: בוקר (11:00-8:00), צהריים (17:00-12:00) וערב (24:00-17:00), ויציע מנות כמו ירקות כמו מנת הקרפצ'יו תפוחי אדמה (42 שקלים), סלטים כמו סלט הקיסר הישראלי (54 שקלים), בקלאווה כבד אווז (78 שקלים) הזכורה ממסעדת "אדורה" של ביטון, טוסט סרטנים (72 שקלים), מולים "פלפל צ׳ומה" (98 שקלים) ומנות קטנות לחלוקה.
הבר, שעל מנת להגיע אליו תצטרכו לרדת מהלובי של המלון במדרגות ספירלה, הוא חלל אופנתי שמציע תפריט יין שרובו מבוסס על יקבים ישראליים. מלבד היין, תמצאו שם גם מגוון מותגי ערק וג'ין ישראליים, ומנות אוכל המתאימות לחלוקה כמו פלפל חריף וטלה (36 שקלים), סופריטו תמנון (58 שקלים) ונוקידס טריפוליטאי (78 שקלים).
דיזנגוף 197 תל אביב, 03-5552020, ראשון-שבת 2:00-19:00, לא כשר
מאפיית לחמים
לראשונה מרגע פתיחתה, מאפיית "לחמים" יוצאת מגבולות תל-אביב ומגיעה לרמת השרון. החנות ממוקמת ברחוב אוסישקין, שהפך בשנים האחרונות לאחד מהמרכזים השוקקים בעיר, ותפעל במתכונת של שישה ימים בשבוע, כשבתפריט יככבו מיטב הקלאסיקות -החל ממבחר רחב של לחמים דרך מאפים ומתוקים, ועד קפה ועוגות שיוגשו במהלך כל היום.
החנות החדשה מצטרפת לשתי החנויות שנפתחו בתחילת השנה בשכונות הצפוניות של תל אביב - צהלה ורמת אביב.
אוסישקין 23 רמת השרון, 03-5618111, ראשון-חמישי 8:00- 20:00, שישי 7:00- 15:30, כשר
צ'אצ'אה
בר-אצ'רוליה גיאורגי חדש נפתח בבאר שבע, ומציעים בו - מלבד המשקה הגאורגי הלאומי (צ'אצ'ה) שעל שמו נקרא המקום - גם תפריט שכולל מאפים גיאורגים כמו חצ'פורי אצ'רולי (סירת בצק ממולאת בגבינה ובביצת עין - 33 שקלים); חצ'אפורי אמרולי (מאפה ממולא בגבינה ובתפוח אדמה - 33 שקלים); חצ'פורי גורולי (מאפה בצורת חצי ירח ממולא בגבינה גיאורגית ומוגש לצד ביצה קשה - 26 שקלים), ויש גם מרק לוביו (26 שקלים) שיעניק לכם טעם מושלם בין צ'ייסר לצ'ייסר.
קק"ל 122 באר שבע, 053-8227838, ראשון-רביעי 1:00-9:00, חמישי 2:00-9:00, שיש 9:00- 17:00, מוצ"ש-1:00, כשר ללא תעודה
Le Roy Rene
חברת Le Roy Rene מפרובאנס שבצרפת נוחתת בישראל, ופותחת את הדוכן הראשון לממכר הדבר החם הבא בגזרת הקינוחים - ה"קליסון".
"קליסון" הוא סוג של מקרון שעשוי מתערובת שקדים טחונים, מלון פרובנסיונאלי מסוכר וקליפת תפוז, שמונח על שכבה דקה של נייר עמילן ומעליו ציפוי של רויאל אייסינג, ויש הרואים בו סמל לגסטרונומיה של פרובאנס.
בדוכן החדש תוכלו לרכוש "קליסונים" במגוון טעמים: "קליסון" בודד (3 שקלים) במשקל (33 שקלים ל-100 גרם) או במגוון מארזים. מלבד ה"קליסון", הדוכן מציע גם עוגיות המבוססות על "הזהב הלבן של פרובאנס", הלוא הוא השקד (59 שקלים למארז של 250 גרם), ממרחי שקדים המיוצרים על ידי Le Roy Rene, נוגט ואגוזים מצופים (49 שקלים למארז של 175 גרם).
דרך יצחק רבין 53 קניון עזריאלי גבעתיים, 054-6496604, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 15:00-9:30, לא כשר
ביגה
רשת בתי קפה "ביגה" מתרחבת ופותחת סניף חדש וכשר למהדרין בקניון הגדול בפתח תקוה. זהו הסניף ה-27 של הרשת והוא מתפרס על פני 200 מטרים, יש בו 120 מקומות ישיבה וגם בולנז'רי שמציע דברי מאפה טריים.
עופר הקניון הגדול פתח תקווה, אין טלפון, ראשון-חמישי 22:30-8:30, שישי 15:00-8:00, מוצ"ש-23:00, כשר למהדרין
פופ-אפ ניטן תאי בשוק הכרמל
השף שחף שבתאי ומסעדת "ניטן תאי" מגיעים לשוק הכרמל, לפופ-אפ שיפעל במהלך ימי שישי של חודש מאי. הוא יתמקם סמוך לדוכן של יעקב, בפינת הרחובות יום טוב וישכון, ויציע שתי מנות קבועות: תאי רד קארי עם עוף מאניס ופטריות וטאם מא לה קו המשלב פאפיה ירוקה, פלפל צ'וקה, נענע וכפיר ליים.
בנוסף, שבתאי יכין במקום מנות מתחלפות שיוולדו באותו היום כתוצאה הההשראה שיקבל מההיצע בשוק, ותהיה גם מנה טבעונית. כל המנות יימכרו במחירי שוק של 30-15 שקלים למנה, ובדוכן תהיה נציגות גם ל-Back door עם מאפים ועוגות לשבת כמו עוגות תפוחים וקרמל, עוגות שמרים ושוקולד וגם הגרנולה המפורסמת של ה"בק דור". אפשר לאכול במקום בעמידה או לקחת טייק אווי הביתה.
פינת יום טוב וישכון, שישי 15:00-11:30, לא כשר
פופ אפ קיץ "המרפסת של זרזיר"
מסעדת פופ-אפ שתפעל במהלך הקיץ בבריכה של היישוב כרמי יוסף. את המקום פתח זוהר בר און, הבעלים של חומוסיית זרזיר, שפועלת במתחם המסחרי של המושב לאורך כל השנה.
הכניסה למסעדה חופשית ואינה כרוכה בתשלום לבריכה, והתפריט שלה מציע את כל מה שאתם לא מצפים למצוא במזנון הבריכה: שקשוקה (30 שקלים), מסבחה (25 שקלים), ארוחת בוקר ישראלית (50 שקלים) חציל רומני (25 שקלים), קבב (45 שקלים), המבורגר (45 שקלים) ועוד.
הגפן 15 כרמי יוסף 08-9762535, 052-5333256, שני, חמישי 22:00-9:00, שלישי-רביעי 9:00- 20:00, שישי 18:00-9:00, שבת 19:00-9:00 לא כשר
המקדש
מסעדת בשרים חדשה שממוקמת בכניסה ל"אושילנד" שבכפר סבא, במקום בו פעלה בשנים האחרונות "בשרל'ה". את המקום מוביל השף לירן בלו (לשעבר, "ננה בר", "קורדיליה") שמביא לאזור השרון ניחוחות של ניו אורלינס, בלוז וברנדי מעושן.
המקום מעוצב בהשראת מדינת לואיזיאנה של שנות ה-40, ותפריט ההרצה מציע מנות ראשונות כמו קרפצ'יו לשון בקר מעושן בעצי דובדבן המוגש עם גלידת חרדל; קורנישונים; ספרות בלסמי ופלפל מדגסקר (52 שקלים) וברזאולה סינטה כבושה בניחוח אניס וקינמון, המוגשת על אבטיח דחוס בוואקום (42 שקלים).
בעיקריות תמצאו מנות כמו אסאדו מעושן בבישול ארוך (115 שקלים), עוף שלם ללא עצמות ברוטב ברנדי מעושן (110 שקלים) וטאקו במילוי שוק טלה בבישול ארוך עם בצל מקורמל בשומן אווז וטחינה אספרסו (75 שקלים).
עתיר ידע 4 מתחם אושילנד, כפר סבא, 09-7488824, ראשון-שבת 22:30-12:00, לא כשר
פיצה מחמצת בטאבון
לפני כשבוע נפתחה פיצרייה חדשה וייחודית בבאר שבע, בה נאפות פיצות ממחמצת בלבד. מי שפתח את המקום הוא חיים אטיאס, שחזר ארצה לאחר 30 שנה בהם התגורר עם משפחתו בלונדון, שם שימש כמאסטר לאנטרופוסופיה וניהל קייטרינג אורגני.
הרעיון להקמת פיצרייה בריאה נולד מתוך התשוקה של אטיאס לפזר את בשורת התורה האנטרופוסופית בארץ ולהנגישה לכולם. יחד עם בנו הוא בנה טאבון אבן ופיתח מתכוני פיצה הנשענים על התורה בה הוא מאמין ודוגל. מה בתפריט? משולש פיצה (10 שקלים), פיצה אישית (28 שקלים), פיצה משפחתית (45 שקלים) ופיצה גדולה במיוחד (60 שקלים). מבחר התוספות כולל גם חומרי גלם רגילים יותר כמו תירס וזיתים (6-3 שקלים לתוספת) וגם ייחודיים כמו קישואים מוקפצים בטימין, בטטה מוקרמת בשמנת וגבינת מנצ'גו (10-5 שקלים לתוספת).
מלבד הפיצה אפשר להזמין במקום לחם שום, ובימי חמישי ושישי נאפות שם גם חלות. כמו כן, הפיצרייה החדשה מציעה שירותי משלוחים בעלות של 15 שקלים.
אביה השופט 3 באר שבע, 050-6504088, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ"ש-23:00, כשרות צהר
כרמן
מסעדת בשרים כשרה השואבת את השראתה מנקודת המפגש בין המטבח העשיר של דרום צרפת למטבח של דרום ספרד, המושפע בעיקר ממדינות צפון אפריקה. את המקום פתחו קבוצת יזמים מהעיר טולוז, ששורשיהם במדינות הללו, והם מציעים שם מורשת קולינרית עשירה ואת טעמי הצלייה של תנור גריל ג'וספר.
על התפריט חתום השף מוריס אביטן ("אידלסון 10", "פר דרייר") ששילב בו מנות ראשונות כמו טחול ממולא בגריל (57 שקלים), כבד אווז בסגנון "טורשון" (76 שקלים) ושקדי עגל בגריל ברוטב פירות אדומים (48 שקלים). בגזרת העיקריות מציעים ב"כרמן" מנות כמו "הקסולה של מוריס" שמורכבת משעועית לבנה, נקניקייה בסגנון טולוז וקונפי אווז (149 שקלים) והמבורגר רוסיני בגריל עם פרוסת פואה גרא ורוטב יין (119 שקלים).
לילינבלום 24 תל אביב, 03-9338381, ראשון-חמישי 23:00-18:00, כשר
Bowl & Juice
לאחר ציפייה ארוכה שנמשכה יותר מחצי שנה משיקים את הדוכן הטבעוני Bowl & Juice, שנמצא סמוך למסעדת ק-פה האנוי בכיכר רבין בתל אביב. הרעיון במקום הוא להתמקד בהיצע הטבעוני האיכותי וממנו ליצור מנות. בדוכן סיני וויטנאמי הם מציעים מנות חמות שמגיעות בקערת קוקוס ומכילות את כל מה שהגוף צריך: חלבון מן הצומח, דגן מלא, קטניה מונבטת, ירק ועוד.
המנות טבעוניות, ללא סוכר וללא גלוטן. מציעים שם גם תזונה שלא עברה תהליך בישול (רואו פוד) ומנות הכוללות מזון על (סופר פוד). בין המנות יש קארי אדום עם דלעת, טופו פיקנטי, אורז מלא, קשיו קלוי, שאלוט פריך, אננס, חומוס מונבט וכוסברה; קארי צהוב עם רוטב טיקה מסאלה, טופו פיקנטי, אורז אדום, חומוס פריך, בוטנים, עדשים מונבטות, תפוח אדמה ובזיליקום; קארי ירוק עם טופו פיקנטי, תפוח גראנד סמיט, שעועית ירוקה ונענע.
כל המנות במחיר של 45 שקלים, והן מגיעות עם קרקר גדול קריספי שמקפיץ את הטעמים. במנות המתוקות תמצאו קערת מלון ורוקט - בננה, מלון, תמר, רוקט, פקאן, סילאן, מוסקט, ג'ינג'ר וחלב אורז, מוגש עם כוסמת, צ'יה, שושנים וגרנולה; קערת פירות יער - פטל, אוכמניות, בננה, תות, אסאי, חלב שקדים, שקד טבעי גוג'י ברי, ויוגורט טבעוני מוגש עם אוכמניות, דומדמניות, תות שדה וקוקוס פריך; קערת מנגו ודלעת - חלב קוקוס, מנגו, שורש כורכום, בננה, דלעת ועוד. כל המיצים נסחטים בתהליך סחיטה Cold press (אשכולית קיווי תפוז/ פסיפלורה ליצ'י קוקוס/ גזר מנגו תפוז ג'ינג'ר) ובנוסף תמצאו גם שייקים וגם חטיפי בריאות.
פרישמן 77 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-8:30, שישי 16:00-8:30, כשר
שרון ליפקינד
Ghada اكل بيت אוכל ביתי
מסעדה ביתית חדשה נפתחה בכפר ראמה שבצפון. את המקום פתחו ג'אמל (ג'ימי) ואשתו ראדא, שעל שמה נקרא המקום. ראדא, ידועה בקרב בני משפחתה ובקרב תושבי הכפר כבשלנית דגולה, ולאחר שבעלה סיים את עבודתו בבתי הזיקוק ויצא לגמלאות, החליטו בני הזוג להפוך את האירוח לעסק משפחתי.
את המסעדה הם פתחו על חלקת אדמה פרטית ששוכנת בין כפר ראמה לבית ג'אן, משם אפשר להשקיף על הים התיכון והכנרת. על הבישולים במקום אחראית, כמובן, ראדא, ובנותיה מסייעות לה בבישול ובהגשת המנות הביתיות שמוכנות לפי מתכונים ערביים אסליים.
בין היתר תוכלו למצוא שם סמבוסק ממולא בזעתר (12 שקלים) או בבשר (25 שקלים), שולבטו (35 שקלים), מנזלה (35 שקלים) ומקלובה (75 שקלים), מחאמ'ר (70 שקלים) וממולאים (60 שקלים). תוכלו לטעום כאן גם מנות ירק עונתיות כמו חוביזה, סמבוסק ממולא בעלים וגם לאכול מנות בוקר כמו עג'ה (20 שקלים). מומלץ לתאם מראש לפני ההגעה למקום.
כפר ראמה ביציאה לכיוון בית ג'ן, 052-2817610, ראשון-שבת 20:00-8:00, לא כשר
תלאביב Eat
פסטיבל האוכל של תל אביב חוזר לשלושה ימים, והשנה יקחו בו חלק טובי השפים בארץ: חיים כהן, שאול בן אדרת, בינו גבסו, אביב משה, יובל בן נריה, גיא גמזו ושחף שבתאי. בנוסף, השנה, לראשונה, הפסטיבל יארח נציג מהצפון - השף יוסף ז'וז'ו חנא ממסעדת "מגדלנה".
מחירן של המנות שיוגשו במהלך הפסטיבל יהיה עד 35 שקלים, ומלבד דוכני השף ישתתפו בפסטיבל גם פוד טראקס ודוכני אוכל רחוב.
31-29 במאי, החל מ-18:00בערב, גן צ'ארלס קלור, הכניסה חופשית
אנינה
בשבוע הקרוב עתידה להיפתח שלוחה שנייה של מסעדת "אנינה", האיטלקית הוותיקה מצפון תל אביב. המקום ייפתח בשוק צפון ויגיש את מנות הדגל של מסעדת האם, ביניהן השפצל'ה המפורסמות - בצקניות מבושלות שמזכירות נטיפי בצק אליהן משודכות תוספות שונות.
שוק צפון, רמת החייל תל אביב
בר קוקטיילים ב"ק-פה האנוי"
בקומת המרתף, בין חדרי השירותים ליד דלת כספת הבנק המקורית, בחלל קטן וסופר אינטימי, נבנה בימים אלו בר קוקטיילים חדש. הפתיחה מתוכננת להתקיים בעוד שלושה חודשים, והשם של המקום טרם נבחר, אבל מארגני המקום מבטיחים שיש למה לצפות, גם בזכות הלוקיישן וגם בזכות מסעדת האם שפועלת בקומה מעל.
מלכי ישראל 3 תל אביב
בנג'מין
טאפאס בר חדש עתיד להיפתח בשבוע הקרוב לצד הסירות העוגנות במרינה של אשקלון, מול נוף עוצר נשימה ובאווירה נינוחה ורומנטית במיוחד. במקום יגישו תפריט שף עם נגיעות צרפתיות, איטלקיות וים-תיכוניות, והוא יכלול דגים, פירות ים ובשר שיוגשו לצד קוקטיילים ובירות מהחבית. לדברי האחראים על המקום, המרפסת הפנורמית הזו צפויה להפוך למקום המושלם לקיץ הקרוב לצפות בו בשקיעה.
הנמל 9 אשקלון, 054-2300111